Logo image
Logo image

Vältä näitä 8 virhettä vaatteiden valinnassa

4 minuuttia
Vaikka et pitäisikään muodin seuraamisesta ja viimeisimpien trendien noudattamisesta, kannattaa olla tietoinen siitä, mitkä tyylit näyttävät parhailta juuri omalla kohdallasi. Näin vältät tavalliset virheet valitessasi kaapista päivän vaatteitasi.
Vältä näitä 8 virhettä vaatteiden valinnassa
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Useimmat naiset haluavat näyttää hyvältä monella tapaa, ja tämä koskee etenkin vaatteita. Meillä onkin usein vaatteita jokaista mahdollista tilannetta varten, ja täydellisen asun löytämisen lisäksi haluamme usein myös ilmaista jotakin itsestämme pukeutumisen avulla. Tässä artikkelissa kerromme, mitä kahdeksaa virhettä sinun tulisi välttää vaatteiden valinnassa.

Ongelmana on se, että emme aina valitse sellaisia vaatteita, jotka olisivat parhaita oma vartalomme huomioon ottaen, ja usein huomaamme (tai sitten emme), että jotkut vaatteet ovat vähemmän imartelevia päällämme.

Vaikka jokainen tietysti pukeutuu siten kuin itse haluaa, joskus saattaa olla hyvä idea ottaa huomioon tietyt vinkit, joiden avulla vältät yleiset ärtymyksen aiheet vaatteiden valinnassa.

Tämä mielessä pitäen haluamme siis tällä kertaa kertoa 8 virheestä, joita kannattaa välttää vaatteiden valinnassa.

Voitko jo arvata, mitä nämä virheet ovat? Jatka lukemista!

8 virhettä vaatteiden valinnassa

1. Läpinäkyvät tai liian tiukat leggingsit

Some figure

 

Muutaman viime vuoden aikana leggingseistä on tullut tavallinen osa naisten muotia. Ne ovatkin mukavat päällä, ja ne sopivat kaiken tyyppisiin kenkiin sekä niitä voidaan yhdistää moneen erilaiseen tyyliin. Leggingseillä saadaan rento ja vaivattoman näköinen asukokonaisuus.

Jotkut niistä on kuitenkin valmistettu hyvin läpinäkyvästä kankaasta, ja niistä saattavat päivänvalossa näkyä alusvaatteet. Tämä ei ole vain tyylikysymys, sillä läpinäkyvät trikoot ovat tietysti myös mauttomat.

Monet leggingsit ovat myös liian tiukat, ja ne saattavat aiheuttaa ärsyttäviä makkaroita vyötäröllä, jotka lisäävät kiloja olemukseen.

Varmista siis nämä pulmat välttääksesi, että ostat vain sellaisia leggingsejä, jotka ovat korkealaatuisia ja oikean kokoisia itsellesi.

2. Lyhyet hameet, avoimet selät ja avarat kaula-aukot

Jotta voisit olla tyylikäs, kaunis ja elegantti, kannattaisi aina valita kahden vaihtoehdon väliltä: joko jalkojen näyttämisen ja vaatimattoman kaula-aukon tai sitten avaran kaula-aukon ja housujen tai pidemmän hameen välillä.

Jos kuitenkin käytät hyvin huomiota herättäviä vaatteita varpaista kaulaan asti, et tee palvelusta tyylillesi, ja itse asiassa et myöskään yhtään lisää viehättävyyttäsi, vaan aivan päinvastoin.

Muista, että on aina hyvä idea jättää jotakin mielikuvituksenkin varaan!

3. Eläinkuosit yksi toisensa vieressä

Some figure

 

Eläinkuosit ovat edelleen muodikkaita, ja ne ovatkin hyvä valinta, jos haluat persoonallisen ja uskaliaan tyylin.

Pieni määrä leopardi-, seepra- tai käärmeprinttiä voi olla linjojasi korostavaa, ja saat näin myös hiukan viettelevyyttä tyyliisi.

