Logo image
Logo image

Rakastuminen varattuun on virhe

2 minuuttia
Jos rakastamasi henkilö on pettänyt jotakuta toista sinun kanssasi, mikä saa sinut uskomaan ettei hän petä myös sinua?
Rakastuminen varattuun on virhe
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Rakastuminen varattuun, eli ihmiseen jolla on jo kumppani, on hyvin arkaluontoinen tilanne. Et voi aina välttää rakastumista, mutta sinun on oltava tietoinen siitä, mitä tällainen tilanne tarkoittaa.

Joskus rakkaus sokaisee meidät sellaisella tavalla, että teemme virheitä tiedostamattamme. Rakastuminen varattuun ihmiseen on yksi noista virheistä. Tällainen tilanne aiheuttaa usein paljon tuskaa.

Tänään katsomme joitakin ihmisten tekemiä virheitä, kun he huomaavat rakastuneensa jo varattuun henkilöön. Onko tätä tapahtunut koskaan sinulle?

Toisen suhteen päättymisen odottaminen

Tämä saattaa kuulostaa hieman jyrkältä, mutta kun rakastat jo suhteessa olevaa ihmistä, tämä saattaa sanoa asioita kuten “Olen ajatellut jättää kumppanini” tai “Odotan vain oikeaa hetkeä…”. Nämä vakuuttelut saavat sinut odottamaan sitä hetkeä, että voit aloittaa oikean suhteen rakastamasi henkilön kanssa, joka on edelleen kiinni senhetkisessä suhteessaan.

Jos rakastamasi henkilö on sen sijaan kertonut sinulle selkeästi, ettei hänellä ole aikomusta jättää nykyistä kumppaniaan, ei ole mitään järkeä odottaa mitään muuta. On sinusta kiinni, hyväksytkö “sen toisen” henkilön vai päätätkö suhteenne.

Ensimmäinen tilanne on tavallisempi. Ota huomioon, että jos tilanne ei muutu muutaman kuukauden sisällä, odotat luultavasti turhaan.

Käy lukemassa: Halvaantunut parisuhde – kuinka liikkua eteenpäin

Jotkut ihmiset ovat odottaneet jo vuosia rakkautensa kohteen lopettavan suhteensa, mutta ottaen huomioon kuluneen ajan, on selkeää ettei sitä tule koskaan tapahtumaan – vaikka hän miten kovasti vannoisi sen vielä tapahtuvan. Tästä syystä on tärkeää välttää joutumasta siihen ansaan, että odotat ja odotat jotakuta luoksesi, kun hän vain kuiskuttelee kauniita sanoja korvaasi.

Manipulointiyritykset

Some figure

Joskus kun rakastat jo varattua ihmistä, saatat – ehkä tiedostamattasi – yrittää satuttaa häntä. Kuinka? Ehkäpä rakkautesi tuota ihmistä kohtaan ja halusi rikkoa hänen suhteensa on niin voimakas, että alat puhua pahaa hänelle hänen kumppanistaan. Saatat sanoa asioita kuten “jos hän käyttäytyy tuolla tavalla, hän ei rakasta sinua enää”, “hän käyttää sinua hyväkseen” tai “ehkäpä hänellä on jo joku toinen”. Nämä ovat esimerkkejä manipuloinnista.

Tällöin et anna hänen tehdä päätöksiä itse. Täytät hänen mielensä asioilla, jotka aiheuttavat hänessä epäilyksiä ja saavat jopa aikaan riitoja teidän kahden välillä.

Lue: Henkinen manipulointi: sen tiedostaminen ja välttäminen

Tämä ei saa aikaan muuta kuin valtavasti vahinkoa. Et ole rehellinen etkä anna toiselle mahdollisuutta rakastaa sinua vapaasti.

Usko siihen, että hän pysyy sinulle uskollisena

Some figure

Tämä on yksi niistä virheistä, joita haluamme korostaa eniten: kuvittele, että rakastamasi henkilö päättää suhteensa. Odotatko hänen todella olevan uskollinen sinulle?

Ehkä hän tulee olemaan sitä, mutta muista että hän oli uskoton kumppanilleen sinun kanssasi. Hän on jo osoittanut kunnioituksenpuutteensa parisuhdetta kohtaan. Oletko tietoinen niistä arvoista, joita tällä henkilöllä todellisuudessa on? Odotatko hänen käyttäytyvän eri tavalla sinun kanssasi, vain siksi että sinä olet sinä?

Rakastuminen varattuun ihmiseen on arkaluontoinen tilanne. Se voi kuluttaa sinut, jos odotat eroa jota ei koskaan tule. Se voi satuttaa kaikkia osapuolia vahingoittamalla parisuhdetta, ja se voi jopa saada sinut kärsimään, jos päädytte yhteen ja kumppanisi onkin sinulle uskoton.

Miten sinä uskoisit toimivasi, jos rakastuisit jo varattuun ihmiseen?


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • McDaniel BT, Drouin M, Cravens JD. Do you have anything to hide? Infidelity-related behaviors on social media sites and marital satisfaction. Comput Human Behav. 2017;
  • Russell VM, Baker LR, McNulty JK. Attachment insecurity and infidelity in marriage: Do studies of dating relationships really inform us about marriage? J Fam Psychol. 2013;
  • Demaris A. Distal and proximal influences on the risk of extramarital sex: A prospective study of longer duration marriages. J Sex Res. 2009;

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.