11 tärkeää hygieniatoimenpidettä anaaliseksissä

Ennen anaaliseksin harjoittamista on tärkeää ottaa huomioon joitakin hygieniatoimenpiteitä, jotta voit nauttia tästä seksuaalisesta kokemuksesta.
11 tärkeää hygieniatoimenpidettä anaaliseksissä
Isbelia Esther Farías López

Kirjoittanut ja tarkastanut filosofi Isbelia Esther Farías López.

Viimeisin päivitys: 24 helmikuuta, 2023

Anaaliseksissä on ehdottoman tärkeää noudattaa muutamia  hygieniatoimenpiteitä, jotta osapuolet voivat nauttia täysin siemauksin ja samalla ehkäistä mahdolliset haitat ja terveysongelmat.

Varo- ja hygieniatoimenpiteiden toteuttaminen ei heikennä aistillisuutta tai vaikuta seksuaaliseen suorituskykyyn. Itse asiassa nämä toimenpiteet auttavat tilannetta sujumaan mahdollisimman nautittavasti. Tutustutaanpa aiheeseen.

Mitä anaaliseksi on?

Kuten nimestä voi päätellä, anaaliseksillä tarkoitetaan seksiä, johon liittyy kosketus peräsuolen tai peräaukon kanssa. Tällainen kosketus voi tapahtua sormella, peniksellä, seksilelulla tai suulla.

Tämä on suhteellisen yleinen tapa, vaikka kaikki eivät pidä siitä. Yliopisto-opiskelijoiden parissa tehdyn tutkimuksen mukaan 37,9 % tutkituista harrastaa anaaliseksiä.

Jotkut tutkimukset taas osoittavat, että anaaliseksistä on tullut yhä yleisempi käytäntö heteroseksuaalisten parien keskuudessa, vaikka siihen liittyy edelleen joitakin tabuja.

Hygieniatoimenpiteet anaaliseksissä

Ryhtymällä tarvittaviin toimenpiteisiin kivun välttämiseksi, tasaisen ja rennon penetraation varmistamiseksi sekä sairauksien välttämiseksi anaaliseksi voi olla miellyttävää molemmille osapuolille.

1. Pese peräaukko hyvin

Hygienia on anaaliseksissä hyvän tärkeää.
Peseytyminen hyvin ennen anaaliseksiä on erittäin tärkeä hygieniatoimenpide.

On tärkeää varata aikaa hygieniaan. Tämä estää tapaturmia tai infektioita seksin jälkeen.

Käytä saippuaa ja vettä peräaukon ulkopuolen pesemiseen. Jotkut asiantuntijat suosittelevat myös peräruiskeen käyttöä peräsuolen asianmukaiseen puhdistamiseen. Voit myös yrittää ulostaa ennen seksiä tai ottaa peräruiskeen.

Mikä on peräruiske?

  • Tietty määrä nestettä lisätään paksusuoleen sen laajentamiseksi ja sinne kerääntyneiden ulosteiden poistamiseksi.
  • Peräruiskeita voi ostaa apteekista.

2. Pese kätesi hyvin

Kädet tulee pestä usein. Ne kuljettavat bakteereja ja mikrobeja kaikesta ja kaikkeen, mitä kosketat. Anaaliseksissä on suositeltavaa desinfioida kädet kunnolla. Siksi voi olla hyvä vaihtoehto hankkia desinfiointigeeli käsien puhdistamiseen sekä ennen seksiä että sen jälkeen.

3. Desinfioi seksilelut

Samoista edellä mainituista syistä, jos aiot käyttää seksileluja (kuten dildoja) työntämään ne peräaukkoon, on suositeltavaa, että ne ovat puhtaita.

4. Käytä liukuvoidetta

On erittäin tärkeää käyttää kondomia ja liukuvoidetta anaaliseksissä.

Toisin kuin emätin, peräaukko ei voitele itseään. Siksi liukuvoiteen käyttö on välttämätöntä kivun tai repeytymisen riskin minimoimiseksi penetraation aikana. On myös tärkeää, että tämä voide on vesipohjaista.

Saatat nauttia tästäkin artikkelista: Seksuaalinen yhteensopivuus – mitä sinun on hyvä tietää

5. Käytä kondomia

On tärkeää muistaa, että peräaukko on yhtä herkkä tai herkempi alue kuin emätin. Ja koska se ei voitele itseään, peräaukkoon voi muodostua pieniä halkeamia ja haavoja, jotka voivat edistää sukupuolitautien leviämistä.

Tällaisiin tarkoituksiin on tärkeää käyttää kondomia joka on päällystetty liukuvoiteella, joka auttaa täyttämään molemmat toiminnot: suojaa ja voitelee. Tämä on erityisen suositeltavaa, jos aiot olla jonkun kanssa, joka ei ole vakituinen kumppanisi.

6. Ole erittäin varovainen

On oleellista, että henkilö tuntee kehonsa hyvin ja on tietoinen varoitusmerkeistä. Kipu osoittaa, että sinun tulee lopettaa akti ja odottaa, että peräaukko sopeutuu uuteen käytäntöön.

Kipua ei pidä koskaan sietää: seksissä on kyse nauttimisesta eikä kärsimisestä. Lisäksi kipu varoittaa mahdollisesta repeämästä tai peräaukon halkeamasta.

Esileikkejä, kuten peräaukon hyväilyä, hieromista, suutelemista ja henkilön muiden osien hyväilyä suositellaan, jotta hän voi rentoutua ja nauttia.

Tämä on täysin loogista. Jos henkilö on rento, peräaukon ympärillä olevat lihakset mahdollistavat helpomman tunkeutumisen.

