Logo image
Logo image

Paranna terveyttäsi punajuurimehulla

3 minuuttia
Punajuurella on ominaisuuksia, jotka auttavat kehoa poistamaan myrkyllisiä aineita sekä edistävät maksan ja paksusuolen terveyttä. Samalla punajuuri helpottaa raskasmetallien poistumista elimistöstä.
Paranna terveyttäsi punajuurimehulla
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Punajuuri on erittäin tunnettu juures ympäri maailmaa, ja sen ainutlaatuinen maku on loistava lisä lukemattomiin ruokalajeihin. Punajuurella on myös mahtavia terveyttä edistäviä vaikutuksia, ja tämä juurikas sisältää runsaasti A- ja C-vitamiineja, rautaa ja muita mineraaleja, kuten myös karotenoideja ja kuitua. Paranna terveyttäsi punajuurimehulla tämän artikkelin tarjoamilla ohjeilla!

Punajuurella on siis erittäin runsas ravintosisältö, ja tätä tuotetta onkin suositeltu jo monien vuosien ajan yleisen elämänlaadun ja terveyden parantamiseksi. Tutkimukset ovat osoittaneet, että punajuuri auttaa vähentämään ennenaikaista vanhenemista, alentamaan verenpainetta sekä estämään sydämen ja verisuonten ongelmia.

Lisäksi punajuuren syönti voi jopa auttaa tiettyjen syöpien ehkäisyssä. Kannattaa siis ehdottomasti ottaa tämä luonnontuote säännölliseksi osaksi ruokavaliota – ala nauttimaan punajuuren mahtavista terveysvaikutuksista ja paranna terveyttäsi punajuurimehulla! 

Miksi punajuuri auttaa alentamaan verenpainetta?

Science Daily -lehden julkaiseman tutkimuksen mukaan punajuuret ovat tehokkaita apureita verenpaineen alentamisessa, sillä ne sisältävät runsaasti nitraatteja.

Sekä punajuuret että lehtivihreää sisältävät lehtevät vihannekset sisältävät nitraatteja, jotka muuttuvat typpioksideiksi kehossa pitkän prosessisarjan tuloksena. Typpioksidi rentouttaa ja laajentaa verisuonia, mikä auttaa parantamaan verenkiertoa sekä madaltaa korkeaa verenpainetta.

Some figure

Jos juot lasillisen punajuuresta valmistettua mehua päivittäin, pystyt edistämään verenpaineesi laskua olennaisesti. Asiantuntijoiden mukaan tarvitaan kuitenkin vielä lisätutkimusta koskien sitä, kuinka paljon punajuuri auttaa alentamaan verenpainetta pidemmällä aikavälillä.

Paranna terveyttäsi punajuurimehulla – alenna verenpainettasi

Tämä resepti punajuurimehun valmistamiseksi on hyvin suositeltavaa korkean verenpaineen alentamiseksi, verenkierron parantamiseksi, suonikohjujen torjumiseksi sekä sydämeen liittyvien ongelmien estämiseksi.

Tarvittavat ainekset

 • 3 punajuurta
 • 2,5 cm inkivääriä
 • 2 omenaa
 • 1 valkosipulinkynsi
 • 2 sellerinvarsi

Kuinka tämä mehu valmistetaan?

Kuori ja pese kaikki ainekset hyvin ja pilko ne pieniksi palasiksi. Laita kaikki sitten tehosekoittimeen, ja lisää hiukan vettä, sitten soseuta tasaiseksi mehuksi. Nauti juomaa juuri ennen päivän jokaista ateriaa, ja toista joka toinen päivä.

Kuinka punajuuri auttaa ehkäisemään kasvaimia?

Some figure

Punajuuri on mahtava luonnollinen tuote, joka auttaa torjumaan syöpää, sillä siinä on runsaasti flavonoideja. Nämä kyvykkäät antioksidantit – kuten betalaiini – voivat auttaa estämään syöpäkasvaimia kehittymästä ihmisen kehossa. Tähän tutkimustulokseen perustuen asiantuntijat suosittelevatkin punajuuren yhdistämistä muihin sellaisiin luonnontuotteisiin, joilla on todettu olevan syöpää torjuvia ominaisuuksia (näitä ovat muun muassa valkosipuli, inkivääri, sipuli ja tomaatti). Näin saat tehokkaan hoidon, joka on luonnollinen, edullinen ja tietysti herkullinen!

Punajuurimehu

Punajuurimehu sisältää paljon vitamiineja, antioksidantteja ja kuitua, jotka kaikki auttavat suojelemaan kehoa syövältä.

Tarvittavat ainekset

 • 1 kupillinen vettä (250 ml)
 • 1 keskikokoinen punajuuri
 • 1 keskikokoinen porkkana
 • 1 keskikokoinen omena
 • 4 jääpalaa

Kuinka tämä juoma valmistetaan?

