Inkivääri-porkkanamehun hyödyt terveydelle

Inkivääri-porkkanamehu auttaa vähentämään kiloja samalla kun se parantaa tehokkaasti terveyttä. Tämä on loistava juoma ruokahalun pitämiseksi hallinnassa ja ylimääräisten nesteiden poistamiseksi kehosta.
Inkivääri-porkkanamehun hyödyt terveydelle

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Inkivääri-porkkanamehu sisältää vain vähän kaloreita, ja siitä on tullut suosittu juoma viime vuosina johtuen siitä, kuinka ravitseva ja hyvää tekevä se keholle on.

Tämä mehu on loistava valinta näiden ainesten lisäämiseksi ruokavalioosi, sillä se on helppo valmistaa, ja ainekset säilyttävät siinä kaikki ravinteensa.

Runsas annos kuitua, antioksidantteja ja tulehdusta torjuvia yhdisteitä tarkoittaa sitä, että tämä mehu tukee aineenvaihduntaasi samalla kun se parantaa vastustuskykyäsi ja ruoansulatustasi.

Se on erinomainen korvike kaupan juomille, sillä se on todella raikas ja täysin luonnollinen. Voit nauttia sitä aamuisin ladataksesi akkusi, mutta se on kätevä myös silloin kun olet nälkäinen aterioiden välillä.

Nyt kerromme kuinka sitä kannattaa nauttia, sekä annamme helpot ohjeet mehun valmistamiseksi kotona.

Inkivääri-porkkanamehun hyödyt

1. Tukee sydämen ja verisuonten terveyttä

inkivääri-porkkanamehun hyödyt sydämelle

Se sisältää luonnollista kuitua, antioksidantteja ja välttämättömiä mineraaleja, joten tämä mehu on hyvä lisä, kun haluat tukea sydämesi ja verisuontesi terveyttä.

Nämä ravinteet vähentävät valtimoihin kerääntyvää kolesterolia, ja samalla ne parantavat verenkiertoa ja valtimoiden terveyttä.

Se myös estää oksidatiivista stressiä ja tulehtuneisuutta. Nämä tekijät lisäävät sydänsairauksien ja -kohtauksien riskiä.

2. Se parantaa ruoansulatusta

Tämän mehun nauttiminen säännöllisesti pitää ummetuksen, huonon ruoansulatuksen ja närästyksen kurissa.

Se toimii hiukan laksatiivisena hoitona, joten se auttaa poistamaan jätettä paksusuolesta ilman, että se häiritsisi siellä sijaitsevia terveellisiä bakteereja.

Se myös suojaa vatsapeitettä, ja se estää vatsan happoja ärsyttämästä tätä tai aiheuttamasta haavaumia.

3. Se tekee ihosta terveemmän

inkivääri-porkkanamehun hyödyt iholle

Koska siinä on A- ja C-vitamiinia, tämä ravitseva mehu on loistava valinta kollageenin tuotannon lisäämiseksi ja ennenaikaisen ikääntymisen minimoimiseksi.

Se parantaa verenkiertoa ja tukee siten kunnollista hapen ja ravinteiden kulkeutumista ihoon. Siten se estää näppylöitä ja aknea, ja se luo suojamuurin auringon haittoja ja oksidatiivista stressiä vastaan.

4. Se suojaa vilustumisilta ja flunssilta

Kun otat tämän mehun osaksi ruokavaliotasi, pystyt tukemaan vastustuskykyäsi ja siten madaltamaan riskiäsi sairastua flunssaan.

Sen A-, C- ja E-vitamiinit auttavat tuottamaan vasta-aineita, jotta voisit taistella paremmin taudinaiheuttajia vastaan.

Se auttaa kehoasi luomaan puna- ja valkosoluja, jotka ovat avainasemassa vastustuskyvyn kannalta.

