Logo image
Logo image

Miten beauty blender -meikkisieni puhdistetaan sitä pilaamatta

4 minuuttia
Beauty blender -meikkisienestä on tullut korvaamaton väline niille, jotka haluavat meikistään upean. Opi puhdistamaan se pilaamatta sitä.
Miten beauty blender -meikkisieni puhdistetaan sitä pilaamatta
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Joskus meikkisiveltimet ja -sienet ovat kertakäyttöisiä, mutta beauty blender on häivytysväline, joka voidaan modernin muotoilunsa ansiosta pestä tahroista ja bakteereista muutaman käyttökerran jälkeen ja käyttää uudelleen. Tässä artikkelissa kerromme, miten beauty blender -meikkisieni puhdistetaan sitä pilaamatta.

Tästä meikkivälineestä on tullut erittäin suosittu, koska se jättää kasvoille kauniin viimeistelyn. Alhaisesta hinnastaan huolimatta sen voi käyttää uudelleen useita kertoja huolellisen puhdistuksen jälkeen. Näin vähennät jätettä ja autat planeettaa. Haluatko tietää lisää?

Miten beauty blender -meikkisieni puhdistetaan nopeasti?

Beauty blender -meikkisienesi ei välttämättä ole kovinkaan huonossa kunnossa, joten tämä nimenomainen puhdistusmenetelmä riittää saamaan sen takaisin kuntoon.

1. Valmista saippuavettä pieneen astiaan

Kaada lämmintä vettä ja nestemäistä saippuaa (voit käyttää shampoota, vauvojen saippuaa tai käsisaippuaa) pieneen, puhtaaseen astiaan, joka on tarkoitettu ainoastaan meikkivälineiden puhdistamiseen. Älä käytä missään nimessä astianpesuainetta, sillä se voi ärsyttää ihoa, jos sientä ei huuhdella kunnolla käytön jälkeen.

Saatat pitää tästäkin artikkelista: Korjaava meikki dermatologiassa

2. Kasta meikkisieni

Laita meikkisieni astiaan ja anna sen liota puoli tuntia. Purista sientä liotuksen aikana useita kertoja. Astiassa tulisi olla saippuavettä riittävästi niin, että koko meikkisieni peittyy.

Huomaat, että vesi muuttuu sameaksi, beigeksi tai vaaleanruskeaksi. Tämä on normaalia, sillä sienen itseensä imemä meikki alkaa irrota.

3. Hankaa meikkisientä

Beauty blender -meikkisieni laajenee täyteen mittaansa saippuavedessä. Tässä vaiheessa se tulisi puristaa käsin toistaen useita kertoja. Kaada sitten erityistä puhdistusainetta tai vauvashampoota suoraan sieneen, erityisesti tahraisiin kohtiin.

Hankaa sormin vähintään kolme minuuttia. Käytä tässä vain sormiasi; muutoin sieni saattaa mennä pilalle.

Some figure

Saatat pitää tästäkin artikkelista: 5 meikkivinkkiä silmäpussien peittämiseksi

4. Huuhtele sieni runsaalla vedellä

Laita sieni juoksevan, mielellään haalean veden alle. Tämä on ihanteellinen tapa puhdistaa sienestä saippua ja muut jäämät kokonaan. Muista puristaa varovasti hanan alla useita kertoja.

5. Tarkista sienen puhtaus

Tässä oppaana toimii veden kirkkaus sientä huuhdellessa. Huuhteluveden täytyy olla kirkasta, jotta kuivausvaiheen voi aloittaa. Muussa tapauksessa suosittelemme tekemään meikkisienelle alla kuvaillun syväpuhdistuksen.

6. Poista ylimääräinen vesi

Tässä parhaiten toimii talouspaperi, ja jos sitä ei ole, myös puhdasta pyyhettä voi käyttää. Peitä sieni kokonaan paperilla/pyyhkeellä ja purista sitä varovasti, jotta vesi jää paperiin.

Jätä meikkisieni lopuksi paikkaan, jossa se voi kuivua itsestään. Varmista, että sieni on täysin kuiva ennen kuin taas käytät sitä.

Miten beauty blender -meikkisieni syväpuhdistetaan?

Uskotko, että beauty blender -meikkisienesi tarvitsee syväpuhdistusta? Näin teet sen oikeaoppisesti. Tee syväpuhdistus vain siinä tapauksessa, että sieni näyttää likaiselta peruspuhdistuksen jälkeen.

1. Kastele beauty blender

Kastele beauty blender -meikkisientä minuutin ajan laittamalla se suoraan juoksevan haalean veden alle. Näin se imee varmasti riittävästi vettä laajetakseen täyteen mittaansa.