7. Älä harrasta emätinseksiä anaaliseksin jälkeen

Heteroseksuaalisten kumppanien tapauksessa älä anna peniksen, seksilelun tai muun objektin päästä kontaktiin emättimen kanssa välittömästi anaaliseksin jälkeen välttääksesi bakteerien siirtymisen paikasta toiseen, kuten todetaan artikkelissa Introduction to Vaginal Infections .

Ensin penis tai muu kehonosa tai väline tulee pestä perusteellisesti saippualla ja vedellä. Sitten tietysti tulee käyttää uutta kondomia. Jos emätinseksiä harjoitetaan suojaamattoman anaaliseksin jälkeen tai samaa kondomia käyttäen, nainen voi saada vakavia infektioita.

8. Vältä myös oraali- ja anaaliseksin yhdistämistä

Peräaukko on yksi kehosi bakteeripitoisimmista paikoista. Siksi ei ole suositeltavaa harrastaa suuseksiä anaaliseksin jälkeen. Olisi parempi tehdä se ennen, tai puhdistaa kehonosat ja lelut ennen muihin akteihin siirtymistä.

9. Anilingus

Tämä tarkoittaa liittyy suun ja peräaukon koskettamista.

Tässä tapauksessa on välttämätöntä käyttää muovista lateksista suusuojaa, joka muodostaa esteen suun ja peräaukon välille, mikä suojaa molempia sairauksilta. Tässä suhteessa joissakin tutkimuksissa on raportoitu streptokokkitartuntatapauksia.

Tämä ei ole erittäin suositeltava käytäntö , kun otetaan huomioon peräaukon ja suun välisen kosketuksen vaarat. Tähän tarkoitukseen on kuitenkin olemassa erityisiä kondomeja ja erityisiä suojia. Jos päätät tehdä niin, on suositeltavaa kääntyä lääkärin puoleen saadaksesi tietää kaikki suojatoimenpiteet.

10. Varo peräpukamia

Anaaliseksissä tulee ottaa huomioon peräpukamat.
Jos sinulla on ulkoisia peräpukamia, pieniä viiltoja, halkeamia peräsuolessa tai jokin muu peräaukon sairaus tai sairaus, sinun tulee välttää anaaliseksiä.

Joillakin ihmisillä on sisäisiä peräpukamia, eivätkä he edes tiedä sitä. Näitä kutsutaan 1. luokan peräpukamiksi tai sisäisiksi peräpukamiksi. American College of Gastroenterology toteaa, että niiden yleisin oire on kirkkaan punainen veri WC-paperissa.

Anaaliseksin aikana penis tai lelu voi hieroa tai kolhia näitä sisäisiä peräpukamia. Tämä voi aiheuttaa ärsytystä ja verenvuotoa ja kipua.

Jos sinulla on ulkoisia peräpukamia, pieniä viiltoja, halkeamia peräsuolessa tai jokin muu peräaukon sairaus tai tila, sinun tulee välttää anaaliseksiä. On aina parasta odottaa, kunnes olet toipunut.

Pidätkö tästä artikkelista? Saatat haluta lukea tämänkin: Seksuaaliset fantasiat

11. Huomautus vahauksesta tai valkaisusta

Jotkut ihmiset sanovat, että seksi vahatun (karvattoman) peräaukon kanssa on paljon nautinnollisempaa ja miellyttävämpää sekä ilmeisen esteettisempää. Tämä on kuitenkin makukysymys.

Monet naiset vahaavat useita kehonalueita, mukaan lukien peräaukon alue. Tämä on estetiikkakysymys, eikä se vaikuta hygieniaan puolin tai toisin.

Miksi tehdä hygieniatoimenpiteitä anaaliseksissä?

Kuten huomaat, anaaliseksin harjoittamisen yhteydessä tulee ottaa huomioon useita riskejä aina sukupuolitaudeista infektioihin ja kipuun.

On myös mahdollista, että henkilöllä on jo jokin sairaus, joka on suhteellisen yleinen. Mainitsimme jo peräpukamat. Lisäksi voi esiintyä muun muassa fisteleitä, prolapsia, kutinaa, paiseita ja levator ani -oireyhtymää. Näissä tapauksissa hoito- ja hygieniatoimenpiteiden on oltava vieläkin perusteellisempia.

Tämä kaikki ei tietenkään tarkoita, että sinun pitäisi lopettaa anaaliseksin harjoittaminen. Niille, jotka haluavat ja nauttivat siitä, se voi olla yksi ilon lähde. Sinun on yksinkertaisesti suoritettava vastaavat hygieniatoimenpiteet ennen anaaliseksiä, sen aikana ja sen jälkeen.

Onko sinulla kysyttävää anaaliseksistä?

Vaikka nyky-yhteiskunnassa anaaliseksiä pidetään edelleen hieman tabuna, on alan ammattilaisia, jotka voivat antaa siitä oikeaa tietoa.

Tästä syystä, jos haluat aloittaa tämän harjoittamisen, on parasta kääntyä ammattilaisen puoleen, joka tuntee aiheen kaikki näkökohdat ja voi tarjota parhaat hygieniaohjeet anaaliseksiä varten. Kaikki muu on sinusta kiinni.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Sattuuko anaaliseksi ja kannattaako sitä kokeilla?
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Sattuuko anaaliseksi ja kannattaako sitä kokeilla?

Anaaliseksi on monelle yhteiskunnassamme vielä tabu. Tässä artikkelissa kerromme kuitenkin aiheesta lisää, jotta saat siitä lisätietoa.
Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.