Logo image
Logo image

Miten harrastaa anaaliseksiä tai pepun nuolemista

3 minuuttia
Tulehduksia välttääkseen on anaaliseksiä ennen sekä jälkeen erittäin tärkeää huomioida hygienia, ja ehdottomasti ennen muille alueille siirtymistä.
Miten harrastaa anaaliseksiä tai pepun nuolemista
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Anaaliseksi tunnetaan myös sanalla peppuseksi ja siihen kuuluu myös muun muassa peräaukon nuoleminen, mikä on peräaukon kiihottamista kielellä sekä suulla.

Se on yksi seksin muodoista, joka on ollut tabu vuosien ajan, mutta nykyään siitä jo uskalletaan puhua avoimemmin.

Vaikkakin jotkut ihmiset mieltävät sen “vastenmielisenä” tai “epähygieenisenä”, fakta on että siellä sijaitsee herkkiä erogeenisiä alueita, joiden stimuloimisesta jotkut ihmiset nauttivat oikein todella paljon.

Mitä se on? Miten sitä voi tehdä turvallisesti?

Tässä artikkelissa jaamme tietoa näihin kysymyksiin.

Mitä on peräaukon nuoleminen?

Peräaukon nuoleminen viittaa yhteen suuseksin tekniikkaan. Se on yhden tyyppistä peräaukon kiihottamista kielellä ja suulla eri tekniikoita käyttäen.

Kun huulet tai kieli kulkee peräaukon ulkopuolen ohi, sitä kutsutaan “pepun nuolemiseksi”.

Uskonnollisista ja moraalisista syistä johtuen tämän harjoittaminen on koettu suureksi tabuksi heteroseksuaalien keskuudessa. Oikeastaan kauemmin kuin luuletkaan, sen oli ajateltu olevan yksinomaan homoseksuaalien tapa.

Joka tapauksessa nykyisin ollaan sitä mieltä, että kaikki voivat harrastaa sitä ja se voi olla hyvin kiihottavaa orgasmin saavuttamiseksi, miehelle tai naiselle.

Miten peppua nuollaan?

Some figure

Asento 69 tai kontillaan oleminen ovat suosikkiasentoja, joissa voi harrastaa mitä vain suu- ja anaaliseksiä. Voit kuitenkin vaihdella näitä ihan miten haluat!

Jotta tämä ei olisi epämukavaa, on parasta molemmille, että molemmat suostuvat siihen eikä se tule seksin aikana yllätyksenä kummallekaan. Jos jompikumpi haluaa missä vain vaiheessa lopettaa, silloin on parasta lopettaa.

Näin onnistuu peräaukon nuoleminen

  • Varmista että alue on puhdas.
  • Aloita hyväilemällä partnerisi takapuolta. Hiero aluetta ja leikittele pyllyllä sitä kiihottaaksesi.
  • Sueraavaksi siirry sukuelimiä kohti ja vähitellen siirrä kättäsi välilihaa kohti. Tässä kohtaa voit alkaa pyörittämään keskisormeasi tai kieltäsi peräaukon ympärillä kiihottaen partneriasi.
  • Käytä kieltäsi hieromaan välilihaa ja ime suullasi. Kokeile eri nopeuksia, voimaakkuutta sekä liikkeitä, jotta saat selville mistä partnerisi eniten kiihottuu.
  • Jos haluat kokemuksen olevan vieläkin nautinnollisempi, vaihtele peräaukon nuolemisen, masturboinnin tai muiden kehon alueiden kiihottamisen välillä.

Huomio: Vältä siirtymästä suoraan peräaukon nuolemisesta sukuelimen nuolemiseen pesemättä suuta. Muutoin tämä voi aiheuttaa virtsatien tulehduksia.

Mitkä ovat pepun nuolemisen riskit?

Some figure

Kuten minkä tahansa muunkin seksin harjoittamisen kanssa, tulee tämänkaltaisen suuseksin harjoittamisen mukana tietenkin riskejä, kuten sukupuolitauteja tai muita bakteeri- tai virustauteja.

Kaikkein yleisimmät riskit ovat:

Näiden tautien riskit riippuvat paljon siitä, millä lailla peseydyt ja pidät hygieniasta huolta, sekä kuinka huolellisia sinä ja partnerisi ovat. On suositeltavaa, että teet tätä vain yhden partnerin kanssa ja vain vakaassa parisuhteessa.

Samoin on parasta käyttää suojaa, oli se sitten sopivaksi leikattu kondomi tai erotiikkakaupasta ostettu erikoissuoja tähän tarpeeseen.

Neuvoja siihen, miten voi turvallisesti harrastaa peppuseksiä

Some figure

Jo edellä mainittujen suojakeinojen lisäksi on oleellista huomioida muitakin keinoja, jotka voivat olla avuksi turvalliseen ja nautinnolliseen peppuseksiin.

  • Pese peräaukko sekä muu sukuelinten alue runsaalla vedellä. Tämän voi vaikkapa tehdä partnerin kanssa yhdessä suihkussa tai kylvyssä.
  • Vältä hajustettujen pesuaineiden käyttöä, koska ne saattavat ärsyttää peräaukon limakalvoja.
  • Tarkista, että olet pessyt kaikki mahdolliset ulostejäämät pyörivin liikkein sisä- ja ulkopuolelta.
  • Poista karvat alueelta mukavuus- sekä puhtausyistä.
  • Ennen kuin siirryt omalla suullasi partnerisi sukuelimen alueille tai hänen suuhunsa, huuhtele suusi vedellä hyvin.

Epähygieeninen ja hieman perverssi joillekin, toisille taas varma tapa saada orgasmi, joka tapauksessa pepun nuoleminen on tulossa yhä suositummaksi.

Vaikka se tulee jakamaan mielipiteitä, tärkeintä on että itse tiedät siitä, puhut partnerisi kanssa ja ennen kaikkea, pysyt turvallisilla vesillä.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.