Ahdistuksen hoito teen avulla

18 helmikuun, 2019
Jos otat lääkkeitä ahdistukseen, puhu ensin lääkärisi kanssa, jotta nämä luonnolliset hoidot eivät aiheuttaisi kehossasi mitään ei-toivottuja sivuvaikutuksia.

Tiesitkö, että ahdistuksen hoito on mahdollista luonnollisin keinoin. Elämä voi joskus tuoda mukanaan vaikeuksia, haasteita ja testejä. Nämä tilanteet aiheuttavat hermostuneisuutta ja ahdistusta, mikä on kehosi reaktio sellaisiin olosuhteisiin, jotka uhkaavat aivojesi soluja.

Vaikka onkin totta, että sekä stressi että ahdistus hallituilla ja kohtuullisilla tasoilla voivat auttaa ihmistä kohtaamaan päivittäiset haasteet, tasojen ylittäminen on ongelma, sillä se on haitaksi kehollesi ja psykologiselle tasapainollesi.

Jos huomaat, että olet menettämässä hallinnan, ja tietyt oireet, kuten sydämen suuri lyöntinopeus, pyörrytys tai ruoansulatuksen ongelmat ovat jo ilmestyneet, älä epäröi ottaa yhteyttä lääkäriin. Ammattilaisen apu on yleensä tarpeen tällaisissa tilanteissa.

Kotona voit kuitenkin ottaa avuksesi tietyt helpot luonnolliset reseptit joiden avulla ahdistuksen hoito on helpompaa. Teet ovat yksi tapa lievittää kohtuullista stressiä ja ahdistusta, ja moni ihminen saakin niistä paljon apua tilanteeseensa.

Seuraavaksi kutsumme sinut siis oppimaan lisää ahdistusta vähentävistä luonnollisista haudukejuomista – jatka lukemista ja ota vinkit talteen!

Orapihlaja rauhoittaa hermoja ja lievittää ahdistusta

Orapihlaja on hyödyllinen yrtti, joka hallitsee verenpainetta. Se kertoo kehollesi, että sen tulee rentoutua, ja orapihlaja parantaa verenkiertoa sekä optimoi sydämesi lyöntinopeutta niin, että koko elimistösi hyötyy. Ahdistuksen hoito tällä teellä on suotavaa.

Se on erinomainen tuote silloin, kun sinulla on kohtuullista ahdistusta tai niinä päivinä, jolloin olet tavallista hermostuneempi.

Kuinka orapihlajaa tulisi nauttia?

 • Luonnollisen lääketieteen asiantuntijoiden mielestä sitä olisi paras ottaa tinktuuran muodossa. Jos löydät sitä erikoiskaupoista, tämä tinktuura on yleensä hyvin tehokas apu.
 • Liuota kaksi pisaraa orapihlajan tinktuuraa kupilliseen vettä tai luonnolliseen mehuun.
 • Nauti yksi tällainen juoma päivässä.

Orapihlajan mahdollisia sivuvaikutuksia

 • Jos jo syöt jotakin lääkettä sydämen epäsäännöllistä lyöntinopeutta hallitaksesi tai verenpainetta kontrolloidaksesi, älä käytä orapihlajaa.
 • Vältä sitä myös silloin, jos olet raskaana.
 • Älä käytä tinktuuroita liikaa, sillä niissä on jäänteitä alkoholista, ja niillä voi olla liiallisesti nautittuna haittavaikutuksia.

Sitruunamelissa unen laadun parantamiseksi

sitruunamelissa

Sitruunamelissa on yksi parhaiten tunnetuista kasveista, ja sillä on rentouttava vaikutus, joka on avuksi lievän stressin, unettomuuden tai ahdistuksen hoidossa.

Lisäksi sitruunamelissa taistelee myös kouristuksia vastaan sekä auttaa lievittämään lihaskipua. Se rauhoittaa hermoja, jotta vatsasi ei reagoisi niihin.

Kuinka sitä tulisi nauttia?

