Logo image
Logo image

4 tapaa hoitaa korkeaa verenpainetta valkosipulilla

3 minuuttia
4 tapaa hoitaa korkeaa verenpainetta valkosipulilla
Kirjoittanut Valeria Sabater
Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Kärsitkö korkeasta verenpaineesta? Onko kenties vanhemmillasi tai muilla sukulaisilla ongelmia verenpaineensa kanssa? Korkeaa verenpainetta hoidettaessa täytyy aina kuunnella lääkärin neuvoja ja noudattaa niitä kuuliaisesti. Lisäksi on tärkeää ymmärtää elämäntapamuutosten tärkeys verenpaineen hoidossa.

Syömällä oikein, rajoittamalla nauttimasi suolan, sokerin ja rasvan määrää, ja harjoittamalla liikuntaa joka päivä, hoidat korkeaa verenpainetta tehokkaasti. On olemassa myös täysin luonnollinen ja turvallinen aines, jota voi hyödyntää verenpaineen tasoittamisessa: valkosipuli.

Tiesitkö, että valkosipuli suojaa sydäntä ja pitää sen terveydestä huolta? Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että valkosipulia nauttimalla voi alentaa pahalaatuisen kolesterolin (LDL) määrää veressä ja säädellä verenpainetta.

Tässä artikkelissa näytämme sinulle 4 toimivaa keinoa valkosipulin hyödyntämiseen.

1. Valkosipulimauste ruokiin

Allisiini on valkosipulista löytyvä lääkinnällinen entsyymi, joka on sydämelle ja verenkierrolle hyödyllinen aines. Valkosipuli on ollut yleisessä lääkinnällisessä käytössä jo antiikin roomalaisten ja kreikkalaisten aikaan sydämen tautien parantamisessa ja sydämen vahvistamisessa.

Valkosipuli on yksi parhaista luonnon omista antibiooteista. Valkosipuli muodostaa osan Välimeren ruokavaliosta, joka tunnetaan yhtenä maailman terveellisimmistä ruokavalioista – kiitos kuuluu ainakin osittain valkosipulin runsaalle käytölle. Välimeren ruokavaliossa rajoitetaan suolan määrää ja nautitaan paljon terveellisiä rasvoja, kuten oliiviöljyä.

Haluatko oppia, miten voit vähentää suolan määrää helposti ruokavaliossasi tai jopa poistaa sen kokonaan? Kokeile valkosipulimaustetta.

Valkosipulimausteen valmistus – ainekset

 • 6 kokonaista valkosipulia
 • 2 ruokalusikallista extra virgin -oliiviöljyä

Valmistusohjeet

 • Valkosipulimausteen valmistaminen on helppoa. Kuori valkosipulinkynnet ja kuullota ne kevyesti pannulla oliiviöljyn kera. Kypsennä kynsiä, kunnes ne muuttuvat väriltään kauniin kullanruskeiksi. Poista lämmöltä ja varo, ettet polta kynsiä.
 • Siivilöi oliiviöljy, jotta valkosipuli pysyy rapsakkana, eikä muutu öljyiseksi mössöksi. Kaada kynnet lasipurkkiin säilytystä varten. Seuraavan kerran kun kaipaat lisämaustetta ruokaasi, raasta kynsi tai kaksi suoraan annoksen päälle. Tulet huomaamaan, ettet kaipaa yhtä paljon suolaa, sillä valkosipuli tuo herkullisen maun moneen eri ateriaan.

2. Nauti valkosipulia tyhjään mahaan

Some figure

Olemme käsitelleet valkosipulin hyötyjä tyhjään mahaan nautittuna moneen eri otteeseen. Valkosipulin nauttiminen tyhjään mahaan helpottaa sen imeytymistä ja tehostaa ravintoaineiden vaikutusta. Valkosipuli säätelee verenpainetta ja taistelee monia eri sairauksia vastaan. Valkosipulilla voi puhdistaa maksan myrkyistä, ehkäistä uupumista ja väsymystä ja ehkäistä tulehdustaudit. Älä siis jahkaile, vaan kokeile valkosipulin voimaa jo tänään.

Miten valkosipulia käytetään korkean verenpaineen hoitoon ja säätelyyn?

