Logo image
Logo image

Paranna psyykkistä terveyttäsi näiden 8 vinkin avulla

3 minuuttia
Psyykkisestä terveydestä huolehtiminen on ehdottoman tärkeää, jotta voisit saavuttaa päämääräsi ja pysyä kunnossa pitkällä tähtäimellä. Opi pitämään parempaa huolta psyykkisestä terveydestäsi näiden kahdeksan vinkin avulla.
Paranna psyykkistä terveyttäsi näiden 8 vinkin avulla
Kirjoittanut Ángela Aragón
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Psyykkinen hyvinvointi on aivan yhtä tärkeää kuin fyysinen hyvinvointi. Mietipä tätä: kun mielesi hajoaa, myös kehosi alkaa oireilla. Migreenit, selkäkivut, unettomuus ja vatsaongelmat ovat tavallisimpia merkkejä siitä, että jokin ei ole kunnossa. Paranna psyykkistä terveyttäsi jo ennen kuin alat huomaamaan fyysisiä oireita.

Älä pelkää myöntää, että sinun on parannettava psyykkistä terveyttäsi. Se ei tarkoita sitä, että olisit hullu; psyykkinen terveys on paljon laajempi käsite kuin mitä ihmiset tavallisesti kuvittelevat.

Jos koet olevasi liian stressaantunut ja sinulla on keskittymis- tai nukkumisvaikeuksia, jatka tämän artikkelin lukemista niin löydät joitakin loistavia vinkkejä, joiden avulla voit välttää nämä ongelmat ja pitää parempaa huolta itsestäsi.

1. Vahdi painoasi

Ylipaino tai liikalihavuus tarkoittaa sitä, että ihmisellä on enemmän rasvaa kehossaan kuin pitäisi.

Ulkonäön lisäksi tämä vaikuttaa aivoihin merkittävällä tavalla. Aivot eivät toimi silloin yhtä hyvin, joten kognitiivisten toimintojen kehitys ja kyky hallita tunteita ja ajatuksia muuttuvat.

Muista, että tärkeintä ei ole olla laiha, vaan päästä eroon ylimääräisestä rasvasta. Siihen tarvitaan tasapainoinen ruokavalio ja liikuntaa.

2. Lue kaikkea, erityisesti surrealistisia teoksia

Some figure

Lukeminen on kiistattoman hyvä työkalu psyykkisestä terveydestä huolehtimisessa ja sen parantamisessa. Se pakottaa sinut keskittymään, muistamaan ja yhdistämään konkreettisia asioita abstrakteihin ajatuksiin.

Lisäksi se auttaa sinua pääsemään kosketuksiin sellaisten tilanteiden kanssa joita et ole vielä kokenut, valmistaen sinua näin kohtaamaan ne, jos ne joskus tapahtuvat sinulle tai jollekulle tuntemallesi ihmiselle.

Mitä surrealistisiin teoksiin tulee, niissä tehdään epätavanomaisia mielleyhtymiä. Nämä mielleyhtymät ovat hyödyllisiä psyykkisen terveyden parantamisessa, sillä ne edistävät uusien ajatuskuvioiden syntymistä aivoissa.

Kokeile Franz Kafkan loistavaa teosta Maalaislääkäri ja kerro meille, miltä se sai olosi tuntumaan!

3. Multitaskaa

Some figure

Usean asian tekeminen yhtä aikaa on hyvää harjoitusta aivoille.

Sen terapeuttinen vaikutus piilee tiedonkäsittelyn treenaamisessa. Mitä nopeammin käsittelet tietoa, sen parempi.

Se parantaa myös keskittymiskykyä. Huolimatta siitä, että olet uppoutuneena useaan eri asiaan, sinun on pakko kiinnittää koko huomiosi niistä jokaiseen, jotta toimisit tehokkaasti.

4. Sammuta televisio

Tavallisesti ihmiset katsovat televisiota ainakin tunnin ennen nukkumaanmenoa. Tämä aiheuttaa kuitenkin ilmiön nimeltä “univelka”. Siihen kuuluu liiallinen väsymys, joka johtuu riittämättömästä unensaannista.

Televisio saa aikaan tämän univelan siksi, että se toimii sinulle virikkeenä ja siirtää näin nukkumaanmenoasi myöhemmäksi. Tiedostamatta itsekään asiaa viet aivoiltasi niiden tarvitseman levon.

Sammuta televisio ja lue kirjaa tai muutoin rentoudu ennen sänkyyn menemistä. Tästä on ehdottomasti apua psyykkiselle terveydellesi.

5. Meditoi

Some figure

Meditaatio auttaa sinua puhdistamaan mielesi kaikista sinua vaivaavista asioista.

Stressi ja negatiiviset tunteet luovat hermoyhteyksiä, jotka estävät sinua ajattelemasta selkeästi ja voivat jopa aiheuttaa mentaalisen blokin. Kun tätä tapahtuu pitkään, aivosi alkavat kutistua ja terveytesi murenee.

Opettele meditoimaan rentoutuaksesi ja päästäksesi eroon negatiivisista tunteista.

6. Ilmoittaudu harrastusryhmään

Vaikka olisitkin sellainen henkilö joka viihtyy yksin, muista, että olemme kaikki sosiaalisia eläimiä. Meidän kaikkien on jaettava kokemuksemme ja päämäärämme toisten ihmisten kanssa. Se on ihmiselle luontaista.

Kun teet tämän, itsetuntosi kohenee ja rakennat samalla omaa identiteettiäsi.

Identiteettiin kuuluu muutakin kuin oma ego. Se, että tietää kuka on ja mitä haluaa, on hyväksi tavoitteiden asettamisen ja oman paikkansa löytämisen kannalta.

Näin ollen tiimityöskentely on välttämätöntä.

Käy lukemassa tämäkin artikkeli: Neljä onnellisten ihmisten tapaa

7. Piirtele

Taidekasvatuksella ei ole kovinkaan hyvää mainetta. Moni luovuttaa taiteen saralla, koska ei osaa piirtää. Sinun ei kuitenkaan tarvitse olla Frida Kahlo tai Leonardo Da Vinci nauttiaksesi piirtämisen tuomista hyödyistä.

Pelkkä muistivihkoon piirustelu riittää rentoutumaan, stimuloimaan keskittymiskykyä ja parantamaan muistia.

Voit jopa kokeilla kaunista värityskirjaa. Niiden suosio aikuisten keskuudessa kasvaa jatkuvasti!

Some figure

Kuten näet, psyykkisen terveyden parantaminen on helppoa. Ainoa vaatimus on varata kalenterista aikaa itselle.

Paranna psyykkistä terveyttäsi. Ei ole väliä, kuinka paljon haluat jotakin tai kuinka monta tuntia teet töitä saadaksesi sen: jos et voi hyvin, et pääse tavoitteisiisi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.