Logo image
Logo image

Poista virtsahappokiteet sellerillä ja inkiväärillä

2 minuuttia
Poista virtsahappokiteet sellerillä ja inkiväärillä
Viimeisin päivitys: 03 helmikuuta, 2019

Virtsahappokiteet voi johtua huonosta ruokavaliosta, joka sisältää paljon esimerkiksi punaista lihaa, sisäelimiä ja anjovista. Tällainen ruokavalio voi aiheuttaa ongelmia mitä tulee puriinin poistumiseen elimistöstä. Vähitellen puriini muodostaa pieniä virtsahappokiteitä, jotka asettautuvat etenkin niveliin ja aiheuttavat kipua ja tulehdusta.

Mitä ongelmia virtsahappokiteet aiheuttavat

Vakavimmissa tapauksissa voi kehittyä kihti, joka alkaa usein isovarpaan nivelen turpoamisella – tämä on kivuliasta.

Miten virtsahappokiteet voi välttää? Miten virtsahapon määrää voi vähentää? Tässä artikkelissa jaamme kanssasi muutamia tehokkaita keinoja virtsahapon määrän alentamiseen kehossa. Muista myös nauttia terveellistä ravintoa ja harrastaa liikuntaa ehkäistäksesi virtsahappokiteiden kerääntymistä elimistöösi.

Poista virtsahappokiteet tällä luonnollisella hoidolla

Some figure

Ainekset

 • 1 kurkku
 • 2 selleritankoa
 • 200 grammaa inkivääriä
 • Puolikkaan sitruunan mehu
 • 200 ml vettä

Nämä luonnolliset ainekset ovat vaikutukseltaan lääkinnällisiä ja ehkäisevät virtsahappokiteiden muodostumista.

Some figure
 • Kurkku: Kurkku on vaikutukseltaan diureettinen ja nesteyttävä, mikä tekee siitä loistavan avun virtsahappokiteiden poistamiseen verenkierrosta. Kurkku sisältää hyvin vähän rasvaa ja se sopii lähes jokaiseen ruokavalioon. Kurkku maistuu salaateissa, smoothieissa ja sinällään popsittuna.
 • Selleri: Selleri nesteyttää ja virkistää kehoa. Sen ainutlaatuinen maku sopii hyvin moniin resepteihin, etenkin tuoreisiin salaatteihin ja keittoihin. Se sopii liharuokiin ja liemiin, sillä se antaa syvyyttä ja mausteisuutta. Selleri sopii kolesterolin alentamiseen ja liiallisen virtsahapon karkoittamiseen. Selleri puhdistaa kehoa, kiihdyttää nesteiden poistumista, stimuloi maksaa ja sen toimintoja. Selleriä kannattaa lisäillä mahdollisimman moniin ruokiin ja juomiin, ja se sopii hyvin esimerkiksi mehustamiseen.
 • Inkivääri: Inkivääri on lääkinnällinen juurikasvi, jota käytetään yleisesti kivunlievitykseen ja tulehduksen hoitoon. Inkivääri soveltuu loistavasti myös kihdin ja niveltulehduksen hoitoon. Vuonna 2010 Food and Chemical Toxicology -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan inkivääri sisältää runsaasti kemikaalista yhdistettä, joka tunnetaan nimellä 6-sogaol. Tämä yhdiste vähentää virtsahappokiteiden aiheuttamaa tulehdusta. Jos ulottuvillasi on siis tuoretta inkivääriä, käytä sitä smoothieissa, ruuanlaitossa ja mausteena. Inkivääristä voi myös valmistaa hoitavan tahnan, joka kiihdyttää verenkiertoa ja lievittää kipua paikallisesti.
 • Vesi: Kuinka paljon vettä juot päivässä? Muista, että poistaaksesi virtsahappokiteitä, sinun tulisi juoda 6-8 lasillista vettä päivässä. On tärkeää puhdistaa keho ja huuhdella haitalliset myrkyt elimistöstä huolehtimalla riittävästä nesteytyksestä.
 • Sitruuna: Harvat hedelmät ovat yhtä puhdistavia ja tehokkaita kuin sitruuna. Sitruuna poistaa virtsahappoa ja tasoittaa kehon happotasoa, tehden elimistöstä emäksisemmän. Sitruunat sisältävät paljon vitamiineja ja mineraaleja, mikä tekee niistä loistavan liittolaisen terveydelle.
Some figure

Valmistus ja käyttö

 • Aloita pesemällä kurkku, selleri ja inkivääri.
 • Kuori kurkku jos siinä on kovin paksu kuori ja paloittele se. Palojen tulee olla tarpeeksi pieniä, niin että ne sekoittuvat helposti tehosekoittimessa. Paloittele myös selleri.
 • Purista puolikkaan sitruunan mehu, toisen puoliskon voit säilöä jääkaapissa myöhempää käyttöä varten. Aseta mehu odottamaan sivuun.
 • Mittaa riittävä määrä inkivääriä, sitä ei tarvitse kuoria.
 • Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Lisää vesi ja sitruunamehu. Voit myös lisätä muutaman jääpalan, mikäli haluat; tämä tekee juomasta entistä virkistävämpää ja raikkaampaa.
 • Juoma tulisi nauttia heti aamiaisen jälkeen. Näin parannat ruuansulatuksen toimintaa ja keho puhdistautuu tehokkaasti, virtsahappokiteet huuhtoutuvat pois nivelistä ja olo paranee. Lisäksi juoma parantaa maksan toimintaa, mikä vaikuttaa pitkällä tähtäimellä koko elimistön hyvinvointiin.
 • Nauti juomaa joka päivä viikon ajan, pidä 4 päivän tauko ja aloita alusta. Säännöllisesti nautittuna juoma auttaa vähentämään liiallista kolesterolia. Huomaat tulokset muutaman viikon kuluttua.
Some figure

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


Maiuolo, J., Oppedisano, F., Gratteri, S., Muscoli, C., & Mollace, V. (2016). Regulation of uric acid metabolism and excretion. International Journal of Cardiology. https://doi.org/10.1016/j.ijcard.2015.08.109

Glantzounis, G., Tsimoyiannis, E., Kappas, A., & Galaris, D. (2005). Uric Acid and Oxidative Stress. Current Pharmaceutical Design. https://doi.org/10.2174/138161205774913255

Johnson, R. J., Nakagawa, T., Sanchez-Lozada, L. G., Shafiu, M., Sundaram, S., Le, M., … Lanaspa, M. A. (2013). Sugar, uric acid, and the etiology of diabetes and obesity. Diabetes. https://doi.org/10.2337/db12-1814


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.