Älä koskaan heitä roskiin vanhoja farkkujasi

· lokakuu 31, 2016
Vanhojen farkkujen taskut voi käyttää uudelleen tekemällä niistä käytännöllisiä lompakkoja tai eri tyyppisten tavaroiden säilytyspaikkoja niiden koosta riippuen.

Farkkujen merkistä riippumatta farkut ovat monesti yksi hyödyllisimmistä vaatekappaleista, joita voimme omistaa. Joskus farkut kuitenkin tulevat käyttökelvottomiksi, koska pudotat painoa, sitä tulee lisää, tai muista syistä johtuen.

Tällaisissa tapauksissa voit tietenkin antaa farkut eteenpäin niitä tarvitsevalle, mutta on olemassa myös muita ideoita, joiden avulla voit hyödyntää vanhat farkut. Tämä ei ainoastaan pane luovuuttasi koetukselle, vaan se antaa sinulle myös mahdollisuuden vahvistaa kierrätysvakaamustasi. Näin voit olla vastuullisempi ympäristöstäsi.

Ja vaikka et ensin uskoisikaan sitä, vanhoja farkkuja voidaan käyttää mielenkiintoisilla eri tavoilla kotonasi. Alla jaamme kanssasi 10 mielenkiintoista ideaa, joiden avulla voit antaa farkuillesi uuden elämän.

Tulet varmasti pitämään niistä!

1. Laukku tai lompakko

laukku

On olemassa monia erilaisia ohjeita, joiden avulla voit valmistaa laukun tai lompakon vanhoista farkuistasi.

Leikkaa ne haluamaasi kokoon ja muotoon, käytä koristelukiviä, kangaspaloja, nappeja ja muita haluamiasi asioita personoidaksesi laukkusi tai lompakkosi. Jos sinulla on mielikuvitusta, voit leikata farkuista useita kangaspaloja ja ommella ne yhteen saadaksesi aikaan rohkeamman ja rennomman mallin.

2. Puhelimen latauskotelo

puhelinkotelo

Yksi puhelimen lataamisen epämukavimmista asioista on se, että latausalueella ei ole aina tarpeeksi tilaa puhelimellesi.

Yksi käytännöllinen ja hauska tapa ratkaista tämä ongelma on tehdä farkkujesi takataskusta pieni pussi ja käyttää sitä puhelinkotelona.

Muista tehdä koteloon pieni hihna, jonka avulla voit ripustaa sen laturin päälle.

3. Seinälle ripustettava lokerikko

seinalleripustettava

Jos sinulla on useita farkkuja, joita voit kierrättää, leikkaa irti jokaisen takataskut ja ompele ne isolle kangaspalalle.

Voit lisätä lokerikkoon mitä haluat, esimerkiksi hihnan, jolla voit ripustaa sen roikkumaan. Voit ripustaa sen ompelu- tai askartelupöytäsi lähelle.

Lokerikko on kaunis ja koristeellinen ja se on täydellinen erilaisten esineiden säilytykseen.

4. Pullon suojus

 

viinipullopussukka

Haluaisitko erilaisen tavan koristella viinipullosi? Käyttämällä tätä ideaa ja vanhoja farkkujasi, voit antaa viinipullolle modernin ja erilaisen ilmeen.

Voit käyttää sitä myös pullonavaajan tai vastaavien esineiden varastointiin kotonasi.

5. Esiliina

esiliina

Sellaisista vanhoista farkuista, jotka ovat tarpeeksi isot, on helppo valmistaa esiliina.

Leikkaa farkut haluamaasi muotoon. Pidä mielessäsi kuinka ison haluat lopullisesta tuotoksesta. Ompele lopuksi kankaanpalat yhteen. Jos kierrätettävä farkkukangas ei ole iso, voit ommella yhteen useita kangaspaloja, kunnes saat aikaan tarpeeksi ison esiliinan.

Kun olet saanut aikaan haluamasi muodon, lisää halutessasi hihnat ja nappeja, ompele kiinni reunus sekä kankaasta jääneet ylimääräiset palat ja lisäkoristeet.

6. Personoidut muistikirjat

muistikirja

Koska farkkukangas on aina tyylikästä, on se yksi parhaimmista muistikirjojen päällysteistä, oli sitten kyse töissä tai opiskeluissa käytettävästä muistikirjasta.

Leikkaa vanhat farkkusi sopivan kokoisiksi paloiksi ja käytä vahvaa liimaa kiinnittääksesi kankaan kirjan etu- ja takakansille.

7. Säilytysrasia moneen käyttöön

rasia

Toinen tapa valmistaa lokerikko tavaroiden säilytystä varten on liittää yhteen useita suuria kangaspaloja ja muodostaa niistä haluamansa tyylinen rasia.

Sitä voi käyttää esimerkiksi suurempien esineiden tai jopa vaatteiden säilyttämiseen.

8. Pieni laukku

pieni laukku

Leikkaamalla toisen lahkeen farkuista, tai jopa farkkujen yläosan, voit valmistaa pienen laukun siitä saatavasta kankaasta. Laukussa voit säilyttää esimerkiksi tavaroita, jotka katoavat helposti.

Leikkaa niin iso palanen kangasta kuin haluat, ompele kankaan päät yhteen ja jätä keskelle pieni reikä, johon voit pujottaa kantohihnan.

9. Kolikkokukkaro

kukkaro

Voit valmistaa kolikkokukkaron leikkaamalla esimerkiksi farkkujen taskun tai suurempia kangaspaloja farkuistasi. Lopputulos on kaunis rahapussi, jota voit kantaa mukanasi minne vain.

Laita luovuutesi testiin ja lisää kankaaseen koristeita, kuten nappeja, koristereunoja tai värillisiä vetoketjuja.

10. Vaatteita lemmikillesi

vaatteet lemmikille

Mitä jos käyttäisitkin vanhoja farkkujasi valmistaaksesi vaatekappaleita lemmikillesi? Tämä voi tietysti viedä hieman enemmän aikaa, mutta voit tällä tavalla suunnitella ainutlaatuisia vaatekappaleita koirallesi tai kissallesi.

11. Tyynyt

tyynynpäälliset

Uudista vanhat sohvatyynysi leikkaamalla paloja useista eri farkuista ja valmistamalla niistä uudet tyynynpäälliset.

Ompele ne tyynyn muotoon, leikittele erivärisillä kankailla ja lisää sellaisia koristeita kuin haluat.

Oletko valmis testaamaan luovuutesi käsityötaitojen saralla? Valitse mikä tahansa ehdotuksistamme ja käytä vanhat farkkusi hyödyksi.