Penelope ja Odysseus - kun ihminen odottaa rakkautta turhaan

Tunnetko kuuluisan Odysseuksen ja Penelopen tarinan? Tai tunnetko naisia, jotka odottavat miestä turhaan?
Penelope ja Odysseus - kun ihminen odottaa rakkautta turhaan

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Joskus ihminen idealisoi sellaista asiaa, joka jää toteutumatta. Hän odottaa ja odottaa rakkautta, mutta unelma ei koskaan muutu todellisuudeksi.

On monia ihmisiä, jotka uhraavat aikaansa odottaen jotakuta tai jotakin, vaikka unelma ei näytä muuttuvan todeksi.

Tällainen nainen on kuuluisa myyttinen Penelope, joka on kreikkalaisessa mytologiassa Odysseuksen vaimo. Kun mies lähti pitkiksi ajoiksi pois, Penelope odotti, toiveikkaana ja uskollisena.

Odysseuksella oli useita muita suhteita, ja viimeisimmän lähtönsä jälkeen hän ei palannut. Penelope kuitenkin jatkoi rakastavana vaimona olemistaan, odottaen edelleen rakkaansa paluuta.

Nainen, joka odottaa rakkautta haamurakastajalta

nainen odottaa puhelinsoittoa

Moni pystyy tunnistamaan Penelopen tarinasta itsensä. Hän ei tosiaankaan ole ainoa joka odottaa, tuhlaa aikaansa sekä jättää käyttämättä muut tilaisuutensa miehen vuoksi, joka ei koskaan saavu hänen luokseen.

Penelope rakastuu kuvaan, joka on vain hänen mielessään. Hän ei hyväksy sitä, että tarina miehen kanssa on tullut päätökseen. Hän jatkaa toivomista.

Milloin näin sitten käy?

  • Kun pariskunta joutuu elämään erillään työn vuoksi. Toinen osapuoli muuttaa toiseen maahan, mutta yhteydenpito jatkuu. Lupaus olla taas yhdessä fyysisesti ei koskaan tule todeksi.
  • Naisella on suhde naimisissa olevan miehen kanssa, joka vannoo jättävänsä kumppaninsa, mutta ei koskaan tee tätä. Nainen odottaa ja odottaa vuosikausia – tai kenties koko elämänsä.
  • Aloitetaan kaukosuhde tai rakastutaan sosiaalisen median kautta, mutta huolimatta kovista yrityksistä, ei kuitenkaan koskaan tavata.
  • Kun toinen osapuoli ei halua vakavaa parisuhdetta, ja tilanne ei muutu, vaikka toinen luuleekin toisin.
  • Olosuhteet, joissa kumppani katoaa ilman selitystä. Hän siis häviää kuin tuhka tuleen, eikä häneen voida saada yhteyttä. Nämä ovat loppuja ilman päätöksiä.

Syitä tilanteeseen on siis monia, mutta joka tapauksessa nainen ei ymmärrä, että hän tuhlaa aikaansa ja elämäänsä jonkun sellaisen vuoksi, joka tulee tuottamaan paljon surua.

Miksi ihminen nauttii odotuksesta?

nainen odottaa rakkautta

Rakastetun odottaminen on hyvin herttaista ja täynnä omistautumista. Ei ole helppoa päästää toisesta ihmisestä irti.

Mikä tarkemmin ottaen saa naisen tarrautumaan odottamiseen? Toivo ja unelmat.

Kaikki ne kauniit asiat, joita ihminen on luonut mielessään. Se unelma, joka saa voimaa toivosta, odotuksista, uskosta ja muista sellaisista asioista, jotka nainen on ihan itse luonut.

Odotukset ovat hyvin houkuttelevia. Ne ovat suuret jokaisessa ihastumisen eri vaiheessa, ja myös sen jälkeisissä. Mutta ne ovat kuitenkin ihmisen itsensä luomia.

Tunteet yrittävät kertoa jotakin, joten ota niiden viesti vastaan

nainen ja kalat

Rakastaan odottavan naisen tunteet viestivät jotakin, mutta nainen päättää olla huomioimatta viestejä ja niiden merkitystä.

Näin hän pysyy tilanteessa, jonka hän on itse luonut mielessään, sen sijaan että hän toimisi niin kuin olisi parhaaksi.

Tässä voidaankin esittää seuraava kysymys: Kannattaako tämä kaikki?

Unelman loppu on aivan lähellä. Miksi odottaisit kymmenen vuotta ihmistä, joka sanoo jättävänsä vaimonsa tai miehensä? Miksi olisit sellaisen ihmisen kanssa, joka ei halua tehdä suhteestanne muodollista, vaikka kuluu viisi tai viisitoista vuotta?

Jos odotat ihmisten olevan aina rehellisiä ja sanovan suoraan mitä he ajattelevat, saat odotella toisten lupausten täyttymistä pitkään. Usein lupaukset jäävät täysin toteuttamatta.

Nainen, joka odottaa rakastaan, tuhlaa arvokasta aikaansa jota ei ole mahdollista saada takaisin. Kannattaako elää kuin Odysseusta kaipaava Penelope? Mitä jää käteen?


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.