Appelsiininkukkavesi: luonnollinen ihonhoitolääke

Appelsiininkukkavesi on luonnollista alkuperää oleva tuote, joka auttaa ihoasi voimaan paremmin. Ominaisuuksiensa vuoksi asiantuntijat suosittelevat sitä ihon kosteuttamiseen, virkistykseen ja suojaamiseen. Onko muita syitä käyttää sitä? Jatka lukemista saadaksesi selville!
Appelsiininkukkavesi: luonnollinen ihonhoitolääke

Viimeisin päivitys: 16 huhtikuuta, 2022

Appelsiininkukkavesi on luonnollista alkuperää oleva tuote, joka on saavuttanut suosiota ihonhoitorutiinin lisänä. Se saadaan appelsiininkukan terälehtien (Citrus aurantium) höyrytislauksesta. Siinä on miellyttävä ja kevyt tuoksu.

Wikipedian tietojen mukaan tätä vettä käytetään myös erilaisissa resepteissä, etenkin jälkiruoissa ja leivonnaisissa. Jotkut ihmiset käyttävät sitä myös lääketieteellisiin tarkoituksiin, mutta siitä on vain vähän todisteita.

Siitä huolimatta sitä on nykyään myytävänä myös apteekeissa ja kosmetiikkaliikkeissä. Se on tarkoitettu erityisesti kasvojen ihon hoitoon. Vaikka se vaatii enemmän tutkimusta sen ominaisuuksien vahvistamiseksi, anekdoottiset tiedot viittaavat siihen, että se voi auttaa parantamaan ihon ulkonäköä. Mitä hyötyä siitä sitten on?

Ihonhoito appelsiininkukkavedellä

Appelsiininkukan terälehtien tislausprosessi tuottaa appelsiininkukkavettä, tuotetta, jossa on vitamiinien ja kivennäisaineiden lisäksi fenoliyhdisteitä, kuten Oxidative Medicine and Cellular Longevity -lehden tarkistetussa julkaisussa näkyy.

Erityisesti sen aktiiviset ominaisuudet ovat seuraavat:

 • Neroli -eteerinen öljy (o,15 %): limoneeni, linalooli, neroli, metyyliantranilaatti
 • Petitgrain -eteerinen öljy (0,15 %): flavoniset heterosidit, katkera ainesosa
 • Orgaaniset hapot (sitruuna, omena, askorbiini)
 • Sokerit
 • Pektiinit

Koostumuksensa ansiosta ei ole yllättävää, että appelsiininkukkavesi auttaa parantamaan ihon ulkonäköä. Vaikka se ei ole taikatuote, se on hyvä vaihtoehto pitämään ihosi pehmeänä, kosteutettuna ja puhtaana epäpuhtauksista.

Katsotaanpa tarkemmin sen ominaisuuksia.

Appelsiininkukka.
Appelsiininkukan terälehtien tislausprosessi tuottaa appelsiininkukkavettä.

Kosteuttava ja virkistävä

Koostumuksensa ansiosta appelsiininkukkavesi on ihanteellinen tuote ihon kosteuttamiseen ja virkistykseen. Itse asiassa se sopii kaikille ihotyypeille, myös niille henkilöille, joilla on herkkä iho. Se on hyvä kosteuttamiseen, jos iho on kuiva, hilseilevä tai näyttää samealta.

Se on myös hyvä vaihtoehto ekseeman ja allergioiden hoitoon. Näissä tapauksissa on kuitenkin hyvä muistaa, että tämä ei ole ensilinjan hoito, vaan auttaa vain rauhoittamaan ongelmaa paikallisesti. Ihotautilääkärin tulee arvoida kaikki iho-ongelmasi.

Rasvaisen ihon puhdistus

Tämä neste ei ole hyvä vain kuivalle iholle, vaan se on hyödyllinen myös niille ihotyypeille, jotka tuottavat paljon öljyä. Sillä on ihohuokosia supistavia ominaisuuksia, ja tämän seurauksena sen käyttö voi auttaa poistamaan ylimääräistä öljyä.

Lisäksi se puhdistaa ja vähentää bakteerien määrää iholla, mikä vähentää epäpuhtauksia. Se auttaa myös vähentämään kiiltoa, joka voi saada ihon näyttämään likaiselta.

Suojaa ihoa

Fenoliyhdistepitoisuutensa ansiosta appelsiininkukkavesi auttaa suojaamaan ihoa auringon UV-säteiden vaikutuksilta ja ympäristön vapailta radikaaleilta, koska se on antioksidanttinen. Tämän ansiosta sen säännöllinen käyttö auttaa vähentämään ennenaikaisen ikääntymisen riskiä.

Appelsiininkukkavesi ihonhoidossa.
Appelsiininkukkavesi voi auttaa vähentämään kiiltoa.

Kuinka käyttää appelsiininkukkavettä iholla

On monia tapoja, joilla voit käyttää appelsiininkukkavettä hoitaaksesi ihoasi. Monet käyttävät sitä säännöllisesti kasvovetenä ihonhoitorutiinien viimeistelyyn. Tällä tavalla poistat epäpuhtaudet huokosista ja saat ihosi näyttämään kosteutetummalta. Voit käyttää sitä aamulla ennen kosmetiikkatuotteiden levittämistä ja illalla ennen nukkumaanmenoa.

 • Paras tapa käyttää sitä on liottaa siihen vanulappu. Hiero sitten pehmeästi kasvoille, kaulalle ja kaula-aukkoon.
 • Voit myös laittaa sitä spray-pulloon ja suihkuttaa kasvoillesi ennen meikkaamista. Kuivumisen jälkeen se auttaa kosmetiikkaa tarttumaan kasvoillesi helpommin.
 • Muita käyttötapoja ovat: parranajon jälkeen, kuumina päivinä kun ihosi on kiiltävä, tai ärsytyksen ja punoituksen hoitoon.
Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Hoida auringon polttamaa ihoa näiden 5 luontaishoidon avulla
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Hoida auringon polttamaa ihoa näiden 5 luontaishoidon avulla

Hoida auringon polttamaa ihoa tässä artikkelissa esittelemämme viiden luontaishoidon avulla. Ne rauhoittavat polttavaa tunnetta. • Suntar, I., Khan, H., Patel, S., Celano, R., & Rastrelli, L. (2018). An overview on citrus aurantium L.: Its functions as food ingredient and therapeutic agent. Oxidative Medicine and Cellular Longevity, 2018. https://doi.org/10.1155/2018/7864269
 • Karthikeyan, V., & Karthikeyan, J. (2014). Citrus aurantium (Bitter Orange): A Review of Its Traditional Uses, Phytochemistry and Pharmacology. International Journal Of Drug Discovery and Herbal Research (IJDDHR)4(4), 766–772.
 • Huang, S., Hu, S., Shi, J., & Yang, Y. (2001). Studies on chemical constituents from the flower of Citrus aurantium. Zhong Yao Cai = Zhongyaocai = Journal of Chinese Medicinal Materials, 24(12), 865–867.

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.