4 hyvää neuvoa uskottomuudesta ylitse pääsemiseksi

· kesäkuu 23, 2017
Kun joudut uskottomuuden eteen omassa elämässäsi, on tärkeää, että mietit odotuksiasi parisuhteesi kannalta siltä kannalta, että pystyt todella etenemään tämän asian ylitse. Jos et voi näin tehdä, on parempi jättää suhde kumppanisi kanssa menneisyyteen.

Uskottomuus on yksi kaikken monimutkaisimmista tilanteista, joihin pariskunta voi joutua. Tässä on kyseessä sellainen asia, joka tarkoittaa kumppaniin asetetun luottamuksen särkymistä.

Moni on uskoton luonnostaan, kun taas toiset eivät pysty olemaan rehellisiä kumppanilleen kertoakseen, että he tarvitsevat avoimen suhteen. Olipa tässä kyse mistä tahansa, osapuoli joka kärsii on se, joka on ollut uskollinen ja joutuu sitten pettymään.

Lue aiheesta lisää: 5 tärkeää asiaa kunnioituksesta parisuhteessa

Vaikka tällaisessa tilanteessa ihminen kärsiikin, suurin ongelma on se, kuinka asiaa tulisi käsitellä ja kuinka voidaan päästä yli uskottomuudesta parhaalla mahdollisella tavalla. Mitä et kuitenkaan voi tehdä, on haavan raapimisen jatkaminen.

Kuinka sitten uskottomuudesta pääsee ylitse parhaalla tavalla? Seuraavassa kerromme neljästä hyvästä ohjeesta.

1.Kipu, joka ei koskaan häviä

kylmä halaus

Kun uskottomuutta on parisuhteessa, on tärkeä puhua asiasta, ja on myös aivan välttämätöntä, että se osapuoli, joka on ollut uskoton, on rehellinen kaiken suhteen. Totuus on jo ollut poissa kuvioista aikaisemmin, joten on elintärkeää, että enempää valheita ei tule.

Vaikka oletkin kivun otteessa ja haluat vastauksia, kysyminen ei välttämättä tuo apua. Älä kuitenkaan tee sitä, minkä niin moni uskottomuuden kokenut tekee: peitä kipuasi ja jätä sitä huomioimatta.

Sanonta, joka menee suurinpiirtein niin, että ”mitä silmät eivät näe, sydän ei tunne”, ei voisi olla kauempana totuudesta. Tällaisessa tilanteessa ei ole mitään teeskenneltävää ja huomiotta jätettävää, eikä ihminen voi liikkua eteenpäin ikään kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Kipusi tulee tulemaan pinnalle jonakin päivänä, ja kun sitä vähiten odotat. Näin käy huolimatta siitä, kuinka hyvin sen hautaat. Tulet kipua torjumalla vain viivyttämään sellaista, joka tulee välttämättä tapahtumaan. Nyt on aika tehdä päätöksiä, vaikka se olisikin liian kivuliasta.

Lue aiheesta lisää: 7 merkkiä uskottomuudesta

2. Sinun täytyy olla rehellinen suhdettanne koskien

uskottomuus

Jotkut parit pystyvät saamaan suhteensa taas kuntoon uskottomuuden jälkeen, mutta aina asia ei ole näin. Kun toinen on rikkonut sen luottamuksen siteen, joka joskus oli olemassa, on aika kysyä eräitä tärkeitä kysymyksiä.

Pystytkö antamaan anteeksi tämänkaltaisen asian? Pystytkö jatkamaan sen ihmisen vieressä nukkumista, joka on ollut sinulle uskoton?

Ole tässä rehellinen itsesi kanssa, sillä moni vastaa ”kyllä” näihin kysymyksiin, mutta ei kuitenkaan koskaan lopeta päivittäisten hyökkäysten ja soimauksen kanssa.

Ehkäpä tilapäinen ero on suhteelle hyväksi, sillä se voi auttaa selkeyttämään ajatuksia sekä saada asiat näkymään paremmasta näkökulmasta. Ehkä uskottomuus oli yhden illan suhteen puitteissa, ja tällöin se ei kenties merkitse niin paljon kuin silloin, jos kyseessä oli oikea rinnakkaissuhde – tällöin erilaiset seuraukset ovat tarpeen.

Yksi mahdollisuus, jota kannattaa harkita, on parisuhdeterapia. Tämä on kuitenkin vaihtoehto vain silloin, jos osapuolten välillä ei ole vihaa ja syyttelyä. Terapiaan täytyy mennä rakkauden ollessa läsnä ja siten, että osapuolet haluavat saada aikaiseksi sovinnon.

3. On elämää myös kumppanisi jälkeen

muistot

Uskottomuus voi särkeä ihmisen sisältä täysin. Uskot, että et voi koskaan päästä ylitse tästä valtavasta pettymyksestä, mutta olet väärässä.

Tämä tilanne on vain yksi jakso muiden muassa – tietysti se on vaikea, mutta voit silti selviytyä siitä vahvempana, jos suhtaudut siihen oikealla tavalla.

Rakkaus tulee olemaan se tärkein kannustin, joka johtaa sinut haluamaan ratkaista tämän tilanteen ja olla taas yhdessä kumppanisi kanssa.

Lue aiheesta lisä: Minäkin olin myrkyllisessä, vahingoittavassa suhteessa

Jos sinusta tuntuu, että mitään ratkaisua ei kuitenkaan voi tulla, etkä edes halua yrittää löytää sellaista, sitten suhteen tulevaisuutta ei ole olemassa. Elämä ei kuitenkaan lopu tähän ihmiseen. Sinulla on paljon matkaa edessäsi, monia ihmisiä löydettävänäsi ja lukuisia kokemuksia koettavanasi.

4. Älä koskaan kosta kumppanillesi tekemällä samoin

bänks

Jotkut luulevat, että heidän olonsa paranee, jos he tekevät toisen olosta yhtä huonon aiheuttamalla samaa kärsimystä, ja siten he yrittävät saada aikaiseksi saman vahingon.

Ehkäpä tulet antamaan anteeksi kumppanillesi vain siksi, että voisit olla uskoton ja saada toisen tuntemaan sen, mitä itsekin tunsit. Kun sitten lopetat suhteen, alat tapailla uutta ihmistä vain saadaksesi toisen mustasukkaiseksi tai ajattelemaan, että et koskaan hänestä välittänytkään.

Oletko tietoinen käytöksestäsi näin toimiessasi? Et tee omaa oloasi paremmaksi, ja et välttämättä edes saa aikaiseksi toivomaasi reaktiota entisessä kumppanissasi.

Kun yrität tällaista, käyttäydyt tavalla, joka tulee tekemään sinusta onnettoman. Teet pahan olon tunteestasi vieläkin suuremman.

Lue aiheesta lisää: Myrkyllinen perhe – mitä siitä seuraa lapselle?

Itke, puhu, ja käy ulkona ystäviesi kanssa, ja tukeudu kaikkiin niihin, jotka sinua rakastavat – päästä kaikki ulos, mutta älä tee sellaista, mitä tulet vain katumaan.

Kaikesta uskottomuudesta on kyllä mahdollista päästä ylitse, vaikka ensimmäisen kerran tällainen tuleekin aiheuttamaan suurempaa kipua kuin myöhemmin. Älä jää kärsimään kipuusi. Katso eteenpäin ja ole onnellinen.

Uskottomuus on vain yksi sellainen kokemus, josta voit oppia, ja näin on huolimatta siitä, mikä episodin lopputulos kumppanisi kanssa onkaan.