Logo image
Logo image

Yhden kerroksen meikki: mistä tässä TikTokin kauneustrendissä on kyse?

3 minuuttia
Voidaanko meikki levittää vain muutamassa vaiheessa ja silti näyttää virheettömältä? On olemassa eräs menetelmä, joka on suosittu sosiaalisessa mediassa sen antaman efektin vuoksi. Kerromme kaiken oleellisen tästä "yhden kerroksen meikistä".
Yhden kerroksen meikki: mistä tässä TikTokin kauneustrendissä on kyse?
Viimeisin päivitys: 22 syyskuuta, 2022

Sosiaalisen median selailu on astumista maailmaan täynnä kauneusvinkkejä ja -tutoriaaleja. Jotkut niistä ovat toisia tehokkaampia, ja osa vaatii tiettyä huolellisuutta. Suosituksista tulee usein trendejä niiden antamien tulosten vuoksi. Yksi suosittu trendi TikTokissa on yhden kerroksen meikki.

Kyseinen sosiaalisen median alusta näyttää lyhyin videoin, miten moni nainen käyttää tavanomaista kosmetiikkaa, mutta meikkauksen eri vaiheet yhdistäen. Tällä tekniikalla pyritään säästämään aikaa.

Lopputulos näyttää säteilevältä, aivan kuin olisit käynyt rutiinin läpi kerros kerrokselta. Kun menetelmä suoritetaan oikein, se ei paljasta ihon epäpuhtauksia, uurteita tai ryppyjä. Tällainen meikki on tullut jäädäkseen, ja näytämme miksi.

Yhden kerroksen meikki ja sen hyödyt

Tällaisen meikin ideana on antaa iholle kaikki sen tarvitsemat tuotteet kasvojen kaunistamiseksi. Mutta sen sijaan, että se tehtäisiin pala palalta, kaikki kosmetiikka laitetaan kasvoille yhdessä ja sitten häivytetään.

Prosessiin kuuluu meikkivoide, peitevoide, poskipuna, aurinkopuuteri ja mahdollisesti myös aurinkorasva, jotka laitetaan niille kasvojen alueille, joihin normaalisti levittäisit ne erikseen. Kulmakarvoista, silmistä ja huulista huolehditaan myöhemmin.

Jos ihmettelet tällaisen meikkaustavan suurinta hyötyä, se on pääasiassa vähäisempi ajankäyttö peilin edessä verrattuna meikkaamiseen perinteisellä tavalla.

Kun osaat valita kasvoille oikeat tuotteet, valmistelet ihon ennalta ja noudatat tekniikkaa oikein, kasvojesi iho näyttää säteilevältä.

Some figure
TikTokista löytyy paljon videoita, joissa jaetaan kauneusvinkkejä. Jotkut niistä ovat hyödyllisiä, toiset eivät niinkään.

Miten yhden kerroksen meikki levitetään?

Meikin levittäminen yhtenä kerroksena ei vaadi mitään uusia tietoja meikkaustaidossa. Kyseessä on pikemminkin mielen avartaminen ja tyylin kokeilu. Alla kerromme kolmesta vaiheesta näissä TikTokin suosituimmissa tutoriaaleissa.

Pidätkö tästä artikkelista? Saatat haluta lukea myös tämän: Mikä on TikTok -trendi nimeltä “Glow Up”?

1. Laita tuotteet kasvoille

Ensimmäiseksi sinun tulee laittaa meikki kasvoillesi tuote tuotteelta. On tärkeää valita voidemaisia tuotteita; muutoin et saa haluttua lopputulosta. Voidemainen meikki antaa luonnollisen ilmeen ja toimii tässä menetelmässä paremmin.

Toinen tällaisten tuotteiden hyöty on se, että useimmat niistä pitävät sisällään aurinkosuojan. Jos tuotteen etiketissä ei mainita mitään suojatekijää, lisää kasvoille ensin aurinkovoidetta.

Jokainen kosmetiikkatuote laitetaan kasvojen siihen kohtaan, jossa käyttäisit niitä erikseenkin. Laita pyöreä läiskä meikkivoidetta niille kasvojen alueille, jotka normaalistikin peittäisit. Laita sitten voidemaista poskipunaa ja peitevoidetta alueille, joille ne kuuluvat.

