Logo image
Logo image

Mikä on TikTok -trendi nimeltä "Glow Up"?

4 minuuttia
Oletko sitä mieltä, että on aika tehdä muutoksia elämässäsi? Saatat olla valmis "hehkumaan" eli "glow up" - täällä kerromme sinulle tämännimisestä trendistä ja siitä, miten voit omaksua sen!
Mikä on TikTok -trendi nimeltä "Glow Up"?
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Jos käytät usein sosiaalista mediaa, tiedät, että kausittaisia trendejä nousee esiin tuon tuostakin. Viime aikoina ihmiset ovat esimerkiksi puhuneet TikTokissa ja Instagramissa “glow up” -ilmiöstä. Tässä artikkelissa selitämme, mitä tällä tarkoitetaan.

Ilmaisu “glow up” tarkoittaa kirjaimellisesti käännettynä “kiiltää intensiivisellä tavalla”. Se viittaa muodonmuutoksiin, joita ihmiset tekevät tuodakseen esiin toisenlaisen version itsestään. Sosiaalisissa verkostoissa sitä käytetään taiteilijoiden ja vaikuttajien osoittamista fyysisistä muutoksista puhuttaessa.

Jotkut ihmiset ovat kritisoineet tätä trendiä siitä, että se keskittyy vain laihduttamiseen ja tähtää sellaisiin malleihin, joita me kaikki emme voi saavuttaa. Sen ei kuitenkaan aina viittaa tähän yksipuoliseen näkökulmaan.

Todellisella hehkutuksella pyritäänkin itse asiassa tuomaan esiin henkilön parhaat puolet ja tekemään muutoksia ruumiinrakenteessa tai mentaliteetissa, jotta hän voi voimaantua. Siksi sen pitäisi tuottaa hyvää oloa eikä missään nimessä olla stressin lähde.

Miten voit hehkua eli “glow up”

Glow up on merkittävä muutos elämässäsi. Muutokset edellyttävät kuitenkin tekoja.

Alla annamme sinulle joitakin suosituksia, jotta voit tuoda esiin todellisen olemuksesi ja näyttää ja tuntea itsesi sellaiseksi kuin olet aina halunnut. Muistathan kuitenkin, että vaikka muutosten jakaminen sosiaalisissa verkostoissa ystävien, perheen ja seuraajien kanssa on mukavaa, näiden digitaalisten tilojen ulkopuolellakin on elämää – todellista elämää.

Ryhdy töihin saadaksesi itseesi hehkua näiden suositusten avulla!

Uskomme, että voisit nauttia myös tämän artikkelin lukemisesta: Sosiaalisen median hyödyt ja haitat

Tavoittele hehkua, joka ylittää fyysisen tason

Useat instituutiot ja asiantuntijat muistuttavat meitä siitä, että mielenterveys on ensisijainen asia. Yleisesti ottaen mielenterveysongelmat koskettavat väestön suurta enemmistöä.

Panamerikkalaisen terveysjärjestön (Pan American Health Organization, PAHO) tietojen mukaan ahdistuksen, masennuksen ja traumaperäisen stressin määrä on noussut viime vuosina huimasti. Tässä mielessä on tärkeää asettaa henkinen hyvinvointi etusijalle eikä keskittyä vain fyysiseen hyvinvointiin.

Vaikka itsestä huolehtiminen, liikunta ja terveellinen ruokavalio ovatkin tarpeen, liiallinen huoli ulkonäöstä ei ole tervettä. Muista, että todellinen glow up on sellaista, joka saa sinut tuntemaan olosi paremmaksi, eikä sen pitäisi olla trendien asettama paine.

Some figure

Aseta tavoitteet ja tee suunnitelma

Kun olet ensin päättänyt, että haluat tehdä elämässäsi sellaisia muutoksia, jotka tuovat esiin hehkun sisälläsi, sinun on asetettava tavoitteet, jotka haluat saavuttaa. Ei riitä, että vain toivot sitä. Sinun pitää kysyä itseltäsi, miksi ja miten haluat muuttaa itseäsi.

Pohdi, mitkä ovat todelliset toiveesi, ja kun olet määritellyt ne, tee suunnitelma. Muista, että apua kannattaa aina hakea.

Eli jos haluat muuttaa jotakin sellaista persoonallisuutesi piirrettä, joka ei tunnu sinusta hyvältä, sinun pitäisi mennä terapeutin vastaanotolle. Jos taas haluat fyysistä muutosta, voit mennä imagokonsultin luokse, tai jos haluat muuttaa kehosi koostumusta, sinun pitäisi käydä ravitsemusterapeutin ja personal trainerin juttusilla.

Syö terveellisemmin

Riippumatta siitä, mitkä ovat sinun henkilökohtaiset syysi glow upin tavoittelemiseen, terveellinen ruokavalio auttaa aina. Muista, että jotta voit näyttää ja tuntea olosi hyväksi ulkoisesti, sinun on aloitettava huolehtimalla itsestäsi sisältäpäin. Tämä tarkoittaa myös terveellisten elintapojen edistämistä.