5. Se auttaa pudottamaan painoa

inkivääri-porkkanamehun hyödyt painonpudotukseen

Kun se on osa terveellistä ruokavaliota, ja jos kaloreita saadaan sopivasti, tämä mehu auttaa pudottamaan ylimääräiset kilot. Se nimittäin tukee aineenvaihdunnan toimintaa, auttaen kehoasi käyttämään energiaa tehokkaasti ja hilliten ruokahaluasi.

Mehun ravinteet edistävät rasvojen käsittelyä sekä auttavat elimistöä muuntamaan sokeria polttoaineeksi.

6. Se auttaa nesteen kertymistä vastaan

Ne, joilla on kehossaan tulehdustila nesteen kertymisen vuoksi, voivat parantaa elämänlaatuaan juomalla tätä mehua säännöllisesti.

Sekä porkkana että inkivääri poistavat nestettä, mikä stimuloi munuaisia, jotta ne voivat poistaa nesteen kunnolla.

Mehu lisää verenkiertoa sekä vähentää tulehdusta siitä kärsivillä alueilla.

Näin valmistat inkivääri-porkkanamehun

porkkana ja inkivääri

Tarvitset vain muutaman minuutin verran nauttiaksesi kaikista tämän maittavan mehun hyödyistä.

Mehu lisää kylläisyyden tunnetta sekä antaa sinulle energiaa, jotta voit olla tuottelias sekä fyysisesti että henkisesti.

Ainekset

 • 5 keskikokoista porkkanaa
 • 3 appelsiinin mehu
 • 1 tl raastettua inkivääriä
 • 1/2 tl kurkumaa (valinnainen aines)
 • 2 rkl hunajaa

Valmistus

 • Kuori porkkanat ja laita ne mehukoneeseen.
 • Laita saamasi mehu tehosekoittimeen ja anna sen sekoittua appelsiinimehun, inkiväärin ja kurkuman kanssa.
 • Kun koostumus on tasainen, nauti mehusi makeutettuna hunajalla.

Milloin sitä kannattaa juoda?

 • Juo tätä mehua ensimmäiseksi aamulla tai välipalaksi. Täysipainoisia aterioita mehulla ei voi korvata.
 • Toista ainakin kolme kertaa viikossa.

Kuten huomaat, tämä virkistävä juoma on hyvin helppo valmistaa, ja ennen kaikkea se on erittäin hyödyllinen terveydellesi. Laita siis ohjeet muistiin ja nauti!

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Porkkanan terveyshyödyt, jotka yllättävät sinut
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Porkkanan terveyshyödyt, jotka yllättävät sinut

Porkkanan terveyshyödyt ovat moninaisempia kuin luuletkaan, ja jopa yllättäviä. Jatka lukemista, niin saat tietää porkkanan monista terveysvaikutuk...


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Bode, A. M., & Dong, Z. (2011). The Amazing and Mighty Ginger. Herbal Medicine: Biomolecular and Clinical Aspects. https://doi.org/doi:10.1201/b10787-8
 • Krishnaswamy, K. (2008). Traditional Indian spices and their health significance. Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition. https://doi.org/20083125729
 • Maharlouei N. The effects of ginger intake on weight loss and metabolic profiles among overweight and obese subjects: A systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. Crit Rev Food Sci Nutr. 2018 Feb 2:1-14. doi: 10.1080/10408398.2018.1427044
 • Mahesh, M., Bharathi, M., Raja Gopal Reddy, M., Pappu, P., Putcha, U. K., Vajreswari, A., & Jeyakumar, S. M. (2017). Carrot juice ingestion attenuates high fructose-induced circulatory pro-inflammatory mediators in weanling Wistar rats. Journal of the Science of Food and Agriculture. https://doi.org/10.1002/jsfa.7906
 • Mashhadi, N. S., Ghiasvand, R., Askari, G., Hariri, M., Darvishi, L., & Mofid, M. R. (2013). Anti-oxidative and anti-inflammatory effects of ginger in health and physical activity: Review of current evidence. International Journal of Preventive Medicine.

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.