Logo image
Logo image

Piilota tummat silmänaluset luonnollisin keinoin!

3 minuuttia
Tummat silmänaluset ovat oire siitä, että elämäntyylissäsi voi olla jotain vialla. Ne voivat johtua ruokavaliosta, unen puutteesta tai iho-ongelmasta.
Piilota tummat silmänaluset luonnollisin keinoin!
Mariel Mendoza

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Mariel Mendoza

Kirjoittanut Yamila Papa Pintor
Viimeisin päivitys: 26 tammikuuta, 2023

Silmien alla olevat pussit sekä tummat silmänalukset ovat todella ikävät ja ne saavat meidät näyttämään paljon väsyneemmältä kuin mitä todellisuudessa olemme. Ne saavat meidät jopa näyttämään siltä, ettemme olisi huolehtineet ulkonäöstämme kunnolla.

Tummille silmänalusille on monia eri syitä. Ne voivat kertoa vaikkapa unettomasta yöstä, tai ne voivat viitata geneettisiin syihin, allergioihin tai nesteen kertymiseen. Piilota tummat silmänaluset ja pussit luonnollisin keinoin käymättä kosmetologilla!

Näillä keinoilla voit sanoa hyvästit tummille silmänalusille

Some figure
Tummien silmänalusten välttämiseksi sinun tulee nukkua vähintään 8 tuntia yössä.
 • Ensinnäkin sinun tulee noudattaa tasapainoista ruokavaliota, jossa on vähän natriumia, ja nauttia runsaasti vettä.
 • Nuku selälläsi, jotta nesteet eivät keräänny silmänympärysiholle. Tummien silmänalusten välttämiseksi sinun tulee nukkua vähintään 8 tuntia yössä.
 • Laita kaksi lusikkaa pakastimeen yöksi. Kun heräät, makaa selälläsi ja laita lusikat silmiesi alle. Pidä niitä siinä viisi minuuttia, kunnes lusikat eivät enää ole kylmiä. Turvotus laskee, koska alhainen lämpötila aiheuttaa verisuonten supistumista ja vähentää turvotusta.
 • Liota liina kupillisessa kylmää vihreää teetä, aseta se silmille ja anna vaikuttaa 20 minuuttia. Tämä on ihanteellinen keino, kun palaat töistä. Vihreä tee lisää verenkiertoa alueella ja vähentää turvotusta.
 • Kun heräät, suihkuta vettä silmänympäryksiin. Laita sitten silmien alle raaka perunaviipale tai kurkkuviipale. Anna vaikuttaa 10 minuuttia. On suositeltavaa toistaa tämä kolme kertaa viikossa.
 • Naputtele nimettömällä sormella silmänalusihoa, sisältä ulospäin, 10 kertaa per silmä, kerran päivässä. Tämä auttaa vapauttamaan nesteen kertymistä ja stimuloi verenkiertoa.
 • Ota munanvalkuaista ja laita sitä silmien alle ja anna kuivua. Huuhtele lämpimällä vedellä, taputtele kuivaksi. Munan B-vitamiini parantaa verenkiertoa.

Saatat pitää myös tästä artikkelista: Tummat renkaat silmien alla lapsilla: syy huoleen?

Piilota tummat silmänaluset näillä hoidoilla

Some figure
Ruokavalio liittyy läheisesti iho-ongelmiin.

Tummat silmänaluset ovat klassinen oire epäterveellisistä elämäntavoista. Se voi johtua siitä, että ruokavaliosi on huono, kärsit unettomuudesta tai sinulla on iho-ongelmia. Välttääksesi tummia silmänalusia, ota huomioon seuraavat suositukset:

 • Nuku tarpeeksi: Anna kehosi toipua, samoin ihosi ja mielesi.
 • Juo runsaasti vettä: Tämä tekee ihostasi pehmeämmän ja sileämmän ja olet myös nesteytetty ja poistat myrkkyjä tällä tavoin.
 • Syö terveellisesti: Ruokavalio liittyy läheisesti iho-ongelmiin. Syö enemmän vitamiineja ja kivennäisaineita, jotta se näyttäisi säteilevältä ja sinun ei tarvitse kärsiä tummista silmänalusista.
 • Käytä luonnollista valkaisuainetta pigmentin poistamiseksi. Voit hyödyntää kylmiä peruna- tai kurkkuviipaleita, ne tarjoavat sinulle välittömiä etuja.
 • Käytä teepusseja: Voit käyttää mitä tahansa, mutta tavallinen vihreä tee on hyvä. Valmista infuusio, anna kiehahtaa ja sitten jäähtyä. Kostuta liina teessä ja levitä sitä silmien alle. Voit myös laittaa kylmät teepussit suoraan silmien päälle. Tämä vähentää turvotusta.
 • Tee tahna yhdistämällä tilkka hunajaa ja saman verran maitojauhetta ja levitä alueelle, anna vaikuttaa 15 minuuttia ja huuhtele lämpimällä vedellä.