Kuori ja viipaloi kaikki ainekset ja laita ne tehosekoittimeen. Soseuta, kunnes saat aikaiseksi sopivan koostumuksen, ja juo sitten mehu siivilöimättä.

Kuinka punajuuri auttaa puhdistamaan maksaa?

Some figure

Punajuurella on useita ominaisuuksia, jotka auttavat puhdistamaan maksaa silloin kun se kuormittuu liiaksi myrkyllisistä aineista ja jätteistä, jotka saattavat kerääntyä kyseiseen elimeen ajan kuluessa. Tämä loistava luonnontuote auttaa vähentämään sappinesteen erittymistä, ja se parantaa maksan toimintaa. Punajuurimehun juonti edistää myös raskasmetallien poistumista kehosta, ja se voi jopa auttaa estämään maksasyövän kehittymistä.

Paranna terveyttäsi punajuurimehulla – puhdista maksaasi

Tämä helppo punajuuriresepti on hyvin suositeltava kaikille niille, jotka haluavat puhdistaa maksaansa ja tehostaa sen toimintaa. Mehun ainekset stimuloivat myrkyllisten aineiden poistumista elimistöstä, ja ne myös parantavat paksusuolesi toimintaa. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Tarvittavat ainekset

 • 1 suurikokoinen punajuuri paloiteltuna pieniin osiin
 • 1 suurikokoinen sitruuna

Kuinka tämä mehu valmistetaan?

Purista mehu sitruunasta ja laita se tehosekoittimeen paloittelemasi punajuuren kanssa. Laita sekaan myös kupillinen vettä, jotta sekoittuminen helpottuu, ja anna juoman muodostua tasaiseksi. Juo sitä sitten viileänä ja mieluiten tyhjään vatsaan.

Punajuurimehu maksan puhdistuskuuria varten

Maksasi saattaa kärsiä, mikäli nautit liikaa alkoholia tai mikäli ruokavaliosi on kehno. Myös saasteet, tupakkatuotteet sekä monet muut asiat saavat maksan rasittumaan. Tässä mehussa yhdistyvät punajuuren mahtavat ominaisuudet sekä salaatinlehtien, kaalin ja omenan terveysvaikutukset – saat tällä reseptillä tehokkaan maksaa puhdistavan detox-juoman.

Tarvittavat ainekset

 • 1 punajuuri paloiteltuna
 • 1 salaatinlehtiannos
 • 3 kale-salaatinlehteä
 • 1 omena

Kuinka tämä mehu valmistetaan?

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen, lisää hiukan vettä, ja anna sitten sekoittua muutaman minuutin ajan, kunnes koostumus on tasainen. Nauti juoma viileänä ja jatka sen juomista seitsemän päivän ajan.

Kannattaa ottaa punajuuri osaksi ruokavaliotasi, mikäli haluat nauttia tämän kasviksen mahtavista ja monipuolisista terveyttä parantavista vaikutuksista. Paranna terveyttäsi punajuurimehulla, ja kokeile näitä helppoja mehureseptejä, joiden avulla hyödyt punajuuresta herkullisella tavalla!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Clifford, T., Howatson, G., West, D., Stevenson, E., Clifford, T., Howatson, G., … Stevenson, E. J. (2015). The Potential Benefits of Red Beetroot Supplementation in Health and Disease. Nutrients, 7(4), 2801–2822. https://doi.org/10.3390/nu7042801
 • Propiedades de la remolacha. (n.d.). Retrieved October 21, 2018, from https://www.botanical-online.com/remolachas.htm
 • Lidder, S., & Webb, A. J. (2013). Vascular effects of dietary nitrate (as found in green leafy vegetables and beetroot) via the nitrate-nitrite-nitric oxide pathway. British Journal of Clinical Pharmacology, 75(3), 677–696. https://doi.org/10.1111/j.1365-2125.2012.04420.x
 • López de Sá, E., Estévez, Á., Onaindía, J., Rubio, R., & López-Sendón, J. (2006). Papel de los nitratos en el tratamiento de la enfermedad cardiovascular. Revista Española de Cardiologia, 6(Supl.A), 41–50. https://doi.org/10.1157/13087920
 • Coggan, A. R., Broadstreet, S. R., Mahmood, K., Mikhalkova, D., Madigan, M., Bole, I., … Peterson, L. R. (2018). Dietary Nitrate Increases VO 2 peak and Performance but Does Not Alter Ventilation or Efficiency in Patients With Heart Failure With Reduced Ejection Fraction. Journal of Cardiac Failure, 24(2), 65–73. https://doi.org/10.1016/j.cardfail.2017.09.004

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.