Luonnollisia keinoja korkean verenpaineen hallintaan

Korkea verenpaine tarkoittaa verenpaineen pysyvää kohonnutta tilaa. Tämä aiheuttaa sen, että sydämen täytyy tehdä tavallista enemmän töitä, jotta se pystyy pitämään veren liikkeellä elimistössä. Jos verenpaineesi on korkea, saattaa tämä vaikuttaa elimistöösi monella tavalla, ja se voi myös lisätä todennäköisyyttä kärsiä erittäin vakavista sairauksista. Nämä verenpaineeseen liittyvät taudit voivat pahimmissa tapauksissa johtaa jopa kuolemaan, joten asia on siis hyvin tärkeä. Tässä artikkelissa kerromme sinulle eräistä täysin luonnollisista hoitokeinoista, joilla voit lievittää korkeaa verenpainetta mikäli sinulla on siihen tarvetta.

Tämä sairaus tunnetaan yleisesti armottomana terveyden viejänä, sillä sen vaikutukset ihmisen hyvinvointiin sekä koko elimistöön ovat laajat. Korkea verenpaine johtuu yleisesti ottaen muun muassa seuraavista seikoista: istuma-asentoon painottuva elämäntapa, ylipaino, diabetes, munuaisiin liittyvät sairaudet, sydän- ja verisuonitaudit, huumeiden käyttö sekä eräät lääkkeet. Kerromme tässä artikkelissa täysin luonnollisista hoidoista, joilla voit lieventää korkeaa verenpainetta mikäli tämä ongelma on sinulle olennainen.

Kuinka voit tietää onko sinulla korkea verenpaine?

Korkea verenpaine ei tuota mitään sellaisia erityisiä oireita, joiden perusteella voisit selkeästi päätellä kärsiväsi tästä sairaudesta. On kuitenkin hyvä idea käydä asiantuntijan vastaanotolla, jos kärsit jostakin seuraavista ongelmista:

 • Jatkuva päänsärky
 • Pahoinvointi
 • Liiallinen hikoilu
 • Nopea pulssi
 • Näkökyvyn muutokset
 • Korvien soiminen
 • Vaikeus saada kunnolla henkeä
 • Hermostuneisuus
 • Väsymys
 • Unettomuus
 • Sydämentykytykset
 • Kasvojen punastuminen

Kuinka voit estää ja lieventää kohonnutta verenpainetta?

Korkea verenpaine luokitellaan sairaudeksi, ja voit estää sen syntymistä pitäytymällä terveellisissä elintavoissa, joihin kuuluvat muun muassa hyvä ruokavalio sekä liikunnan harrastaminen. Voit myös lisätä ruokavalioosi sellaisia aineksia, jotka auttavat tämän ongelman hoidossa. Tämän lisäksi voit ryhtyä syömään erilaisia luonnonmukaisia hoitavia tuotteita, jotta voisit alentaa verenpainettasi. Jatka siis lukemista, ja saat selville mitkä ovat parhaita luonnollisia tuotteita korkean verenpaineen kanssa kamppaileville ihmisille.

Valkosipuli

valkosipuli

Valkosipulin ominaisuudet auttavat laskemaan kohonnutta verenpainetta, ja ne myös edesauttavat verenkierron optimaalista toimivuutta. USA:n Indianan yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa saatiin selville, että yhden valkosipulinkynnen syöminen päivittäin kolmen kuukauden ajan vähentää verenpainetta 7 tai 8 prosentin verran. Täten valkosipuli on siis todella kyvykäs tuote kohonneen verenpaineen hoidossa. Sitä voi syödä raakana ja esimerkiksi salaatteihin lisättynä, tai vaihtoehtoisesti puuterimaisena. Valkosipulia voit löytää myös kapseleissa.

Sitruuna- ja persiljasmoothie

Sitruuna ja persilja ovat molemmat nestettä poistavia tuotteita, sillä ne pystyvät helpottamaan elimistön hankkiutumista eroon siihen kertyneestä nesteestä. Tämän ansioista nämä kaksi ainesta ovat erittäin hyvä apu korkean verenpaineen torjunnassa, sillä ne auttavat myös eliminoimaan niitä aineita, jotka aiheuttavat verenpaineen kohoamista.

