Joustava ihonhoito: korealainen trendi posliini-ihon saamiseksi

Monet kosmetiikkatuotteet lupaavat tehdä kasvoista kauniit, mutta hyviä tuloksia tuottaa niiden oikea yhdistelmä. Näiden ihmeitä tekevien ihonhoitotuotteiden takana onkin "joustava ihonhoito".
Joustava ihonhoito: korealainen trendi posliini-ihon saamiseksi
Leidy Mora Molina

Tarkistanut ja hyväksynyt: sairaanhoitaja Leidy Mora Molina.

Viimeisin päivitys: 17 joulukuuta, 2022

Sileä ja hehkuva, aivan kuin se olisi posliinia. Tältä iho näyttää joustavan ihonhoitorutiinin jäljiltä. Se on yksi korealaisten monista ihonhoitomenetelmistä, jotka suosittelevat vaihtamaan kevyempiin ja tehokkaampiin tuotteisiin. Lue alta lisää siitä, mitä on joustava ihonhoito.

Toisin kuin muut menetelmät, tämä ihonhoitorutiini irtautuu tiettyjen kauneudenhoito-oppaiden jäykistä suosituksista. Joskus perinteisiä menetelmiä on hankala noudattaa, koska niissä käytetään voimakkaita ainesosia, jotka eivät lainkaan paranna ulkonäköä, vaan voivat vahingoittaa sitä.

Joustava ihonhoitorutiini on supistettu perusasioihin. Sen tavoitteena on parantaa kasvojen terveyttä ja tehdä niistä kauniit.

Mitä on joustava ihonhoito?

Joustavan ihonhoidon ydinajatus on räätälöidä ihonhoito yksinomaan niihin tuotteisiin, joita jokainen ihotyyppi tarvitsee. Se ehdottaa myös hellävaraisten, päivä- tai yökäyttöön tarkoitettujen tuotteiden käyttöä, riippuen käyttöajankohdasta.

Kosmetiikka, joka pyrkii hidastamaan ikääntymisen fyysisiä merkkejä, mikä on monen kauneudenhoitotuotteen tavoitteena, ei riitä. Kun noudatat joustavaa ihonhoitorutiinia, joko sisällyttämällä tai poistamalla sen mitä iho vaatii, vähennät ryppyjä, häivytät kauneusvirheitä ja ehkäiset hienojen juonteiden ennenaikaista ilmaantumista.

Tällä tavoin korealainen ihonhoitorutiini suojaa ja ravitsee nuorekasta ihoa. Tätä menetelmää kannattavien ihmisten teoria on se, että iho ei aina vaadi samaa asiaa. Yhtenä viikkona se saattaa hilseillä, ja toisena viikkona siinä saattaa näkyä enemmän epäpuhtauksia.

Elämäntavat liittyvät vahvasti kasvojen ihon kuntoon ja joustavan ihonhoidon vaikutukseen. Farmacia Profesional –lehti osoittaa, että epäterveellinen ravinto, stressi, tupakanpoltto, runsas alkoholinkäyttö ja kahvi ovat ihon vihollisia, jotka vähentävät sen kimmoisuutta, kiinteyttä ja sileyttä. Tästä johtuu tarve eri ihonhoidon vaihtoehdoille.

Lue lisää täältä: Millainen on hyvä ihonhoitorutiini?

Millaisia tuotteita “joustavaan ihonhoitoon” kuuluu?

Joustava ihonhoito ei ole tarkoitettu ainoastaan kypsälle iholle. Nuoretkin hyödyntävät menetelmän muokattavuutta torjuen ikääntymisen merkkejä ennalta, raviten kasvoja ja vahvistaen ihon suojakerrosta.

Vaikka siinä käytetään hellävaraisia yhdistelmiä, ainekset läpäisevät ihon ongelmitta eivätkä aiheuta sivuvaikutuksia. Tässä ovat erilaiset tuotteet, joita joustava ihonhoitorutiini tarjoaa.

C-vitamiini

Actas Dermosifilográficas – toteaa, että C-vitamiinin paikallinen käyttö 5 %:n pitoisuutena 6 kuukauden ajan kohentaa merkittävästi valovanhenemisen kliinistä ilmenemistä ja poistaa pieniä ryppyjä.

