Rentouttavat uutteet, jotka auttavat sinua nukkumaan

25 tammikuun, 2019

Nykyään pelot, stressi ja unettomuusongelmat ovat erittäin yleisiä johtuen elämäntyylistä, velvollisuuksista kotona, töissä ja muilla elämän osa-alueilla. On olemassa pelkoa poistavia ja unta parantavia lääkkeitä, mutta myös jotkut yrttiuutteet auttavat sinua nukkumaan ja lepäämään paremmin. Tässä artikkelissa me annamme sinulle viisi hyvää esimerkkiä rentouttavista uutteista, jotka auttavat sinua nukkumaan syvemmin ja nukahtamaan helpommin. 

Rentouttavat uutteet, jotka auttavat sinua nukkumaan

Kärsimyskukkauute

Kärsimyskukka (tai maypop, villi aprikoosi tai villi passion -köynnös) -tee on hyvä luonnollinen apukeino, poistamaan pelkoja ja stressiä. Se toimii kevyenä rauhoittavana lääkkeenä. Tällä tavoin kärsimyskukkauute auttaa sinua nukkumaan paremmin. Se on erittäin yleinen yrtti, jota voi löytää monista luontaistuotekaupoista. Jotkut ihmiset sanovat, että kärsimyskukan maku ei ole kovin miellyttävä, mutta tämä voidaan korjata lisäämällä hieman hunajaa tai agavesiirappia uutteeseen.

 

Kamomillatee

Rentouttavat uutteet, jotka auttavat sinua nukkumaan paremmin - kamomillatee.

Tämä on yksi tunnetuimmista luonnon hoitokeinoista unettomuusongelmiin. Voit löytää kamomillateetä lähes mistä tahansa supermarketista tai luontaistuotekaupasta, ja siinä on erittäin miellyttävä maku. Voit jopa käyttää sitä teepusseissa kylpyammeessasi ja rentoutua kamomillakylvyssä.

Virmajuuriuute

Virmajuuritee on kerännyt suosiota erittäin tehokkaana hoitokeinona unettomuuteen. Useat tieteelliset tutkimukset osoittavat lupaavia tuloksia, vaikkakin virmajuuren unettomuutta ehkäisevä mekanismi ei ole vielä selvä. Nykyään on helppoa löytää virmajuurta supermarketeista, yrttejä myyvistä liikkeistä tai internetistä.

Virmajuuriuute vaikuttaa unettomuuteen paremmin, jos sitä nautitaan pidemmän aikaa säännöllisesti. Tämän vuoksi se on ideaali hoito kroonisiin unettomuusongelmiin.

Lehmuskukkatee

Lehmuskukkauutteella on rentouttavia ja rauhoittavia vaikutuksia.

 

Tämä on toinen kuuluisa luonnollinen hoitokeino, jolla on rentouttava ja rauhoittava vaikutus. Tätä tuotetta myydään lähes kaikissa supermarketeissa ja kaikissa yrttejä myyvissä kaupoissa. Lehmuskukkateen juominen nukkumaan mennessä rentouttaa sinua sen vasodilatoivan vaikutuksen ansiosta ja tämän tuloksena nukahdat nopeammin. Jos kupillinen ei ole tarpeeksi, voit juoda nopa neljä kupillista päivässä eri aikoina. Mutta sinun ei tulisi juoda tämän enempää, koska liiallisella lehmuskukan käytöllä voi olla myrkyllinen vaikutus.

Kava-tee

Kava-teen rentouttavat vaikutukset on todettu monissa tieteellisissä tutkimuksissa. Se on turvallinen, täysin luonnollinen tuote eikä se aiheuta riippuvuutta. Valmistaaksesi tätä uutetta, on tärkeää hankkia hyvälaatuista ja puhdasta kavaa. Tietyistä liikkeistä tai supermarketeista hankittu kava ei ehkä ole tiivistetty tarpeeksi, jotta saisit toivotun vaikutuksen. Kun kyllästyt pelkotiloihin, kava-tee on upea seuralainen mennessäsi nukkumaan.

Lopuksi, muista että jos sinulla on ongelmia nukkumisen kanssa ja ne jatkuvat kokeiltuasi erilaisia tekniikoita tai luonnollisia hoitokeinoja, kuten näitä rentouttavia uutteita, sinun pitäisi mennä tapaamaan lääkäriäsi.

  • Desai, B., & Desai, A. (2016). Insomnia. In Primary Care for Emergency Physicians. https://doi.org/10.1007/978-3-319-44360-7_25
  • Khan, N., & Mukhtar, H. (2007). Tea polyphenols for health promotion. Life Sciences. https://doi.org/10.1016/j.lfs.2007.06.011