Logo image
Logo image

Korsetit ja laihdutusvyöt - kannattaako niiden käyttö?

3 minuuttia
On monia erilaisia tapoja muokata vyötäröä, joten kannattaa etsiä paras vaihtoehto juuri omiin tarpeisiin. Lisäksi on tärkeää tietää, kuinka hoikentavaa keinoa käytetään niin että siitä ei aiheudu vaaraa terveydelle.
Korsetit ja laihdutusvyöt - kannattaako niiden käyttö?
Viimeisin päivitys: 06 tammikuuta, 2019

Moni etsii tapoja trimmata vyötäröään. Tähän on tarjolla niin voiteita, ruokia, hoitoja kuin erilaisia kirurgisia toimenpiteitäkin. Vaikka oletkin varmasti jo kuullut monista, on kenties muutama konsti, joista et ole tietoinen – voisitko harkita vaikkapa korsettia tai laihdutusvyötä?

Tässä artikkelissa kerromme, kuinka pystyt pienentämään vyötäröäsi ja muokkaamaan siluettiasi oikeanlaisen korsetin tai hoikistavan vyön avulla. Lisäksi annamme muutaman vinkin näiden apuvälineiden oikeaan käyttöön.

Jatka lukemista, jos tavoitteenasi on keskivartalon kaventaminen ja haluat kokeilla vähän epätavallisempaa vaihtoehtoa!

Mitä ovat korsetit ja laihdutusvyöt?

Some figure

Vyötärönmuokkaajat toimivat nimensä mukaisesti siten, että ne trimmaavat keskivartalon aluetta.

On olemassa kahden tyyppisiä vyötäröntrimmaajia, ja kummallakin on omansalainen vaikutus. On laihdutusvöitä, jotka on valmistettu materiaaleista jotka lisäävät hikoilua, mikä saa kehossa aikaan nesteen vähentymisen. Vyön pois ottamalla voidaan sitten havaita, kuinka paljon on lähtenyt pois.

Sitten on korsetteja, jotka muuttavat vyötärön muotoa, ja haluttu koko luodaan jatkuvalla paineella kiristyskoukkujen tai muiden vastaavien avulla. Näin saadaan hetkellisesti senttejä pois keskivartalosta.

Lue aiheesta lisää: Hoikista vyötäröä 3 päivän puhdistavalla kuurilla

Korsetit ja laihdutusvyöt: kumpi on oikea valinta?

On tärkeää tietää mitä eroja näiden apuvälineiden välillä on, jotta voit ymmärtää, mikä tuote juuri itsellesi parhaiten sopii.

Laihdutusvyö lisää hikoilua, joten se on sopiva niille, jotka kärsivät nesteen kertymisestä. Näin voidaan nähdä muutos vatsan massassa. Vyö sopii ihanteellisesti niille, jotka harrastavat sykettä nostavaa liikuntaa ja jotka haluavat hyödyntää hikoilua tehokkaammin vyötärönsä alueella.

Korsetti sen sijaan toimii paremmin silloin, kun halutaan antaa vatsalle tietty muoto. Vaikka se ei poltakaan rasvaa, se kyllä ehdottomasti kohentaa muotoa. Se on paras valinta niille, joilla on suuret vatsalihakset tai jotka haluavat kaventaa keskivartaloaan hetkellisesti, esimerkiksi kun he menevät juhliin ja haluavat pukea vartalonmyötäisen mekon päälleen.

Me suosittelemme, että valitset kummassa tapauksessa tahansa laadukkaan vyötäröä muokkaavan ratkaisun, joka on valmistettu kunnollisista kankaista. Vyö on kontaktissa ihosi kanssa useamman tunnin ajan, ja jos laatu on huono, voit kärsiä kutinasta tai allergiasta.

Toimivatko kaikki korsetit ja laihdutusvyöt?

Some figure

Kaikki vyötäröntrimmaajat eivät siis ole suunniteltuja vyötärön varsinaiseen muokkaamiseen. Suurin osa niistä toimii muokaten vain sen ajan, kun apuvälinettä käytetään. Korsetit toimivat kevyellä paineella, joka ei ole päivittäisten asioiden hoitamisen esteenä.

On olemassa eri kokoisia ja eri kehon osille (reisille, pakaroille, vatsalle ja rinnalle) tarkoitettuja korsetteja tai vastaavia muokkaavia vaatekappaleita. Ne on suunniteltu käytettäviksi tiukkojen vaatteiden alla, ja ne antavat hoikistavan ja kiinteyttävän vaikutuksen vain siksi aikaa, kun niitä käytetään.

Vaikka laihdutusvöilläkin voi olla tällainen vaikutus, ne eivät ehkä ole niin mukavia, että niitä kannattaisi pitää vaatteiden alla. Jotkut niistä voivat myös olla hiukan näkyviä tiukkojen vaatteiden kanssa. Siksi kannattaa vaihtaa korsetista laihdutusvyöhön ja toisinpäin tilanteen mukaan.

Kuinka näitä vöitä käytetään?

Some figure

On hyvin tärkeää osata käyttää vyötäröä muokkaavia välineitä oikein. Ensinnäkin näin saadaan haluttu lopputulos, mutta lisäksi on tärkeää välttää kehon vahingoittuminen.

  • Aloita käyttö aina niin, että teet ensin lyhyen testin, maksimissa puolen tunnin mittaisen.
  • Lisää kestoa niin, että etenet pikkuhiljaa ja tunnet olosi mukavaksi.
  • Ota vyö tai korsetti pois, jos tunnet olosi epämukavaksi tai mikäli sinulla on kipua tai ahdistusta.
  • Vältä käyttöä silloin kun makaat tai kun olet juuri syönyt.
  • Emme suosittele niiden käyttöä kuukautisten aikana.
  • Vaikka voitkin käyttää vöitä istuessasi, paras aika on seistessä ja kun teet sellaisia asioita, jotka eivät vaadi monimutkaisia asentoja tai suurta vaivannäköä.

Jos esimerkiksi menet ulos ostoksille tai teet kotihommia, tämä on hyvä hetki laihdutusvöiden käytölle.

Lue aiheesta lisää: 15 laihdutusvinkkiä dieetin lisäksi

Auttavatko ne pitämään ryhdin hyvänä?

Moni nainen sanoo, että heidän ryhtinsä on parempi silloin, kun päällä on vyötäröä muokkaava korsetti tai laihdutusvyö, sillä se auttaa seisomaan tai istumaan suoremmassa. On olemassa myös erityisiä korsetteja selkärangan ongelmia varten.

Vaikka onkin totta, että korsetit ja laihdutusvyöt ovat usein rapu parempaan ryhtiin, on erittäin tärkeää tehdä vatsa- ja selkälihasliikkeitä päivittäin. Kun harrastat säännöllisesti liikuntaa, selkäsi pysyy vahvempana ja sillä on luonnollista tukea. Tasapainoinen ruokavalio on myös aina tarpeellinen lisä näihin vyötäröä muokkaaviin ratkaisuihin.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.