2. Kosteuta kiinnityssuihkeella

Kun olet jakanut meikkituotteet pisaroiksi oikeisiin kohtiin, suihkauta hieman meikinkiinnityssuihketta pitääksesi voiteet kosteina. Yleensä kiinnityssuihkeet huolehtivat siitä, että meikki pysyy paikoillaan useita tunteja. Sillä on myös muita tehtäviä, kuten ihon kosteuttaminen ja raikastaminen, ja lisäksi se estää meikkiä halkeilemasta kasvoilla.

Juuri tämä halutaan välttää lisäämällä kiinnityssuihketta yhden kerroksen meikkiin. Kun tämä on tehty, voit halutessasi suihkuttaa sitä vielä vähän lisää pitääksesi ylimääräisen kiillon loitolla.

3. Häivytä

Tämä on viimeinen vaihe. Häivytä iholla olevat voiteet sudilla tai meikkisienellä.

Varo tätä tekiessäsi, ettet jätä meikkipaakkuja ja etteivät tahnat sekoitu keskenään. Jokaisen pistemäisen vanan tulee pysyä omassa suunnassaan.

Ergonomisen muotonsa ansiosta beauty blender -meikkisienillä saa täydellisen tekstuurin ja kaikki kohdat peitettyä, myös hankalat alueet kuten nenänpielet ja kyynelkuopan. Kostuta sientä hieman ennen meikin häivyttämistä onnistuneiden tulosten saamiseksi.

Jos haluat levittää meikin sudilla, varmista, että se on hyvälaatuinen ja takaa täyden peittävyyden sekä piilottaa kauneusvirheet. Onnistut paremmin, jos teet häivytyksen useammalla sudilla:

  • Levitä meikkivoide meikkivoidesudilla.
  • Laita poskipunaa viistokärkisellä sudilla.
  • Levitä aurinkopuuteria aurinkopuuterisudilla.

Kun häivytys on tehty, siirry kulmakarvoihin, silmiin ja huulipunaan.

Ihon valmistelun merkitys ennen yhden kerroksen meikkiä

Sekä yhden kerroksen meikissä että perinteisissä tekniikoissa onnistuneen meikin salaisuus piilee ihon valmistelussa. Kun iho on hyvin valmisteltu, tuotteet ihmeytyvät siihen kunnolla eikä se näytä tuntien päästä liian rasvaiselta tai kuivalta.

Kasvot on tärkeää puhdistaa, kosteuttaa ja pyyhkiä kasvovedellä sekä suojata auringolta ennen meikkiin siirtymistä. Kun kosteutat kasvot ennalta, meikki kiinnittyy kunnolla, koska iho on pehmeä. Kasvovesi hillitsee rasvaisuutta ja poistaa epäpuhtauksia.

Halutessasi voit käyttää pohjustusvoidetta ennen yhden kerroksen meikin levittämistä. Jos valitset sen sijaan esimerkiksi BB-voiteen, saat pohjustusvoiteen, meikkivoiteen ja peitevoiteen hyödyt yhdestä ainoasta tuotteesta.

Some figure
Ihon valmistelu on tärkeää ennen meikin levittämistä, jotta lopputulos olisi upea.

Saatat pitää tästäkin artikkelista: Ihon värisävyä korjaava meikki: tarkoitus ja käyttö

Kiinnitä huomiota käyttämiisi tuotteisiin

Herkkäihoisten on suositeltavaa kysyä ihotautilääkärilta parhaista kosmetiikkatuotteista omalle iholle. Espanjan dermatologian ja venerologian akatemia painottaa, että sopivat tuotteet on tärkeää valita oman ihotyypin mukaan.

Myös kasvot, joissa on ihomuutoksia, voivat hyötyä yhden kerroksen meikistä. Oikeiden tuotteiden valinnassa tulee kuitenkin olla huolellinen.

Farmacia Profesional –lehti suosittelee erityisiä dermatologisia koostumuksia tällaisella iholla käytetyille meikeille, sillä niillä saa optimaalisen tuloksen ja ne käyvät hyvin monille eri ihotyypeille.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Azcona Barbed L. Maquillaje dermatológico. Farmacia Profesional. Vol. 18. Núm. 3. pp. 66-71. España; 2004. https://www.elsevier.es/es-revista-farmacia-profesional-3-articulo-maquillaje-dermatologico-13059600
  • Ortega Rosa. Hidratación o nutrición: ¿Qué es lo que tu piel necesita? Academia Española de Dermatología y Venereología. España; 2011. https://aedv.es/comunicacion/notas-de-prensa/hidratacion-o-nutricion-que-es-lo-que-tu-piel-necesita/

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.