Tässä mielessä terveellinen ruokavalio, jossa on runsaasti vihanneksia, hedelmiä, terveellisiä rasvoja ja proteiineja, on tämän hyvinvoinnin perusta. Vältä pitkälle prosessoituja elintarvikkeita. On olemassa yhä enemmän todisteita siitä, että mielenterveyden ja ruokavalion välillä on läheinen yhteys.

Työskentele itsetuntosi ja itsestäsi huolehtimisen parissa

Jos haluat saavuttaa todellisen hehkun, joka tuo esiin parhaat puolesi, on välttämätöntä vaalia itserakkautta. Muista, että muutos alkaa sisältä.

Voit muuttaa negatiivisia ajatuksiasi ja tehdä mieluummin listan kaikista niistä asioista, joista pidät itsessäsi. Älä keskity huonoihin asioihin, joita haluat muuttaa, vaan sellaisiin hyviin asioihin, jotka haluat saavuttaa.

Jos haluat muuttaa ruokailutottumuksiasi ja harrastaa liikuntaa laihduttaaksesi, on parasta tehdä se oman terveytesi, kehosi ja itserakkauden vuoksi. On myös erittäin hyödyllistä luoda itsestäsi huolehtimisen rutiineja, eli aktiviteetteja jotka saavat sinut voimaan hyvin, kuten viettää kylpyläilta kotona, kuunnella musiikkia ja tanssia tai harrastaa jotain.

Harrasta liikuntaa

Liikunta on epäilemättä terveellinen tapa, joka jokaisen tulisi sisällyttää jokapäiväiseen elämäänsä. Sen on osoitettu parantavan mielialaa ja ehkäisevän erilaisia sairauksia. Maailman terveysjärjestö WHO toteaa, että maailmanlaajuisesti yksi neljästä aikuisesta ei saavuta suositeltua liikunnan määrää.

Sinun tulisi harrastaa lihaskuntoa vahvistavaa liikuntaa 2 tai 3 päivänä viikossa sekä sydämen ja verisuonten terveyttä vahvistavaa liikuntaa vähintään 30 minuuttia päivässä. Jos haluat päästä eroon istumispainotteisesta elämäntyylistä ja saavuttaa muutoksia, jotka saavat sinut hehkumaan, kannattaa kävellä aina kun siihen on mahdollisuus. On myös hyödyllistä harrastaa jotain joukkueurheilua, liittyä kuntosalille tai ilmoittautua mukaan esimerkiksi tanssitunneille.

Some figure

Opi parantamaan kehonkuvaasi

Kaikilla meillä on fyysisessä olemuksessamme asioita, joista pidämme enemmän, ja asioita, joista emme pidä niin paljon. Tämä on normaalia.

Jos haluat tuntea olosi itsevarmemmaksi fyysisesti ja omata positiivisemman kehonkuvan, voit esimerkiksi hankkia tietoa siitä, mitkä värit sopivat sinulle parhaiten, miten oppia meikkaamaan (jos haluat meikata) tai millainen hiustyyli sopii sinulle ikäsi, pituutesi ja vartalotyyppisi mukaan.

Kyse ei ole siitä, että rajoittaisit itseäsi ulkonäön perusteella. Päinvastoin, kyse on ominaisuuksiesi korostamisesta, jotta ne loistavat enemmän, juuri niin kuin sinä haluat.

Jotkut vaatteiden värit esimerkiksi saavat tietyt ihonvärit tai silmien värit erottumaan paremmin. Älä pelkää kysyä asiantuntijan mielipidettä ja tehdä muutoksia, jotka antavat sinulle uudenlaisen ilmeen. Joskus jo pelkkä hiustenleikkaus ja hiusväri voivat elvyttää ja uudistaa sinua.

Some figure

Pidätkö tästä artikkelista? Saatat haluta lukea tämänkin: Anna itsellesi nämä 5 lupaa ollaksesi onnellinen

Huolehdi ympäristöstäsi, jos haluat “glow up”

Todellisen hehkun saamiseksi ympäristö, jossa elämme, on olennaisen tärkeä. Sinun on pidettävä huolta ympärilläsi olevista tiloista.

Puhdas ja siisti koti, työpöytä ja vaatekaappi tuovat mukanaan monia etuja. Lisäksi musiikin kuunteleminen sekä iloa ja elinvoimaa edistävät tuoksut ovat merkittäviä seikkoja positiivisten muutosten tavoittelussa.

Jos ympärilläsi on negatiivisia ihmisiä, on hyvin todennäköistä, että heidän negatiivinen olemuksensa tarttuu sinuunkin ainakin jossain määrin. Tästä syystä, jos haluat tehdä elämässäsi suuren muutoksen, kannattaa etsiä ja vaalia sellaisia ihmissuhteita, jotka ravitsevat sinua ja saavat sinut kasvamaan. Tarkista, millainen ympäristösi on ja kuinka hedelmällinen se on tuodakseen esiin hehkusi!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.