15 laihdutusvinkkiä dieetin lisäksi

6 huhtikuun, 2019
Terveellisen ruokavalion noudattaminen on tärkeää laihdutuksessa, mutta seuraavaksi jaamme kanssasi joitakin vinkkejä ja neuvoja, jotka auttavat myös laihdutuksessa.

Tässä artikkelissa annamme sinulle 15 laihdutusvinkkiä terveellisen ruokavalion oheen. Tulet huomaamaan, että on monia asioita joita voit tehdä pudottaaksesi painoa.

1. Juo vettä useammin

Runsas vedenjuonti, varsinkin aterioiden välillä, kiihdyttää aineenvaihduntaasi 1-1,5 tunnin ajaksi. Se auttaa sinua myös pysymään nesteytettynä.

2. Syö kananmunia aamiaiseksi

Kananmunien sisällyttäminen aamupalaan ja murojen ja sokeristen keksien vaihtaminen niihin saa sinut tuntemaan olosi kylläisemmäksi päivän ensimmäisten tuntien ajan.

Niissä on myös paljon proteiinia, joka auttaa sinua pudottamaan painoa tehokkaammin.

kokeile tätä laihdutusvinkkiä: syö munia aamiaisella

3. Juo mustaa kahvia

Kahvista puhutaan usein negatiivisesti kun on kyse terveellisen ruokavalion omaksumisesta. Kahvi on kuitenkin täynnä antioksidantteja. Näiden ravintoaineiden avulla voit kiihdyttää aineenvaihduntaasi, mikä johtaa lisääntyneeseen rasvanpolttoon.

4. Juo vihreää teetä

Vihreä tee sisältää pieniä määriä kofeiinia, mutta se sisältää myös tehokasta antioksidanttia nimeltä katekiini, joka tehostaa rasvanpolttoa yhdessä kofeiinin kanssa.

5. Käytä ruoanlaitossa kookosöljyä

kookosöljy

Kookosöljy on todella terveellistä. Siinä on paljon keskiketjuisia triglyseridejä, jotka toimivat eri tavalla muihin rasvoihin verrattuna. Ideana ei kuitenkaan ole lisätä sitä ruokaasi, vaan korvata ruoanlaitossa käyttämäsi öljyt ja rasvat kookosöljyllä.

6. Käytä vähemmän lisättyä sokeria

Jos haluat laihduttaa, sinun täytyy vähentää sokerin kulutusta. Varmista siis, että luet tuotetiedot huolellisesti, sillä monet tuotteet joiden on tarkoitus olla terveellisiä, ovat toisinaan täynnä lisättyä sokeria.

7. Nauti vähemmän jalostettuja hiilihydraatteja

Jalostetut hiilihydraatit ovat yleensä sokereita tai viljoja, jotka on riisuttu niiden kuiduista ja ravintoaineista. Tällaiset hiilihydraatit lisäävät veren sokeritasoa, mikä aiheuttaa ruoanhimoa.

8. Käytä pienempiä lautasia

Vaikka se kuulostaakin ehkä hassulta, pienemmät lautaset saavat sinut syömään vähemmän. Se puolestaan johtaa siihen, että hallitset paremmin syömäsi ruoan määrää ja että nautit vähemmän kaloreita.

terveellinen salaatti

9. Pidä terveellisempiä ruokia saatavilla

Usein kun olemme nälkäisiä, otamme vain sitä ruokaa joka on jo valmiina. Meidän on siis taipumus tyydyttää nälkämme vähemmän terveellisillä ruoilla.

Esimerkiksi hedelmien tai pähkinöiden syöminen aamupäivällä tai iltapäivällä voi auttaa vähentämään kaloreiden määrää ja laihtumaan nopeammin kuin pelkän dieetin avulla.

10. Pese hampaasi heti illallisen jälkeen

Hampaiden peseminen heti illallisen jälkeen on todella hyvä idea, sillä se poistaa houkutuksen syödä jotakin muuta ja auttaa hallitsemaan näläntunnetta.

11. Käytä enemmän mausteita

Jotkin mausteet, kuten cayennepippuri, sisältävät ainesosia jotka voivat kiihdyttää aineenvaihduntaa. Monien mausteiden voimakas maku voi myös saada olosi tuntumaan kylläisemmältä jo pienemmän ruokamäärän syötyäsi.

12. Nosta painoja jatkaaksesi laihdutusta

Yksi dieettien sivuvaikutuksista on se, että menetämme lihasmassaa ja aineenvaihdunta hidastuu. Paras tapa tämän ehkäisemiseksi on tehdä jonkinlaisia vastusharjoituksia, kuten painojen nostoa. Se voi pitää aineenvaihdunnan vilkkaana ja estää lihasmassan menetystä.

13. Pureskele hitaammin

Aivoilla kestää usein jonkin aikaa rekisteröidä, että olet syönyt tarpeeksi. Hitaammin pureskelu voi siis auttaa sinua kuluttamaan vähemmän kaloreita ennen kuin aivosi kertovat sinun olevan kylläinen.

mies syö vesimelonia

14. Älä juo runsaasti kaloreita sisältäviä juomia

Jos haluat vähentää huomattavasti tarpeettomien kaloreiden nauttimista, on paras tapa välttää hiilihapollisia juomia ja mehuja, joissa on lisättyä sokeria. Nämä juomat eivät ole hyväksi terveydellesi, sillä ne sisältävät kaloreita ja vähän ravintoarvoja.

15. Syö enemmän proteiinia

Proteiinin syöminen, etenkin aamuisin, kiihdyttää aineenvaihduntaa sitä seuraavien tuntien aikana. Tämä auttaa polttamaan enemmän kaloreita perusaineenvaihduntasi kanssa ja laihtumaan nopeammin kuin vain dieettiä seuraamalla.