Logo image
Logo image

Lasillinen punaviiniä vastaa tunnin kuntoilua

3 minuuttia
Lasillinen viiniä päivässä antaa meille monia terveydellisiä hyötyjä. Muista kuitenkin, ettet ylitä suositeltua määrää. Eikä pidä unohtaa säännöllistä liikuntaa.
Lasillinen punaviiniä vastaa tunnin kuntoilua
Viimeisin päivitys: 24 tammikuuta, 2019

Jotkin tutkimukset viittaavat siihen, että lasillinen punaviiniä voi olla yhtä hyödyllistä terveydellesi kuin treenaaminen. Voitko uskoa?

Viinilasillinen ei tietenkään korvaa urheilua, mutta voit valjastaa viinirypäleiden voiman. Haluatko tietää kuinka lasillinen punaviiniä päivässä vastaa tunnin kuntoilua? Jatka tämän artikkelin lukemista!

Tutkimustyö tukee tätä teoriaa

Albertan yliopisto Kanadassa on vastuussa tästä tutkimuksesta. Tutkijat havaitsivat, että punaviini sisältää ainetta joka tunnetaan nimellä resveratroli, ja joka antaa samantapaisia hyötyjä joita voidaan saavuttaa tunnin treenaamisella kuntosalilla.

Punaviinilasillisen juominen on hyväksi sydämelle. Sen me  jo tiedämme. Nyt voimme lisätä listaan muitakin hyötyjä. Lasillisella punaviiniä voit:

 • Parantaa fyysistä suorituskykyäsi
 • Kasvattaa lihasvahvuutta
 • Säännöstellä verenkiertoa sydämeen

Journal of Psychology julkaisi myös tutkimuksen todeten, että resveratroli voi toimia vastikkeena fyysiselle liikunnalle joillakin ihmisillä. Johtava tutkija Jason Dyck totesi että yksi lasillinen viiniä aterian kanssa on täydellinen määrä.

Selvästi olisi kuitenkin liioiteltua väittää, että “se on hyväksi terveydelleni ja pelastaa minut kuntosalilta.”

Tutkijat varoittavat myös, että ainoastaan punaviinillä on näitä ominaisuuksia, ja että sitä ei pitäisi juoda joka päivä vaan 48 tunnin välein (päivällisen kanssa kahden päivän välein).

Älä siis juokse ostamaan litroittain punaviiniä ajatellen että voit lopettaa kuntoilun!

Some figure

Pitääkin siis huomauttaa, että tämä ei ole kuntoilun korvike vaan lisä terveelliseen kuntoilurutiiniin.

Voit esimerkiksi juoda viiniä maanantaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin ja sunnuntaisin ja treenata tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin. Tai päinvastoin. On loistava hyöty kun ei tarvitse treenata 6 päivää viikossa!

Jos juot enemmän kuin lasillisen päivässä tai juot joka päivä ja sinulla on laiskanpuoleinen elämäntyyli, valitettavasti maaginen vaikutus häviää.

Punaviinin muut terveysvaikutukset

Tiedämme jo, että se voi auttaa sinua treenaamaan vähemmän, mutta miten muuten lasillinen punaviiniä päivässä päivällisen kanssa on hyväksi sinulle?

Torjuu sydän- ja verisuonisairauksia

Punaviini auttaa niitä, joilla on riski sydänkohtaukseen välttämään iskeemisiä tauteja ja sepelvaltimotautia kuten myös valtimonkovettumatautia.

Taistelee kolesterolia vastaan

Sen melko hyvän antioksidanttipitoisuuden ansiosta punaviini auttaa vähentämään huonon kolesterolin (LDL-kolesterolin) arvoa ja lisää hyvää kolesterolia (HDL). Se myös tasapainottaa triglyseriditasoja veressä.

Vahvistaa vastustuskykyä

Jos sinulla on tapana olla kipeänä usein, ehkä se johtuu siitä että puolustuksesi on laskenut tai heikentynyt. Punaviinin juominen voi vahvistaa vastustuskykyäsi infektioita, nuhaa ja allergioita vastaan. Se on täydellinen muuttuviin lämpötiloihin jotka tulevat saapuvan talven mukana.

Vähentää allergioita

Punaviini omaa loistavan antihistamiinitoiminnan tehden siitä täydellisen sesonkiallergioihin. Se on myös antibakteerinen.

Punaviini lasi ja pulloParantaa ihon terveyttä

Tämä johtuu sen suuresta vitamiini- ja antioksidanttisisällöstä. Se torjuu ennenaikaista vanhenemista, ryppyjä ja näppyjä. Punaviinin juominen auttaa sinua näyttämään nuoremmalta ja sädehtivämmältä.

Vähentää tulehdusta

Jos olet kaatunut ja loukkaantunut tai jos kärsit sairaudesta joka aiheuttaa turvotusta, älä epäröi juoda lasillista punaviiniä aterian kanssa (jos kärsit sairaudesta, varmista kuitenkin lääkäriltäsi että voit juoda punaviiniä).

Parantaa verenkiertoa

Kun punaviini pääsee kehoon, se alkaa toimia kuin täydellinen antikoagulantti. Se ei kuitenkaan ole suositeltua niille, jotka vuotavat verta runsaasti.

Se on lastattu ravintoaineilla

Punaviinistä saa monia kivennäisaineita ja hivenaineita kuten esimerkiksi:

 • Magnesium
 • Litium
 • Kalsium
 • Kalium
 • Sinkki
 • Rauta

Auttaa ruoansulatusta

Punaviiniä neuvotaan nauttimaan juuston ja lihan kanssa, jotta niiden sisältämä proteiini sulaisi paremmin ja helpottaisi närästyksen oireita.

On myös ilmoitettu, että se auttaa torjumaan mahahaavoja.

PunaviiniTorjuu munuaiskiviä

Itse asiassa se on hyväksi munuaistoiminnalle ja virtsateille yleisesti. Se on suositeltua niille, jotka ovat taipuvaisia kehittämään munuaiskiviä, virtsatie- tai virtsarakkotulehduksia, jne.

Suojelee aivoja

Resveratroli (uusi ystävämme joka auttaa meitä käymään vähemmän kuntosalilla) auttaa myös psyykkisiä toimintoja. Se voi auttaa Alzheimerin tautia sairastavia potilaita tai niitä, jotka ovat riskialttiita kehittämään Alzheimerin taudin.

Lasillinen punaviiniä voi auttaa eheyttämään psyykkisiä toimintoja kuten muistia ja keskittymiskykyä.

Syöpää vastustava

Tutkimukset vahvistivat, että viinin sisältämät flavonoidit voivat olla todella tärkeitä eturauhassyövän torjunnassa.

Nainen viinilasin kanssaHyväksi silmille

Punaviinin antioksidantit suojelevat silmiä monilta sairauksilta kuten diabeettiselta retinopatialta tai silmänpohjan rappeumalta.

Lisähyödyt

Jos edellä mainitut hyödyt eivät olleet tarpeeksi, punaviini myös:

 • Vähentää peräpukamien riskiä
 • Vastustaa suonikohjujen oireita
 • Alentaa verenpainetta
 • Tasapainottaa insuliinitasoja veressä
 • Torjuu rasvan muodostumista ja kerääntymistä vatsassa
 • Taistelee ientulehdusta vastaan
 • Lievittää kurkkukivun
 • Vapauttaa endorfiineja lisäten hyvänolon tunnetta
 • Vähentää laiskanpuoleisen elämäntyylin vaikutuksia

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.