Oregonin osavaltionyliopiston julkaisu osoittaa, että C-vitamiini on oleellinen kofaktori entsymaattisissa reaktioissa, esimerkiksi kollageenin, karnitiinin ja neuropeptidien biosynteesissä. Se on myös erinomainen antioksidantti.

Tutkimukset osoittavat, että C-vitaminin yhdistäminen toisentyyppisiin kasvohoitoihin, kuten radiotaajuushoitoon, parantaa ihon ulkonäköä ja laatua.

Paikallinen C-vitamiini sopii ihonhoitoon.
Paikallisesti käytetty C-vitamiini stimuloi ihon kollageenituotantoa ja ehkäisee ryppyjä.

Niasiiniamidi

Niasiiniamidi on B3-vitamiini eli nikotiiniamidi. Tämä ainesosa estää oksidatiivista stressiä ja sillä on kasvoja muokkaava tehtävä.

Se minimoi myös nesteen menetystä ihon kautta, lisää lipidien tuotantoa ja silottaa ryppyjä. Yhdysvaltain kansallinen lääketieteen kirjasto kertoo, että niasiiniamidia sisältävät voiteet parantavat akneen taipuvaisen ihon ulkonäköä.

Muita ominaisuuksia ovat seuraavat:

  • Tulehdusta lievittävä kyky
  • Ärsytyksen vähentäminen
  • Talineritystä säätelevä kyky
  • Pigmenttiläiskiä poistavat ominaisuudet

Retinoli

Retinolia sisältävät tuotteet auttavat vähentämään mustapäitä ja estävät uusien muodostumista. Näin raportoidaan Access Medicinan julkaisemassa oppaassa.

Ominaisuuksiensa ansiosta tämä A-vitamiinimuoto on hyödyllinen hoito akneen ja tehoaa entistä paremmin, jos sen yhdistää bentsoyyliperoksidiin tai systeemisiin antibiootteihin.

Postepy Dermatologii i Alergologii -lehti toteaa, että Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto (FDA) hyväksyy A-vitamiinin ryppyjä ehkäisevänä tekijänä, joka kykenee muuttamaan ihon pintaa.

Keramidit

Keramidit ovat luontaisia lipidejä, joiden tehtävänä on muodostaa suojaava kerros ja kosteuttaa. Nämä rasvat säätelevät ihon läpäisevyyttä niin, että nesteet poistuvat hikoilun kautta ja muut aineet, kuten voiteet, pääsevät imeytymään.

Hyaluronihappo

Hyaluronihappo on glykosaminoglykaani, jota on kaikissa kehon kudoksissa, mutta jota voidaan myös infiltroida tai levittää paikallisesti. Sen tarkoituksena on varjella ihon rakennetta, kosteuttaa, korjata soluja ja täyttää ryppyjä.

Tämä aine on hyväksytty esteettisissä hoidoissa sen hyvien tulosten ja puolipysyvän keston vuoksi.

Kuivaöljyt

Eräät luontaishoidot, kuten kuivaöljyt, vihreä tee tai riisijauho, kuuluvat joustavaan ihonhoitoon, koska ne ovat ei-haitallisia ravintoaineita. Nämä tuotteet sisältävät kasviöljyjä, joilla on pehmentävään ja teksturoivaan aineeseen yhdistettynä erinomainen vaikutus iholla, erityisesti vuodenaikojen vaihtuessa.

Vihreää teetä voidaan käyttää myös paikallisesti, joten se voi olla osa tätä kauneustrendiä.

“Joustavan ihonhoitorutiinin” noudattamisen merkitys

Kun tiedät, mitkä tuotteet toimivat parhaiten omalla ihollasi ja mitkä poistat rutiinistasi, saavutat tuloksia, joista ihosi kiittää. Avainasia on räätälöitä rutiini omiin tarpeisiin.

Vaikka käyttäisit vain muutamaa kevytvaikutteista tuotetta, varmista, että ihotautilääkärisi antaa niille hyväksyntänsä. Täydennä rutiinia ajoittaisella kasvojen syväpuhdistuksella, johon kuuluu kuorinta.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Kuinka parantaa ihon kuntoa vaihdevuosien aikana?
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Kuinka parantaa ihon kuntoa vaihdevuosien aikana?

Menopaussi vaikuttaa usein naisen ihoon negatiivisesti. Tänään annamme vinkkejä siihen, kuinka parantaa ihon kuntoa vaihdevuosien aikana.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.