 • Voit juoda kaksi kupillista sitruunamelissateetä päivässä. Etenkin ennen nukkumaanmenoa juotuna tämä yrtti on erittäin hyödyllinen.
 • Kuumenna kupillinen vettä ja lisää sekaan teelusikallinen sitruunamelissaa. Älä unohda makeuttaa teetäsi hunajalla, jotta tekisit siitä herkullisemman.

Sitruunamelissan mahdollisia sivuvaikutuksia

 • Jos olet raskaana, sinun ei tulisi nauttia tätä teetä ennen kuin olet kysynyt lääkäriltäsi sen sopivuudesta.
 • Älä koskaan nauti sitruunamelissateetä, jos tulet ajamaan jotakin raskasta ajoneuvoa.

Basilika hermostuneen vatsan hoidossa

Moni ihminen on joskus kärsinyt tästä: kun olet hermostunut tai ahdistunut, reaktio tuntuu lähes täysin keskittyvän ”kakkosaivoihisi”, eli vatsaasi.

Entäpä jos kokeilisit basilikaa päivittäin tämän ongelman hallitsemiseksi? Saattaa kuulostaa yllättävältä, mutta vaikka basilikaa onkin totuttu pitämään ruoanlaittoon sopivana kasvina, se sopii myös hermostuneen vatsan hoitoon.

Basilika ja sen eteerinen öljy ovat itse asiassa hyvinkin rentouttavia, ja ne ovat avuksi vatsakivun lievittämisen ja ruoansulatuksen parantamisen kannalta. Juo siis basilikahauduketta jokaisen aterian jälkeen.

Kuinka sitä tulisi nauttia?

 • Laita teelusikallinen basilikaa kupilliseen vettä, ja kuumenna. Anna nesteen olla 10 minuutin ajan, ja sitten anna viiletä vielä 10 minuuttia. Jos makeutat juomaasi pienellä annoksella hunajaa, saat erittäin maukkaan haudukkeen.

Mahdolliset sivuvaikutukset basilikasta

 • Jos sinulla on mahakatarri tai Crohnin tauti, on parasta välttää basilikaa, sillä sen eteeriset öljyt saattavat aiheuttaa ei-toivottuja vaikutuksia.
 • Älä juo tätä hauduketta enempää kuin kupillisen päivässä, äläkä jatka hoitoa kymmentä päivää pidempään. Basilika sopii parhaiten silloin, kun tunnet kovaa vatsakipua hermostuneisuudesta johtuen, ja kun olet varma, että kipu ei johtu mahakatarrista.

Lehmus

teetä lehmuksesta

Lehmustee on mahtava juoma, jotta voisit lievittää lievää hermostuneisuutta tai ahdistuneisuutta. Se vähentää stressiä ja vatsan ärtyisyyttä sekä edistää rentoutumista. Se vähentää päänsärkyä, ja tällä miellyttävän tuoksuisella juomalla on parantava vaikutus hengitysteidesi kunnon kannalta. Ahdistuksen hoito tällä teellä on näin ollen myös mahdollista.

Kuinka sitä tulisi nauttia?

 • Lehmusteellä on vähemmän sivuvaikutuksia kuin muilla esittelemillämme haudukkeilla, joten voit juoda sitä jopa 3 kupilllista päivässä. Siitä voi myös tulla osa normaaleja rutiinejasikin.
 • Tarvitset vain kupillisen kiehuvaa vettä ja teelusikallisen lehmusta.
 • Makeuta tämä juoma aina hunajalla, jotta voisit lisätä sen terapeuttisia ja rauhoittavia vaikutuksia. Tulet huomaamaan selkeän parannuksen olossasi.

Mahdollisia lehmuksen haittavaikutuksia

 • Kuten aikaisemmin jo mainitsimme, tällä luonnollisella tuotteella on vain vähän sivuvaikutuksia. Kuitenkin jos olet raskaana, tai jos syöt lääkkeitä, on aina parasta kysyä ensin lääkärin mielipidettä.

Foose, T. E. (2014). Anxiety. In Encyclopedia of the Neurological Sciences. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-385157-4.01080-0

Eysenck, M. W., Derakshan, N., Santos, R., & Calvo, M. G. (2007). Anxiety and cognitive performance: Attentional control theory. Emotion. https://doi.org/10.1037/1528-3542.7.2.336