Tarvittavat ainekset:

 • 1 kokonainen sitruuna
 • Muutamia persiljanoksia

Valmistusohjeet:

 • Laita kuorimaton (mutta hyvin pesty), viipaloitu sitruuna tehosekoittimeesi. Lisää sinne persilja, ja tee näistä aineksista smoothie. Juo neste tyhjään vatsaan, ja jatka tämän juoman nauttimista säännöllisesti.
 • On myös hyvä idea juoda lasillinen lämmintä sitruunavettä tyhjään mahaan, sillä tämä myös yksi sellainen tapa, jolla voit käyttää sitruunaa korkean verenpaineen alentamiseen.

Limetti

limetti

Limetti on hedelmä, joka sisältää erittäin paljon flavonoideja sekä C-vitamiinia. Nämä kaksi ainesta auttavat sinua parantamaan verisuontesi joustavuutta, ja ne estävät myös verenvuotoa. Kokonaisten limettien syöminen tai niiden mehun juominen on mahtava apu sellaisille henkilöille, joiden verenpaine on kohonnut, sillä tämä hedelmä auttaa ongelman kontrolloinnissa sekä pienentää lisäksi peräpukamien, suonikohjujen, mustelmien sekä nenän verenvuodon todennäköisyyttä.

Kaura

Kaura on aines, joka sisältää paljon elimistöllesi hyödyllisiä ominaisuuksia. Yksi tällaisista kauran hyvistä ominaisuuksista on sen kyky vähentää verenpainetta. USA:ssa Columbian yliopistossa tehty tutkimus osoitti, että kaurahiutaleiden syöminen vähentää huonolaatuista kolesterolia, ja lisäksi se vahvistaa kehon hermostoon liittyviä toimintoja.

Porkkana- ja appelsiinismoothie

porkkanamehu

Tämä porkkanaa sisältävä smoothie on todella hyvä juoma verenpaineen hallintaan, sillä sen sisältämät ainesosat auttavat poistamaan elimistöön kertyneitä myrkyllisiä aineita, alentamaan huonolaatuista kolesterolia sekä helpottamaan kehoon kertyneen tarpeettoman nesteen poistumista.

Tarvittavat ainekset:

 • 1 porkkana
 • 1 appelsiini
 • 1 paloiteltu verkkomeloni
 • Jonkin verran hunajaa

Valmistusohjeet:

 • Pese, kuori ja leikkaa porkkana sekä meloni
 • Purista mehu appelsiineista
 • Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen, ja juo sitten tämä smoothie tyhjää vatsaan, jotta saat siitä maksimaaliset hyödyt irti.

Selleri

Selleriä pidetään todella hyvänä vihanneksena nesteen poistamiseksi elimistöstä. Se sisältää antioksidantteja sekä kehoa puhdistavia ominaisuuksia. Selleri tehostaa myrkyllisten aineiden poistumista elimistöstä sekä estää nesteen kertymistä. Sen terveelliset ominaisuudet auttavat monissa kehon toiminnoissa, ja yksi näistä vaikutuksista on verenpaineen hillitseminen.

Jotta voisit hyödyntää tätä vihannesta taistelussasi verenpaineen kohoamista vastaan, suosittelemme sinulle haudukejuoman valmistamista. Tarvitset siihen muutaman sellerinvarren sekä litran verran vettä. Keitä vesi ja lisää siihen selleri. Anna haudukkeen sitten voimistua 10 minuutin verran ennen kuin nautit sen.

Voit myös laittaa selleriä salaatteihin tai muihin valmistamiisi ruokiin.

Toivomme, että tämä artikkeli on sinulle hyödyksi, ja että pystyt näiden luonnollisten ja helppojen neuvojen avulla alentamaan verenpainettasi, jos huomaat siihen olevan tarvetta!

UUTISIA VERKOSSA