Logo image
Logo image

Seerumiterapia iholle: mitkä ovat sen edut?

4 minuuttia
Seerumiterapialla väitetään olevan useita etuja, mukaan lukien ikääntymisen viivästyminen ja ihon esteettisen ulkonäön parantaminen. Sitä tulee kuitenkin harkita tarkkaan.
Seerumiterapia iholle: mitkä ovat sen edut?
Viimeisin päivitys: 21 marraskuuta, 2022

Seerumiterapia on tullut tunnetuksi yksinkertaisena, nopeana ja tehokkaana menetelmänä, jolla on monia etuja. Sen väitetään tarjoavan keholle erilaisia ​​aineita, kuten antioksidantteja, vitamiineja, kivennäisaineita, aminohappoja ja luonnollisia lääkkeitä.

Suoraan verenkiertoon annettuna voidaan välttää seerumin kulkeutuminen ruoansulatuskanavan läpi. Näin voidaan saada nopeaa hyötyä ja jopa 90 % ravintoaineista voidaan imeyttää.

Seerumiterapia iholle

Some figure
Toisin kuin muut hoidot, seerumihoitoa sovelletaan suonten kautta.

Lue myös: Appelsiininkukkavesi: luonnollinen ihonhoitolääke

Seerumiterapian tavoitteena on vahvistaa kehoa ja edistää ulkoisesti ilmeneviä sisäisiä muutoksia. Yleisesti ottaen se edistää myrkkyjen ja erilaisten epäpuhtauksien puhdistamista kehosta sekä tarjoaa välttämättömiä ravintoaineita oikean biologisen toiminnan kannalta.

Sen vaikutus ihoon on yksi merkittävimmistä, minkä vuoksi sitä käytetään laajalti kauneudenhoidon ja estetiikan alalla. Asiantuntijat väittävät, että se voi parantaa ihon ulkonäköä ja jopa torjua ikääntymisen merkkejä.

Miten seerumiterapia hyödyttää ihoa?

Seerumiterapia parantaa ihon kirkkautta, sävyä, rakennetta ja joustavuutta sekä kynsien ja hiusten kirkkautta ja vahvuutta. Nämä hyödyt johtuvat sellaisista ainesosista, kuin biotiini (tai B7-vitamiinin) ja glutamiini, mikä edistää kollageenin ja elastiinin tuotantoa sidekudoksesta.

Lisäksi seerumihoito sisältää C-vitamiinia, joka on oleellinen komponentti kollageenin tuotannossa ja voimakas antioksidantti. Samoin se voi osallistua eri välittäjäaineiden entsymaattiseen synteesiin.

Tällä tavoin seerumiterapia voi auttaa hidastamaan ikääntymisprosessia (korjaa auringonvalon ultraviolettisäteiden aiheuttamia vaurioita ja parantaa ryppyjen ulkonäköä) ja vahvistaa kynsiä, hiuksia ja ihoa. Se voi myös antaa kirkkautta, parantaa ihon sävyä ja ehkäistä vapaiden radikaalien haitallisia vaikutuksia.

Antioksidanttivaikutus on tärkeä tekijä ikääntymisen pysäyttämisessä. Nämä komponentit auttavat poistamaan vapaita radikaaleja, jotka ovat vastuussa soluvaurioista ja siitä johtuvasta ikääntymisestä. Toisaalta ne edistävät haavojen paranemista, ruston korjautumista ja luun mineralisaatiota.

Muut ainesosat

Lisäksi seerumihoito voi sisältää:

 • B12-vitamiinia, joka osallistuu verisolujen synteesiin, DNA:n synteesiin ja hermojen oikeaan toimintaan.
 • B-kompleksin vitamiineja.
 • Glutamiinia, joka osallistuu proteiinisynteesiin (edistäen siten lihaskudoksen jälleenrakennusta ja korjausta).
 • Erilaisia välttämättömiä aminohappoja.
 • Magnesiumia. Tämä on välttämätön kivennäisaine, joka auttaa säätelemään mielialaa sekä hermoston ja lihasten toimintaa ja on apuaine verenpaineen ja verensokeritason ylläpitämisessä.
 • Seleeniä, myöskin välttämätön kivennäisaine, joka stimuloi immuunijärjestelmää, hedelmällisyyttä ja aivojen kognitiivisia toimintoja.
 • Sinkkiä.

Seerumiterapiamenettely

Seerumihoito on räätälöidyn seerumin antamista laskimoon suoraan verenkiertoon. Sen sisältö olisi räätälöitävä kuluttajan tarpeiden ja tavoitteiden mukaan.

Se on nopea toimenpide, joka kestää 30 minuutista 1 tuntiin ja lähes 100 % ravintoaineista imeytyy. Istuntojen määrä ja niiden välinen aika määräytyy henkilön tarpeiden ja kehityksen mukaan.