Piilota tummat silmänaluset meikillä

Vaikka tekisit yllä olevia kotihoitoja ja noudatat hyviä elintapoja, joskus saatat tarvita pikaratkaisun tummien silmänalusten piilottamiseen. Tällöin erilaiset meikkivinkit ovat hyödyllisiä.

Hyvä meikkivoide voi tehdä ihmeitä ihollasi. On olemassa monia merkkejä eri hintaluokissa, mutta ne eivät kuitenkaan aina sovi ihollesi tai ne saavat sinut näyttämään keinotekoiselta.

Ole siis tarkkana meikkivoiteen hankinnassa, ja pyydä apua osaavalta ammattilaiselta tai kosmetologilta ostosta tehdessäsi, jotta tuote sopii varmasti juuri sinulle.

Some figure
Yön aikana meikki voi tukkia ihohuokosia, mikä johtaa ongelmiin, kuten tummiin silmänalusiin. Muista aina poistaa meikki ennen nukkumaanmenoa.

Pidätkö tästä artikkelista? Saatat myös haluta lukea: Yhden kerroksen meikki: mistä tässä TikTokin kauneustrendissä on kyse?

Piilottaaksesi tummat silmänaluset meikillä, varmista ensin että kasvosi ovat puhtaat. Levitä tavallista meikkivoidetta hellästi taputtelemalla sormillasi kaikkialle kasvoihin paitsi silmänalusille. Tälle alueelle tulee levittää pehmeämpi kerros siveltimen avulla.

Näin saat yhtä hyvän peittävyyden kuin muualle kasvoihin ja saat saman sävyn välttäen tahroja. Viimeistele kasvot puuterilla. Valikoimasta löytyy myös kevyempiä mineraalipuutereita, jotka antavat kevyen kosketuksen tai jopa tasoittavat kasvoja.

Jos huomaat, että sinulla on vaaleampi sävy tummien silmänympärysten kohdalla, voit kompensoida sen hyvin pienellä määrällä aurinkopuuteria. Vältät huomion kiinnittämistä sinne, missä et sitä halua, ja voit myös maalata huulet kirkkaalla värillä, kuten punaisella.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Colvan L, Fleck T, Vega VL. Global periorbital skin rejuvenation by a topical eye cream containing low molecular weight heparan sulfate (LMW-HS) and a blend of naturally derived extracts. J Cosmet Dermatol. 2019 Apr;18(2):530-538.
 • Matsui MS, Schalka S, Vanderover G, Fthenakis CG, Christopher J, Bombarda PC, Bueno JR, Viscomi BL, Bombarda Júnior MS. Physiological and lifestyle factors contributing to risk and severity of peri-orbital dark circles in the Brazilian population. An Bras Dermatol. 2015 Jul-Aug;90(4):494-503.
 • Mac-Mary S, Zornoza Solinis I, Predine O, Sainthillier JM, Sladen C, Bell M, O’Mahony M. Identification Of Three Key Factors Contributing To The Aetiology Of Dark Circles By Clinical And Instrumental Assessments Of The Infraorbital Region. Clin Cosmet Investig Dermatol. 2019 Dec 18;12:919-929.
 • Park KY, Kwon HJ, Youn CS, Seo SJ, Kim MN. Treatments of Infra-Orbital Dark Circles by Various Etiologies. Ann Dermatol. 2018 Oct;30(5):522-528.
 • Sarkar R, Ranjan R, Garg S, Garg VK, Sonthalia S, Bansal S. Periorbital Hyperpigmentation: A Comprehensive Review. J Clin Aesthet Dermatol. 2016 Jan;9(1):49-55.
 • Tan Y, Jiang Y, Chen J, Sun H, Qiu Y. Establishment of visual assessment for the severity of dark circles in Chinese Han women. Skin Res Technol. 2021 Nov;27(6):1023-1028.
 • Vrcek I, Ozgur O, Nakra T. Infraorbital Dark Circles: A Review of the Pathogenesis, Evaluation and Treatment. J Cutan Aesthet Surg. 2016 Apr-Jun;9(2):65-72.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.