Logo image
Logo image

6 luonnollista tapaa häivyttää silmäpusseja

3 minuuttia
Tiesitkö, että päivittäisen vedenjuonnin lisääminen ja suolan määrän vähentäminen ruoassa voivat olla suuri apu silmien alla olevien pussien pienentämiseksi?
6 luonnollista tapaa häivyttää silmäpusseja
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Silmien alla olevat pussit muuttuvat näkyvämmiksi sitä mukaa kun ihminen ikääntyy. Silmäpussit syntyvät kun  kudokset ja lihakset silmien alla menettävät toimintakykyään. Tämä saa ihon näyttämään roikkuvalta ja turvonneelta. Seuraavaksi esittelemme tehokkaat hoidot häivyttämään silmäpusseja!

Silmäpusseja voi huomata nuoremmillakin ihmisillä hormonaalisten epätasapainotilojen, nesteen kertymisen ja verenkierto-ongelmien vuoksi.

Vaikka niitä pidetäänkin vain esteettisenä ongelmana, suuri osa ihmisistä haluaa estää silmäpussien syntyä. Ihoa halutaan hoitaa siten, että pussit eivät tee kasvoista väsyneen näköisiä.

Kokeile kotihoitoja häivyttämään silmäpusseja

Onneksi kuitenkin nykyään on tiedossa moni sellainen tottumus ja hoito, jotka ovat suureksi avuksi silmäpussien koon pienentämisessä – niiden avulla ei tarvita mitään dramaattisia kauneusleikkauksia tästä ongelmasta eroon pääsemiseksi.

Haluamme nyt siis kertoa erilaisista vaihtoehdoista silmien alla olevien pussien häivyttämiseksi luonnollisin keinoin sekä antaa tietoa tämän ilmiön synnystä. Jatka lukemista ja ota neuvot käyttöön, jos tämä ilmiö on asia josta itsekin haluat eroon! Tässä tulevat siis kuusi luonnollista hoitoa häivyttämään silmäpusseja.

Syitä silmäpussien syntyyn

Some figure

Tämä on pulma, joka ilmaantuu seurauksena ihon biologisesta ikääntymisestä. Kudokset ja lihakset jotka muodostavat ihmisen silmäluomet muuttuvat heikommiksi, ja iho alkaa roikkua.

Tämä alue voi myös kärsiä seuraavista ilmiöistä:

 • nesteen kertyminen
 • hormonaaliset muutokset
 • liian vähäinen unensaanti
 • allergiat ja ihotulehdus
 • perinnölliset ominaisuudet

Silmäpusseihin liittyvät oireet

Some figure

Näkyvä tulehdus silmien alla on se tavallisin ilmiö. Joskus turvotuksen ohella kuitenkin ilmenee seuraavia asioita:

 • ihon roikkuminen
 • tummuus silmiä ympäröivällä iholla
 • väsyneet ja ärtyneet silmät

Luonnollisia hoitoja häivyttämään silmäpusseja

Tällä hetkellä on kaupoissa tarjolla monia naamiota ja voiteita, jotka tarjoavat apua ihon kaunistamiseksi ja silmäpussien näkyvyyden vähentämiseksi.

On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että kaupan valmistuotteiden lisäksi on olemassa muitakin, täysin luonnollisia hoitokeinoja häivyttämään silmäpusseja.

Näihin neuvoihin kuuluvat seuraavat perusvinkit:

1. Vähennä suolan määrää ravinnossa

Some figure

Liiallinen suolansaanti voi aiheuttaa nesteen kertymistä, mikä sitten saa aikaan silmäpussien kehittymistä.

On tärkeää välttää suolan lisäämistä kotona tehtyihin ruokiin, jotta voitaisin rajoittaa suolansaantia. Seuraavissa ruoissa on mukana paljon suolaa:

 • makkarat
 • monet kypsytetyt juustot
 • purkkiruoat
 • leipomotuotteet
 • paistetut ja pakatut tuotteet

2. Nuku hyvin

Kunnon lepo voi tehdä silmien ympäristöstä paremman näköisen.

 • 7-8 tunnin unet ilman keskeytyksiä joka yö takaa ihon hyvän hapettumisen, ja siten se on raikkaan ja nuorekkaan näköinen.
 • Kannattaa nukkua pää korkeammalla kuin muu keho, sillä näin pystyt saamaan aikaan paremman verenkierron, ja nesteet eivät pääse kerääntymään pään alueelle.

3. Lisää vedenjuontiasi

Some figure

Liian vähäinen vedenjuonti vähentää kehon kykyä poistaa liiallisia nesteitä, ja tämä huono tapa vaikuttaa verenkiertoon ja ihon terveyteen.

 • On tärkeää juoda 6-8 lasillista vettä tai terveellisiä juomia joka päivä.

4. Pese kasvot kylmällä vedellä

Kasvojen ihon peseminen kylmällä vedellä on loistava terapiakeino verenkierron parantamiseksi silmiä ympäröivällä alueella.

Tämä helppo keino vähentää tummien ja turvonneiden kohtien kokoa silmien alla, ja se jättää ihon kosteutetuksi ja raikkaaksi pidemmäksi aikaa.

Lisäksi kannattaa pitää mielessä että kuuma vesi vähentää ihon luonnollisia öljyjä, mikä tekee ihosta toimintakyvyttömämmän ja roikkuvamman.

5. Laita iholle perunaa

Some figure

Peruna sisältää tulehdusta vähentäviä ainesosia, jotka auttavat vähentämään silmäpussien kokoa. Sen käyttö suoraan iholla raikastaa sekä antaa rauhoittavan vaikutuksen, joka vähentää väsymyksen tunnetta.

 • Laita muutama raaka perunaviipale pakastimeen ja kun ne ovat jäätyneet, laita sitten viipaleet suljettujen silmiesi päälle 5-10 minuutin ajaksi.

6. Hiero ihoa lusikalla

Helppo lusikkahoito voi olla todella oiva apu silmien ympäristön nuorekkuuden ja raikkauden lisäämiseksi.

Lusikka hieroo aluetta aktivoiden sen verenkiertoa, ja näin pystyt kiinteyttämään ihoasi jotta se ei enää roiku.

 • Laita muutama lusikka pakastimeen, ja kun ne ovat kylmiä laita ne suljettujen silmiesi päälle.
 • Hiero aluetta sitten lusikalla, kunnes se ei enää ole kylmä. Ota sitten uusi lusikka pakastimesta.
 • Yritä toistaa tätä hoitoa 5-10 minuutin ajan, jotta saisit aikaan hyvät tulokset.

Oletko huomannut, että silmäsi näyttävät usein väsyneiltä silmäpussien vuoksi? Näillä vinkeillä pystyt vähentämään tulehdusta luonnollisin keinoin, jotta ihosi voisi olla nuorekkaamman ja raikkaamman näköinen – kannattaa kokeilla!

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.