Toinen keino on laittaa se lämpimällä vedellä täytettyyn kulhoon noin viideksi minuutiksi. Siihen ei tarvitse sekoittaa saippuaa eikä veden muuttumista sameaksi tarvitse odottaa ennen jatkamista.

2. Käytä nestemäistä saippuaa

Käytä jotakin pikapuhdistuksessa ehdotetuista saippuoista ja levitä sitä suoraan sienen ongelmakohtiin. Pidä mielessä, että tällaisen meikkivälineen puhdistamiseen tarkoitettuja tuotteita myydään kaupoissa.

3. Hankaa sientä

Hankaa sientä käsilläsi. Laita se suoraan kämmenesi keskelle ja kääntele sitä toiselle kädellä aivan kuin pyörittäisit siitä palloa. Tee tätä usean minuutin ajan jämäkästi ja voimakkaammin kuin pikapesussa. Varo kuitenkin hajottamasta sientä.

Tarmokas hankaus saa sienen sisältämän meikin pehmenemään ja nousemaan pintaan. Merkkinä tästä on käyttämäsi meikkivoiteen värinen saippuavaahto.

4. Huuhtele hangatessasi

Huuhtele meikkisieni haalean juoksevan veden alla ja jatka sen hankaamista kämmentäsi vasten. Toista tätä, kunnes sienessä ei ole enää saippuaa jäljellä. Tämä voi viedä jonkin aikaa, mutta on erittäin tärkeää, ettei yhtään saippuajäämiä jää.

5. Arvioi sienen puhtaus

Laita meikkisieni hanan alle, anna veden juosta, purista sientä ja tarkkaile, tuleeko sen sisältä vaahtoa. Jos vesi tulee ulos kirkkaana, meikkisieni on puhdas. Jos vesi on harmaata tai beigeä, toista toimenpide.

6. Kuivaa sieni

Purista meikkisienestä käsilläsi ylimääräinen vesi. Kääri se sitten puhtaaseen pyyhkeeseen tai talouspaperiin ja purista useita kertoja. Anna lopuksi kuivua luonnollisesti täysin kuivaksi.

Some figure
On tärkeää pestä ja kuivattaa beauty blender -meikkisieni ennen käyttöä.

Miten beauty blender -meikkisieni steriloidaan kuumassa?

Meikkisieni tulisi steriloida kuumuuden avulla kerran kuukaudessa, vaikka puhdistuksen tekisikin viikoittain. Sen tehtävänä on vähentää pinnalla olevien bakteerien leviämistä. Tätä vaihetta ei tulisi ohittaa, erityisesti jos meikkisientä käyttää joka päivä.

  1. Kaada riittävästi vettä kulhoon. Laita sitä noin 2,5 cm mikroaaltouunin kestävän kulhon pohjalle.
  2. Laita sieni kulhon keskelle ja varmista, että se on hanavedestä märkä. Älä laita sitä kuivana, sillä materiaali saattaa mennä pilalle.
  3. Laita mikro päälle puoleksi minuutiksi kovalle teholle. Älä peitä kulhoa. Jos huomaat, että sienestä lähtee muutama savukiehkura tai että se laajenee hieman, älä hätäänny; tämä on normaalia. Pidä kuitenkin silmällä meikkisientä sen ollessa mikrossa, jotta se ei ylikuumene.
  4. Kun tämä aika on kulunut umpeen, anna sienen olla vähintään kaksi minuuttia. Ota se sitten pois mikrosta ja laita talouspaperin tai puhtaan liinan päälle.
  5. Kun se on jäähtynyt niin että siedät koskea siihen, purista sitä talouspaperiin. Kun ylimääräinen vesi on saatu pois, anna sen kuivua vapaasti. Voit käyttää sientä heti, kun se on läpikotaisin kuiva.

Pidätkö tästä artikkelista? Saatat haluta lukea myös tämän: Meikkipussin pitäminen puhtaana

Opi puhdistamaan beauty blender -meikkisieni sitä pilaamatta

Et ole välttämättä vielä pessyt beauty blender -meikkisientäsi, koska olet pelännyt pilaavasi sen. Tietyt seikat ovatkin tärkeitä sitä pestessä, jotta se kestäisi pitkään, ja yksi niistä on lämpimän veden käyttö.

Myös saippuoinnin aikainen puristusvoima ratkaisee, sillä liika kovakouraisuus saattaa tehdä sienen muodottomaksi. Noudata siis näitä ohjeita tarkoin, niin voit käyttää meikkisientäsi pitkään!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Bashir, A., & Lambert, P. (2020). Microbiological study of used cosmetic products: highlighting possible impact on consumer health. Journal of Applied Microbiology, 128(2), 598–605. https://doi.org/10.1111/jam.14479

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.