Tässä on kuitenkin hyvä muistaa, että ei kannata peittää itseään täysin eläinkuoseilla, sillä tämä pilaa sen kokonaisilmeen, jota yrität saavuttaa, ja tulos voi olla halvan näköinen.

Valitse siis laukku, pusero tai takki eläinprintissä, mutta ei kaikkia kolmea samalla kertaa.

4. Kiiltävät tai hohtavat trikoot

Ole varovainen näiden trendien kanssa! Kiiltävät ja hohtavat trikoot ovat kylläkin muodissa, mutta ne eivät itse asiassa ole mikään tyylikkäin vaihtoehto.

Yksi ongelmista näiden kankaiden kanssa on se, että kun käytät kyseisiä trikoita, ne tuppaavat korostamaan kaikkia jaloissasi mahdollisesti olevia epätasaisuuksia, joihin kuuluvat suonikohjut ja selluliitti.

5. Liian monta kuosia ja erilaista yksityiskohtaa

Some figure

 

Liiallinen kankaan laskostaminen tai vekit saavat ihmisen näyttämään ainakin kaksi kertaa isommalta kuin hän tosiasiassa onkaan.

Ja mitä tulee liiallisiin printteihin, kuvioihin ja kukkiin, nämä kaikki lisäävät volyymia linjoihisi, ja ne eivät ole usein miellyttäviä esteettisesti.

Hyvä vaihtoehto onkin kuviollisen topin yhdistäminen yksiväriseen alaosaan.

6. Farkut, joissa ei ole taskuja

Farkut, joissa ei ole takataskuja, voivat olla uskalias veto. Ne korostavat takapuoltasi, ja ne ovatkin joskus hyvin seksikkäät.

Ne ovat kuitenkin sellainen vaatekappale, joka ei näytä aivan hyvältä kaikkien päällä, ja jotkut stylistit sanovatkin, että ne eivät ole yhtä hyvä vaihtoehto kuin perinteiset farkut, joissa on taskut.

Vaikka useimmat näistä housuista onkin suunniteltu tuottamaan push up -vaikutuksen niissä käytettävän kankaan ansioista, vähemmän kurvikkaat naiset näyttävät paremmilta housuissa, joissa on taskut.

7. Tiukat ja matalavyötäröiset farkut

Some figure

 

Äärimmäisen tiukkojen ja matalien farkkujen käyttö ei ainoastaan ole epämukavaa, sillä tämä voi myös olla epämiellyttävää katseltavaa.

Nämä housut ovat olleet muodissa jo pitkään, mutta ne eivät kuitenkaan ole kovin tyylikkäät, ja itse asiassa ne vievät pois täyteläisyyttä takapuolestasi.

Lisäksi tiukat ja matalat farkut on suunniteltu sen mallisiksi, että tuloksena on epämiellyttävä vatsamakkaroiden ilmaantuminen.

8. Läpinäkyvät kankat päiväkäytössä

Moni kauneuden ja muodin asiantuntija pitää läpinäkyviä kankaita tarpeettomina ja epäsopivina päiväkäytössä.

Tällaiset kankaat antavat alusvaatteiden näkyä, ja sen sijaan, että ne olisivat viehättäviä tai tyylikkäitä, tulos voi olla halvan oloinen ja hiukan mauton.

Jos et kuitenkaan anna alusvaatteidesi näkyä hyvin selkeällä tavalla, nämä kankaat voivat olla hyvä vaihtoehto iltamenojen vaatteiden valinnassa.

Jos olet juuri tajunnut tämän artikkeli luettuasi, että olet usein tehnyt joitakin mainitsemistame virheistä pukeutumisessa, käy kaappisi sisältö lävitse ja mieti, kuinka voit korjata tilanteen. Tästä huolimatta on silti tietysti totta, että tärkeintä pukeutumisessa on tuntea olonsa mukavaksi ja itsevarmaksi!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.