Älä koskaan heitä roskiin vanhoja farkkuja

Vanhojen farkkujen taskut voi käyttää uudelleen tekemällä niistä käytännöllisiä lompakkoja tai eri tyyppisten tavaroiden säilytyspaikkoja niiden koosta riippuen.
Älä koskaan heitä roskiin vanhoja farkkuja

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Farkut ovat usein yksi hyödyllisimmistä vaatekappaleistamme. Joskus farkut kuitenkin tulevat käyttökelvottomiksi, koska esimerkiksi pudotat painoa tai sitä tulee lisää. Tällaisissa tapauksissa voit tietenkin antaa farkut eteenpäin niitä tarvitsevalle, mutta on olemassa myös muita ideoita, joiden avulla voit hyödyntää vanhoja farkkuja.

Alla jaamme kanssasi ideoita, joiden avulla voit antaa farkuillesi uuden elämän. Se antaa sinulle myös mahdollisuuden vahvistaa kierrätysvakaamustasi ja olla vastuullisempi ympäristöstäsi.

1. Laukku tai lompakko

laukku johon käytetty vanhoja farkkuja

On olemassa monia erilaisia ohjeita, joiden avulla voit valmistaa laukun tai lompakon vanhoista farkuistasi.

Leikkaa ne haluamaasi kokoon ja muotoon, käytä koristelukiviä, kangaspaloja, nappeja ja muita haluamiasi asioita personoidaksesi laukkusi tai lompakkosi. Jos sinulla on mielikuvitusta, voit leikata farkuista useita kangaspaloja ja ommella ne yhteen saadaksesi aikaan rohkeamman ja rennomman mallin.

2. Puhelimen latauskotelo

puhelinkotelo johon käytetty farkkuja

Yksi puhelimen lataamisen epämukavimmista asioista on se, että latausalueella ei ole aina tarpeeksi tilaa puhelimellesi.

Yksi käytännöllinen ja hauska tapa ratkaista tämä ongelma on tehdä farkkujesi takataskusta pieni pussi ja käyttää sitä puhelinkotelona.

Muista tehdä koteloon pieni hihna, jonka avulla voit ripustaa sen laturin päälle.

3. Seinälle ripustettava lokerikko

seinälokerikko johon käytetty farkkuja

Jos sinulla on useita farkkuja, joita voit kierrättää, leikkaa irti jokaisen takataskut ja ompele ne isolle kangaspalalle.

Voit lisätä lokerikkoon mitä haluat, esimerkiksi hihnan, jolla voit ripustaa sen roikkumaan. Voit ripustaa sen ompelu- tai askartelupöytäsi lähelle.

Lokerikko on kaunis ja koristeellinen ja se on täydellinen erilaisten esineiden säilytykseen.

4. Pullon suojus

viinipullopussukka johon käytetty farkkuja

Haluaisitko erilaisen tavan koristella viinipullosi? Käyttämällä tätä ideaa ja vanhoja farkkujasi, voit antaa viinipullolle modernin ja erilaisen ilmeen.

Voit käyttää sitä myös pullonavaajan tai vastaavien esineiden varastointiin kotonasi.

5. Esiliina

farkkuesiliina

 

Sellaisista vanhoista farkuista, jotka ovat tarpeeksi isot, on helppo valmistaa esiliina.

Leikkaa farkut haluamaasi muotoon. Pidä mielessäsi kuinka ison haluat lopullisesta tuotoksesta. Ompele lopuksi kankaanpalat yhteen. Jos kierrätettävä farkkukangas ei ole iso, voit ommella yhteen useita kangaspaloja, kunnes saat aikaan tarpeeksi ison esiliinan.

Kun olet saanut aikaan haluamasi muodon, lisää halutessasi hihnat ja nappeja, ompele kiinni reunus sekä kankaasta jääneet ylimääräiset palat ja lisäkoristeet.

6. Personoidut muistikirjat

muistikirja johon käytetty farkkuja

Koska farkkukangas on aina tyylikästä, on se yksi parhaimmista muistikirjojen päällysteistä, oli sitten kyse töissä tai opiskeluissa käytettävästä muistikirjasta.

Leikkaa vanhat farkkusi sopivan kokoisiksi paloiksi ja käytä vahvaa liimaa kiinnittääksesi kankaan kirjan etu- ja takakansille.

7. Säilytysrasia moneen käyttöön

rasia johon käytetty farkkuja

Toinen tapa valmistaa lokerikko tavaroiden säilytystä varten on liittää yhteen useita suuria kangaspaloja ja muodostaa niistä haluamansa tyylinen rasia.

Sitä voi käyttää esimerkiksi suurempien esineiden tai jopa vaatteiden säilyttämiseen.

8. Pikkulaukku

pieni laukku johon käytetty farkkuja

Leikkaamalla toisen lahkeen farkuista, tai jopa farkkujen yläosan, voit valmistaa pienen laukun siitä saatavasta kankaasta. Laukussa voit säilyttää esimerkiksi tavaroita, jotka katoavat helposti.

Leikkaa niin iso palanen kangasta kuin haluat, ompele kankaan päät yhteen ja jätä keskelle pieni reikä, johon voit pujottaa kantohihnan.

9. Kolikkokukkaro

kolikkokukkaro

Voit valmistaa kolikkokukkaron leikkaamalla esimerkiksi farkkujen taskun tai suurempia kangaspaloja farkuistasi. Lopputulos on kaunis rahapussi, jota voit kantaa mukanasi minne vain.

Laita luovuutesi testiin ja lisää kankaaseen koristeita, kuten nappeja, koristereunoja tai värillisiä vetoketjuja.

10. Vaatteita lemmikillesi

koira farkkupuvussa

Mitä jos käyttäisitkin vanhoja farkkuja valmistaaksesi vaatekappaleita lemmikillesi? Tämä voi tietysti viedä hieman enemmän aikaa, mutta voit tällä tavalla suunnitella ainutlaatuisia vaatekappaleita koirallesi tai kissallesi.

11. Tyynyt

tyynynpäällinen

Uudista vanhat sohvatyynysi leikkaamalla paloja useista eri farkuista ja valmistamalla niistä uudet tyynynpäälliset.

Ompele ne tyynyn muotoon, leikittele erivärisillä kankailla ja lisää sellaisia koristeita kuin haluat.

Oletko valmis testaamaan luovuutesi käsityötaitojen saralla? Valitse mikä tahansa ehdotuksistamme ja käytä vanhoja farkkuja hyödyksi.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
5 helppoa käsityötä vaahtomuovista
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
5 helppoa käsityötä vaahtomuovista

Vaahtomuovi on materiaalia, josta voi askarella monia hyödyllisiä ja käytännöllisiä käsitöitä. Opettele pari helppoa käsityötä vaahtomuovista.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Muñoz, G. (2017). 3 manualidades fáciles para Halloween.
  • cositasconmesh@gmail.com, C. © 2016 cositasconmesh. (2015). Manualidades ingeniosas con tapas de botellas.
  • Bermudez, S. (1994). Tijeras, aguja y dedal: elementos indispensables en la vida del bello sexo en el hogar. Historia Crítica.
  • García, M. A., & Hombrados, M. I. (2002). Intervención psicosocial con personas mayores: los talleres de ocio como recurso para incrementar su apoyo social y control percibidos. Intervención Psicosocial.

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.