Logo image
Logo image

6 aineenvaihduntaa nopeuttavaa liikettä

3 minuuttia
Jos haluat nopeuttaa aineenvaihduntaasi, on hyvin tärkeää ottaa sopiva liikuntarutiini osaksi päivittäistä arkea. Voit liikkua hyvin myös kotona, ja näin vältät ainaisen lähtemisen esimerkiksi kuntosalille.
6 aineenvaihduntaa nopeuttavaa liikettä
Kirjoittanut Toimitus
Viimeisin päivitys: 24 marraskuuta, 2022

Oletko päättänyt että nyt on aika karistaa liikakiloja, jotka häiritsevät sinua aina peiliin katsoessasi? Moni haluaa trimmata vartaloaan etenkin kesää varten, jotta voisi esitellä sitä pienissä vaatteissa. On olemassa useita erilaisia vaihtoehtoja liikunnan aloittamiseksi, mutta jos haluat nimenomaan vähentää kiloja, kannattaa tehdä liikuntaa joka vilkastuttaa aineenvaihduntaa.

Haluammekin tällä kertaa esitellä parhaat aineenvaihduntaa tehostavat liikuntamuodot ja jotka siten saavat sinut parhaiten lähemmäksi sitä vartaloa, jota tavoittelet.

Jatka siis lukemista ja ota nämä helpot harjoitukset osaksi päivittäistä arkeasi, jos haluat hoikistua terveellisin keinoin kotoa käsin! Tässä tulevat kuusi hyvää harjoitusta kilojen vähentämiseksi.

Aineenvaihduntaa vilkastuttavat harjoitukset

Muista aina ennen treenaamisen aloittamista, että vaikka kyseessä voikin olla yksinkertainen liike, on tärkeää ensin lämmitellä jotta lihakset voivat olla hyvässä kunnossa ja jotta voisit välttää vammoja. 

1. Kantapäiden nostot

Some figure

Tämä liike on hyvin helppo. Voit sen avulla treenata milloin ja missä tahansa, ja tietysti vaikka omassa kodissasi. Ei siis ole mitään syytä olla aloittamatta, jos etsit kätevää keinoa muokata kehoasi.

 • Ensimmäiseksi seiso selkä aivan suorassa.
 • Nosta kantojasi takapuolta kohden koukistamatta selkääsi, aivan kuten hölkkäisit eteenpäin, mutta paikallasi.
 • Tavoitteena on lisätä vähitellen intensiteettiä.

2. Nopea siksak-liike

Tämä harjoitus on hiukan vaativampi kuin edellinen, ja siihen tarvitaan esineitä, jotka laitat ympärillesi lattialle.

 • Tässä tulee olla ainakin viisi esinettä, ja ne laitetaan erilleen siten, että sinulla on tarpeeksi tilaa mennä niiden väleistä siksak-kuviossa ja kovalla nopeudella.
 • Jotta voisit tehdä tätä harjoitetta vaativammin ja paljon tehokkaammin, voit mennä esineiden ohitse koskettamatta niitä, ja voit myös juosta takaperin.

3. Punnerrukset

Tämä on hyvin helppo liike, ja siihen tarvitaan vain tasainen alusta. Punnerrukset ovat tehokkaasti kehon vahvuutta lisäävä liike, ja ne nopeuttavat aineenvaihduntaa.

 • Sinun tulee maata kasvot maahan suunnattuina lattialla ja nostaa kehoasi työntämällä itsesi ylös.
 • Laita kämmenet ja jalkaterät lattiaan, ja pidä käsivarret täysin ojennettuina kun työnnät itsesi ylös.

Ideana on tehdä punnerruksia useita toistoja ja sitten vähitellen lisätä toistojen määrää sen mukaisesti kun vahvuutesi lisääntyy.

4. Polvennostot istuma-asennossa

Some figure

Jotta voisit tehdä tämän liikkeen, makaa selälläsi pienellä matolla tasaisella lattialla.

 • Kun olet tässä asennossa, laita kädet tiukasti niskaan.
 • Nyt sitten koukista polvia rintaan.
 • Toista tätä harjoitetta ainakin minuutin ajan, jotta saat hyvän vaikutuksen.
 • Sitten alenna jalkojasi, taputtele vatsaa, ja lepää muutaman minuutin ajan, ja sitten aloita taas alusta.
 • Voit tehdä tämän liikkeen myös tuolilla istuessasi, kuten ylläolevassa kuvassa.

Lue aiheesta lisää: 6 tuoliharjoitusta, joilla saat litteän vatsan 3 viikossa

5. Naruhyppely

Tämä on äärimmäisen helppo harjoitus – olet kenties tehnyt tätä jo lapsuudessa, mutta tietämättä että kyseessä on hyvin tehokas kehon muokkaamisen muoto. Tarvitset vain narun ja hiukan motivaatiota.

