Logo image
Logo image

Punaviinin hyödyt - 10 terveyshyötyä, joita et tiennyt

3 minuuttia
Punaviini auttaa pitämään veren puhtaana, estämään veritulppien muodostumista sekä suojelemaan suurten verisuonten kudosta.
Punaviinin hyödyt - 10 terveyshyötyä, joita et tiennyt
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Yksi lasillinen punaviiniä päivässä voi edesauttaa terveyttäsi suuresti. Pidä kuitenkin mielessä, että kaikkea kohtuudella. Lasillinen tätä luonnon omaa, herkullista eliksiiriä päivässä kruunaa aterian, ja parantaa hyvinvointiasi huomattavasi. Tässä artikkelissa kerromme, mitä ovat punaviinin hyödyt – esittelemme 10 terveyshyötyä, joista et luultavasti ole ennen kuullut!

Punaviinin hyödyt – 10 terveyshyötyä

Punaviinin hyödyt ihmisen terveydelle.
1. Auttaa painonpudotuksessa

Oletko kuullut tästä punaviinin erityisestä ominaisuudesta: se aktivoi geeniä, joka estää rasvasolujen muodostumisen. Eikä tässä vielä kaikki, se myös auttaa kehoa poistamaan luonnollisesti myrkkyjä, jolloin myös rasva poistuu asteittain. Massachusettsin teknologian instituutissa tehty tutkimus on osoittanut nämä väittämät todeksi, ja tutkimustuloksia on julkaistu useissa medioissa.

Nähdäksesi punaviinin vaikutukset vyötärölläsi, sinun ei tulisi kuitenkaan juoda enempää, kuin yksi lasillinen päivässä. Käytä yllä olevaa kuvaa esimerkkinä: älä ikinä täytä lasia piripintaan. Saavutat tuloksia tietenkin paremmin, mikäli yhdistät lasillisen viiniä tasapainoiseen, vähärasvaiseen ruokavalioon.

2. Parantaa aivojen suorituskykyä

Punaviini on loistava tapa parantaa kognitiivisia prosessejasi. Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että kohtuullinen, mutta säännöllinen viininjuonti auttaa ennaltaehkäisemään dementiaa sekä aivoja rappeuttavien tautien muodostumista.

Punaviini voi lievittää tulehduksia sekä estää valtimoiden kovettumista ja veren hyytymistä, ja näin ollen parantaa verenkiertoa. – tämä on suorastaan hämmästyttävää.

Some figure

3. Hoitaa ientulehdusta

Jos kärsit ikenien verenvuodosta, nauti lasillinen punaviiniä aterioidessasi. Viinirypäleet pitävät sisällään tiettyjä ainesosia, jotka viinin käymisprosessin jälkeen nautittuna hidastavat streptokokkien ja muiden suun ongelmiin yhdistettyjen bakteerien kasvua. Näin ollen punaviini on vahva apu ientulehduksia ja jopa kurkkukipua vastaan.

4. Taistelee väsymystä vastaan

Tämä on kummallinen fakta, eikö? Journal of the Federation of American Societies for Experimental Biology (FASEB) -julkaisun tutkimuksen mukaan viinirypäleiden sisältämä resveratroli voi nostaa energiatasoamme sellaisina päivinä, jolloin olemme apaattisia tai normaalia väsyneempiä.

5. Vapauttaa endorfiinejä

Muista: Nauti tätä terveellistä ja herkullista juomaa kohtuudella. Kun toimit näin, kehossasi vapautuu endorfiinejä, joiden ansiosta voit rentoutua ja nauttia hetkestä entistä enemmän. Tämä on todettu Kalifornian yliopiston tekemällä tutkimuksella. Älä unohda, että kun yhdistät viinin tiettyihin ruokiin, voit parantaa makua ja nautintoa vieläkin enemmän. Tiesitkö tämän?

Punaviini vapauttaa endorfiineja.
6. Puhdistaa makunystyräsi

Tämä saattaa vaikuttaa oudolta, mutta totta se on. Viinin supistavien ominaisuuksien ansiosta voit maistaa ateriasi normaalia intensiivisemmin, mikäli nautit viiniä ruokailun yhteydessä. Se voi vähentää rasvan makua liharuoissa ja saa suusi tuntumaan puhtaammalta. Tämä on todella jotakin, mitä kannattaa miettiä – ehkä viimeistään nyt innostut lisäämään lasillisen viiniä ateriasi yhteyteen!

7. Alentaa kolesterolia

Kuten tiedät, viini sisältää paljon polyfenoleita, joista yksi on resveratroli – kemikaali, joka pitää sisällään paljon antioksidantteja. Mayo Clinic -tutkimusryhmän mukaan punaviini auttaa pitämään huolta verisuonista ja ehkäisee veritulppien muodostumista. Se auttaa myös pitämään huonon kolesterolin arvot alhaisina.

8. Sydämen ystävä

Edellä mainitsemiemme polyfenoleiden lisäksi punaviini sisältää paljon E-vitamiinia, joka auttaa poistamaan ja ehkäisemään veritulppia, sekä se suojelee kudoksia, joista verisuonesi muodostuvat. Lasillinen punaviiniä voi siis huomattavasti kohentaa sydämesi terveyttä.

Some figure

9. Auttaa alentamaan syövän riskiä

Punaviini on uskomaton antioksidantti. Tämä luonnontuote auttaa estämään rinta- ja keuhkosyöpää aiheuttavien syöpäsolujen kasvun. Tarkalleen ottaen kyse on resveratrolista, joka puuttuu peliin, jos estrogeenitasot ja syöpäsolujen määrä alkavat kasvaa naisen kehossa.

10. Taistelee virtsateiden tulehduksia vastaan

Jo aiemmin mainitsemamme antioksidantit ja viinin supistavat ominaisuudet ehkäisevät myös bakteerien pesiytymistä virtsarakkoosi sekä munuaisiisi ja optimoivat näiden elinten myrkynsuodatuskykyä. Eli kuten olemme jo useasti todenneet, juo lasillinen viiniä päivittäin, jotta saat kaikki nämä punaviinin hyödyt käyttöösi! Et varmaankaan jätä noudattamatta neuvoamme?


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Dussaillant, C., Echeverría, G., Urquiaga, I., Velasco, N., & Rigotti, A. (2016). Evidencia actual sobre los beneficios de la dieta mediterránea en salud. Revista médica de Chile, 144(8), 1044-1052.
  • Leighton, F. E. D. E. R. I. C. O., & Urquiaga, I. (1999). Los componentes del vino y sus efectos beneficiosos para la salud humana. In VII Congreso Latinoamericano de Viticultura y Enología. Mendoza, Argentina (pp. 244-265).
  • Ortuño Pacheco, G. (2009). Salud y consumo moderado de vino. Enfermería Global, (15), 0-0.
  • Sancho, M., & Mach, N. (2015). Efecto de los polifenoles del vino sobre la prevención del cáncer. Nutrición Hospitalaria, 31(2), 535-551.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.