Suoraan verenkiertoon antamisen etu

Koska seerumihoito antaa ravinteita ja lääkkeitä suoraan verenkiertoon, se voi välttää ruoansulatuskanavan, jolloin seerumi imeytyy välittömästi ja lähes kokonaan.

Mitä muita etuja siinä on?

Ihovaikutusten lisäksi seerumihoidolla voi olla muitakin etuja, joista seuraavat:

 • Se voi vahvistaa immuunijärjestelmää ja siten ehkäistä sairauksia.
 • Se voi poistaa myrkkyjä, jotka johtuvat alkoholin, tupakan, huumeiden käytöstä tai stressi- tai tulehdustilanteista.
 • Seerumiterapia voi lisätä energiaa väsymyksen tapauksissa.
 • Se voi vähentää flunssan oireita.
 • Se voi edistää fyysistä ja henkistä hyvinvointia.
 • Seerumiterapia voi parantaa urheilusuorituskykyä (koska se tarjoaa nopean nesteytyksen ja vähentää vapaiden radikaalien esiintymistä).
 • Se voi auttaa säätelemään uni-valvetilasykliä.
 • Seerumiterapia voi auttaa nopeuttamaan murtumien paranemis- ja vahvistumisprosesseja.
 • Se voi vähentää älyllisten valmiuksien ja muistin heikkenemistä.

Mikä on seerumihoidon tieteellinen näyttö?

Some figure
Tällä hetkellä ei ole olemassa luotettavaa tieteellistä näyttöä seerumihoidon hyödyistä.

Lue myös: Joustava ihonhoito: korealainen trendi posliini-ihon saamiseksi

Cedars-Sinai Hospitalin mukaan seerumiterapian tueksi ei ole vahvaa tieteellistä näyttöä, etenkään sairaustapauksissa. Se edustaa nopeaa nesteytysreittiä, joten akuutissa nestehukassa, kuten äärimmäisen rasituksen jälkeen tai mikäli henkilö ei ole voinut pitkään aikaan, siitä on välitöntä apua.

Se voi myös auttaa parantamaan oireita alkoholin ylikuormituksen jälkeen. Se ei kuitenkaan tarjoa sen enempää lisähyötyä kuin runsaan nesteiden tai suolopitoisten juomien nauttiminen.

Toisaalta suora anto verenkiertoon välttää ruoansulatuskanavan suodattimia. Siten kaikki ravintoaineet imeytyvät. Tiedetään kuitenkin, että seerumihoidossa annettavat vitamiinit ovat vesiliukoisia ja niiden puutostilat ovat erittäin harvinaisia. Kun näitä vitamiineja annetaan suonensisäisesti, vain kehon tarvitsema osa käytetään ja loput erittyvät virtsaan (jopa 90 % annetuista vitamiineista).

Lisäksi elektrolyyttien antaminen ilman aikaisempien veriarvojen erottelua voi aiheuttaa epätasapainoa, joka voi olla haitallista kehon toiminnalle.

Siksi suonensisäisiä hoitoja tulisi antaa vasta täydellisen lääketieteellisen arvioinnin ja henkilön sairaushistorian arvioinnin jälkeen. Samoin ne tulisi suorittaa vain pätevän henkilöstön tiukassa valvonnassa.

Laskimonsisäiset vitamiinihoidot ovat yleensä indikoituja, jos henkilöllä on maha-suolikanavan sairauksia, jotka häiritsevät niiden imeytymistä (ja siten johtavat puutostiloihin).

Seerumihoidon mahdolliset komplikaatiot

Koska tämä toimenpide sisältää suonensisäisen annon, on olemassa komplikaatioiden riski. Verenkiertoon annostelemisessa saattaa olla infektioriski. Lisäksi ihmisillä, joilla on munuaisvaurio tai maksan vajaatoiminta, voi olla kyvyttömyys poistaa ylimääräisiä ravinteita. Myös potilailla, joilla on sydänongelmia ja korkea verenpaine, se voi johtaa ylikuormitukseen. Tästä syystä toimenpiteeseen on saatava etukäteen lääkärin lupa, eikä sitä saa antaa valvotun kliinisen ympäristön ulkopuolella.

Vaikka seerumihoidon tueksi ei ole tieteellistä näyttöä, monet ihmiset, jotka ovat käyttäneet sitä, ovat kokeneet sen vaikuttaneen positiivisesti heidän terveyteensä.

Jos haluat kokeilla seerumihoitoa, asiantuntijoiden suorittama seerumiterapia (ennen vasta-aiheiden hylkäämistä ja henkilökohtaisten vaatimusten asettamista) voi olla hyödyllistä, koska se voi auttaa stimuloimaan kehon omia puolustus-, vieroitus-, regeneraatio-, korjaus- ja nuorentumismekanismeja kehon kudoksissa.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.