 • Aloita hyppimällä jalat yhdessä niin, että yrität saada polvet koskemaan rintaasi.
 • Voit lisätä hyppyjen intensiteettiä tekemällä ne yhdellä jalalla puolen minuutin jaksoissa.

Voit hyppiä narulla missä tahansa kotona ja mihin aikaan tahansa. Tämä sopii siis erinomaisesti hoikistavaksi urheilumuodoksi kaikille niille, jotka eivät halua nähdä suurta vaivaa vartalon trimmaamiseksi.

6. Tanssi

Some figure

Yksi tapa saada liikuntaa päivän mittaan on tanssiminen. Tähän tarvitaan tietysti melko intensiivisiä liikkeitä, sillä lihasten tulisi saada kunnollinen treeni.

 • Tärkeintä tässä on se, että pidät itsesi liikkeessä niin että lihakset supistuvat liikkuessasi.

Muista, että kaikkien näiden harjoitusten kanssa on tärkeää olla pitkäjännitteinen sekä toistaa treeniä joka päivä niin hyvin kuin pystyt. Lisäksi on oleellista muistaa juoda runsaasti vettä, sillä on tärkeää pysyä nesteytettynä.

Näiden aineenvaihduntaa nopeuttavien liikkeiden ja liikuntamuotojen avulla rasvan polttaminen on paljon nopeampaa ja tehokkaampaa. Lisäksi voit tehdä rutiinistasi juuri sellaisen joka sopii omaan aikatauluusi, ja voit liikkua oman kotisi mukavuudessa. Ei siis ole tarvetta viettää tuntikausia kuntosalilla hoikistuaksesi!

Annamme vielä lopuksi muutaman neuvon, jotta saavuttaisit painon pudottamista koskevat tavoitteesi hyvin. Jätä taaksesi istuma-asentoon painottuva elämäntyyli ja muut huonot tottumuksesi. Ala harjoittamaan kehoasi, jotta voisit pitää itsesi terveenä ja fyysisesti hyvässä kunnossa. Ja kuten jo suosittelimmekin, jatka näiden treenien kanssa johdonmukaisesti, jos haluat huomata vartalossasi muutoksen toivottuun suuntaan jo lyhyessä ajassa.

Hoikistu helposti ja kotikeinoin näillä kuudella yksinkertaisella harjoitteella – painonpudotuksen ei tarvitse olla suurta vaivannäköä!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Illescas, A., & Ellit, H. (2018). Ejercicios con especifidad metabólica para la fuerza de las extremidades inferiores en los estudiantes de 15 a 17 años. Universidad de Guayaquil. Facultad de Educación Física Deportes y Recreación.
 • Querales, Marvin, Baloa, Nerva, Varela, Indira, & Ruiz, Nelina. (2012). Insuficiencia de sueño o descanso se asocia a elevado riesgo cardiometabólico en mujeres carabobeñas de estrato socioeconómico bajo. Revista Venezolana de Endocrinología y Metabolismo10(3), 142-151. Recuperado en 24 de noviembre de 2022, de http://ve.scielo.org/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1690-31102012000300004&lng=es&tlng=es.
 • Ramírez, Manuel Ángel, Rosety, Jesús María, Marcos-Becerro, Juan, Rosety, Ignacio, Ordóñez, Francisco, Rosety-Rodríguez, Manuel, Rodríguez-Pareja, María, & Rosety, Miguel Ángel. (2012). El ejercicio y el síndrome metabólico. Revista Médica del Uruguay, 28(4), 309-316. Recuperado en 22 de febrero de 2021, de http://www.scielo.edu.uy/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1688-03902012000400007&lng=es&tlng=es.
 • Stokes, T., Hector, A. J., Morton, R. W., McGlory, C., & Phillips, S. M. (2018). Recent Perspectives Regarding the Role of Dietary Protein for the Promotion of Muscle Hypertrophy with Resistance Exercise Training. Nutrients, 10(2), 180. https://doi.org/10.3390/nu10020180
 • Stephanie Freeman, Amy Karpowicz, John Gray, And Stuart Mcgill. (2016). Quantifying Muscle Patterns and Spine Load during Various Forms of the Push-Up. Medicine & Science in Sports & Exercise. https://pdfs.semanticscholar.org/f358/bf7cca44de0a1e6072929f2962023027f3ef.pdf
 • Strasser, B., & Schobersberger, W. (2011). Evidence for resistance training as a treatment therapy in obesity. Journal of obesity, 2011, 482564. https://doi.org/10.1155/2011/482564

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.