Kuusi tapaa hoitaa silmänympärysihoa

Silmiä ympäröivä iho on ohuempaa ja siitä puuttuvat talirauhaset. Onkin tärkeää suojata tätä aluetta auringonsäteiltä, myrkyiltä ja muilta ikääntymistä nopeuttavilta tekijöiltä.
Kuusi tapaa hoitaa silmänympärysihoa

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Sinun ei tarvitse ostaa kalliita anti-age -voiteita voidaksesi hoitaa silmänympärysihoa. Monet niistä ovat kiistatta tehokkaita, mutta ne eivät ole ainoa mahdollinen keino suojata tätä herkkää kasvojen aluetta.

Valitettavasti monilla näkyy ennenaikaisia ikääntymisen merkkejä silmänympärysiholla. Koska tämä alue kasvojen ihosta on ohuempi ja herkempi, se vaatii erityistä huolenpitoa pysyäkseen kiinteänä ja nuorekkaana.

Ongelma on siinä, että moni ei suojaa silmiä ympäröivää ihoa ultraviolettisäteiltä, saasteilta ja muilta ulkoisilta tekijöiltä. Tästä syystä siinä alkaa helposti näkyä hienoja juonteita, velttoutta ja muita esteettisiä ongelmia.

Tässä artikkelissa näytämme joitakin keinoja hoitaa silmänympärysihoa.

Kuusi tapaa hoitaa silmänympärysihoa

Silmiä ympäröivällä iholla näkyy tyypillisesti erilaisia kauneusvirheitä, kuten tummuutta, hienoja juonteita ja turvotusta (silmäpussit). Onneksi on monia edullisia ja helppoja keinoja hoitaa silmänympärysihoa.

1. Varmista riittävä kosteutus

Kosteutettu iho säilyttää luontaisen kimmoisuutensa, mikä vähentää ryppyjen ja silmäpussien muodostumista.

Riittävästä kosteutuksesta huolehtiminen onkin yksi parhaista tavoista hoitaa silmänympärysihoa. Jos aluetta ei kosteuteta, sen kimmoisuus vähenee ja siihen ilmestyy ryppyjä. Tämä johtuu siitä, että tältä alueelta puuttuvat ihon kosteutuksesta huolehtivat talirauhaset.

Onkin oleellista valita hyvä kosteusvoide, mieluiten sellainen joka ei sisällä ärsytystä aiheuttavia ainesosia ja joka on erityisesti silmänympärysiholle tarkoitettu, sillä alue voi olla liian herkkä normaalille kosteusvoiteelle.

Tässä joitakin luonnollisia vaihtoehtoja silmänympärysihon kosteuttamiseen:

 • Tuore kurkku
 • Eteerinen ruusuöljy yhdessä kookosöljyn kanssa
 • Karitevoi
 • Aloe vera -geeli

2. Hieronta hoitaa silmänympärysihoa

Silmiä ympäröivän alueen hierominen voi auttaa ehkäisemään monia ongelmia. Tämä johtuu siitä, että hieronta vilkastuttaa verenkiertoa ja auttaa vähentämään kauneusvirheitä, kuten silmäpusseja, tummia renkaita ja hienoja juonteita.

Silmiä ympäröivien alueiden hierominen on myös hyvä keino poistaa alueelta ylimääräistä nestettä ja vähentää turvotusta.

Kuinka se tehdään

 • Kostuta ensin sormet voiteella tai öljyllä.
 • Hiero hellävaraisesti sormenpäillä ihoa silmien ympärillä.
 • Paina kevyesti kahden tai kolmen minuutin ajan.
 • Toista joka ilta ennen nukkumaanmenoa.

Huom.: Hieronta on tehokkaampaa, kun sen tekee silmien ulkonurkasta sisäänpäin, nestettä poistavia kyynelkanavia kohti.

3. Nuku riittävästi

Riittävä uni ehkäisee tummia silmänalusia

Unenpuute näkyy heti silmien ympäristössä. Huonosti nukutun yön jälkeen silmäpussit ja tummat renkaat ilmaantuvat lähes välittömästi.

On erittäin tärkeää saada riittävästi unta, noin kahdeksan tuntia keskeytyksettä joka yö. Tämä hoitaa myös silmänympärysihoa.

4. Terveellinen ruokavalio hoitaa silmänympärysihoa

Ravitsemuksella on tärkeä rooli ihon terveyden kannalta. Vaikka paikallisesti käytettävät tuotteet voivat auttaa ihon pitämisessä terveenä, kannattaa ihonhoidossa kiinnittää huomiota myös ruokavalioon välttääkseen hienot juonteet, tummat renkaat, silmäpussit ynnä muut esteettiset ongelmat.

Ravintoaineet, kuten A-, C- ja E-vitamiinit sekä kivennäisaineet, Omega-3 -rasvahapot ja aminohapot kaikki edistävät solujen uudistumista ja auttavat pitämään ihon kiinteänä ja kosteutettuna. Näitä ravintoaineita saa esimerkiksi seuraavista ruoista:

 • Pähkinät ja siemenet
 • Tuoreet hedelmät ja vihannekset
 • Vähärasvaiset lihat
 • Rasvainen kala
 • Oliiviöljy

5. Käytä aurinkosuojaa joka päivä

Silmänympärysihoa voi hoitaa suojaamalla sen auringolta

Auringon säteily saa ihon ohenemaan ja johtaa maksaläiskien sekä ennenaikaisten ryppyjen syntyyn.

Yksi ihon terveyteen haitallisesti vaikuttava tekijä on auringonvalo. Se heikentää ihoa, saa sen veltostumaan ja aiheuttaa ryppyjä ajan myötä. Se voi johtaa jopa ihosyöpään.

Tästä syystä on erittäin tärkeää levittää aurinkosuojaa myös silmiä ympäröivälle iholle. Aurinkorasvan ainesosat muun muassa minimoivat auringon vaikutuksia silmien ympärillä ja vähentävät ihon kuivumista.

6. Poista meikki joka ilta

Meikit naamalla nukkuminen voi aiheuttaa ongelmia silmiä ympäröivällä iholla. Ripsivärin jäämät voivat aiheuttaa niiden tummumista, mikä johtaa ärsyttäviin tummiin renkaisiin. Kosmetiikkapartikkelit eivät myöskään anna ihon hengittää, mikä saa aikaan ryppyjä.

Pitääksesi silmänympärysihon raikkaana ja nuorekkaana on oleellista poistaa meikki kasvoilta meikinpoistoaineella joka kerta, poikkeuksetta. Meikit voi poistaa myös luonnollisesti manteliöljyllä, kookosöljyllä tai oliiviöljyllä.

Oletko huomannut hienoja juonteita silmiesi ympärillä? Haluatko ehkäistä tummia renkaita ja silmäpusseja sekä hoitaa silmänympärysihoa? Siinä tapauksessa kannattaa ehdottomasti noudattaa yllä antamiamme vinkkejä! Kuten näet, ne on helppo sisällyttää säännölliseen kauneudenhoitorutiiniin.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Kirkas iho kotikonstein luonnollisesti
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Kirkas iho kotikonstein luonnollisesti

Tässä artikkelissa esittelemme parhaat vinkkimme, joilla kaunis, pehmeä ja kirkas iho on mahdollista saavuttaa kotikonstein!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.