 • Ihanteellinen tapa nauttia valkosipulia on syödä kaksi valkosipulinkynttä tyhjään mahaan heti herättyäsi. Juo perään lasi vettä.
 • Raa’an valkosipulin syöminen saattaa tuntua vaikealta, sillä valkosipulin maku on vahva. Mutta jos keskityt miettimään kaikkia niitä positiivisia vaikutuksia, joita valkosipulin raakana nauttiminen antaa, on valkosipulin popsiminen helpompaa. Yleensä vaikutukset huomaa jo 20 päivän jälkeen. Helpoin keino nauttia valkosipuli on murskata se tahnaksi.
 • Jos hermoilet raa’an valkosipulin pahaa hajua hengityksessäsi, juo kupillinen sitruunamehua tai pureskele mintunlehteä valkosipulin nauttimisen jälkeen. Vahva haju katoaa tuossa tuokiossa.

3. Oliiviöljyssä marinoitu valkosipuli

Some figure

Tämä resepti on herkullinen tapa nauttia valkosipulia vaikka joka päivä. Oliiviöljyssä marinoidun valkosipulin nauttiminen on ikivanha resepti, jolla voi alentaa tehokkaasti korkeaa verenpainetta. Lisäksi marinoitu valkosipuli sopii loistavasti ruuanlaittoon ja tuo oman herkullisen säväyksen moniin eri aterioihin – kokeile sitä rohkeasti eri reseptien kanssa.

Ainekset

 • 20 kokonaista valkosipulia, kuorittuna
 • Litra extra virgin oliiviöljyä
 • Lasipurkki

Valmistus

 • Aivan aluksi sinun tulee kuoria kaikki valkosipulinkynnet ja halkaista ne kahtia. Täytä suuri lasipurkki oliiviöljyllä (noin litra) ja lisää sekaan valkosipuli.
 • Anna valkosipulin marinoitua öljyssä vähintään kolme viikkoa ennen öljyn tai valkosipulin hyödyntämistä ruuanlaitossa. Kolmen viikon aikana valkosipuli vapauttaa hoitavat ominaisuutensa öljyyn. Helppo tapa nauttia öljyä on levittää sitä muutamalle leipäpalalle päivitäin. On suositeltavaa syödä myös muutama kokonainen valkosipulinkynsi purkista joka päivä. Valkosipuli sopii vaikkapa salaatin sekaan pilkottuna.

4. Valkosipulitee

Some figure

Herkullista! Valkosipulista valmistettu tee on ikivanha hoitokeino, joka pitää huolta kehon kokonaisvaltaisesta terveydestä, auttaa pudottamaan painoa, tappaa tulehdukset ja ehkäisee ennenaikaista vanhenemista. Valkosipulitee sisältää runsaasti vitamiineja, mineraaleja ja antioksidantteja.

Tee kannattaa nauttia tyhjään mahaan tai 20 minuuttia lounaan jälkeen. Näin tee pääsee vaikuttamaan tehokkaimmin. Voit tehostaa valkosipulin hoitavaa vaikutusta nauttimalla ensin kaksi raakaa valkosipulinkynttä tyhjään mahaan aamulla ja valmistamalla sitten valkosipuliteen iltapäivällä. Kumpikin keino sopii korkean verenpaineen hillitsemiseen. Alta löydät teen valmistusohjeet.

Ainekset

 • Yksi valkosipulinkynsi
 • Lasi vettä
 • Pieni pala tuoretta, raastettua inkivääriä
 • 1 ruokalusikallinen sitruunamehua
 • 1 ruokalusikallinen hunajaa

Valmistus

Aloita teen valmistus lämmittämällä lasi vettä pienessä kattilassa ja lisää murskattu valkosipuli, raastettu inkivääri ja hunaja. Sekoita hyvin ja anna porista matalalla lämmöllä noin 20 minuuttia. Siivilöi ja lisää tuore sitruunan mehu. Nauti.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Kwak JS, Kim JY, Paek JE, Lee YJ et al. Garlic powder intake and cardiovascular risk factors: a meta-analysis of randomized controlled clinical trials. Nutr Res Pract. 2014 Dec;8(6):644-54.
 • Rivlin RS. Historical perspective on the use of garlic. J Nutr. 2001 Mar;131(3s):951S-4S.
 • Matsutomo T. Potential benefits of garlic and other dietary supplements for the management of hypertension. Exp Ther Med. 2020 Feb;19(2):1479-1484.
 • Luis D, Aller R. Ajo y riesgo cardiovascular. An. Med. Interna (Madrid). 2008;25(5):237-240.
 • Xiong XJ, Wang PQ, Li SJ, Li XK et al. Garlic for hypertension: A systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. Phytomedicine. 2015 Mar 15;22(3):352-61.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.