Lievitä stressiä kivitaideterapian avulla

29 lokakuun, 2018
Saadaksesi parhaat tulokset kivitaideterapiasta, etsi sileäpintaisia kiviä. Pyöreäreunaiset kivet ovat täydellinen vaihtoehto.

Mitä on kivitaideterapia?

Artikkeleissamme olemme usein puhuneet väritysharrastuksesta stressin poistamiseksi. Mandaloiden maalaaminen, piirtäminen ja kirjoittaminen ovat henkisesti puhdistavaa, luovaa ja rentouttavaa ajanvietettä, joka parantaa oloa joka kerta ja auttaa päästämään mielikuvituksen valloilleen. Lievitä stressiä kivitaideterapian avulla, sillä tänään kerromme tästä aiheesta tarkemmin.

Luovan tekemisen avulla viihdymme, kehitämme mielikuvitustamme ja luovuuttamme, keskitymme tarkasti, ja meidän itsekään täysin ymmärtämättä kuinka, ongelmamme tuntuvat paljon pienemmiltä.

Tällä kertaa menemme hieman pidemmälle. Jos olet joskus kuullut jonkun sanovan ”sehän on vain kivi”, tulet näkemään asian nyt aivan uudessa valossa. Kivellä voi olla suurikin merkitys.

Kivitaide voi tarjota runsaasti mahdollisuuksia.Se tuo kauneutta ja tarjoaa mahtavia hetkiä itsensä ja omien taiteellisten kykyjen parissa.

Tässä artikkelissa kerromme tästä uudesta ja hauskasta stressiterapiasta enemmän.

Lievitä stressiä kivitaideterapian avulla

Monet ihmiset maalaavat kiviä meditoidessaan ja kokevat syvän rentoutumisentunteen samalla kun pääsevät kosketuksiin itsensä kanssa. Lievitä stressiä ja tuota samalla jotain kaunista.

Aivan kuten olemme tottuneet värittämään mandaloita ja sukeltamaan pyöreiden muotojen saloihin, käytämme nyt vain toisenlaista pintaa: kiviä.

Katso, mitä tarvitset aloittaaksesi kivitaiteen tekemisen näiden loistavien vinkkien avulla, joita tarjoamme sinulle tässä artikkelissa.

Kivitaiteen tekemiseen tarvittavat välineet

lievitä stressiä maalaamalla kiviä

Ihan ensiksi sinun täytyy tietää, etteivät kaikki kivet sovi tähän tarkoitukseen. Tarvitset kivitaiteen tekemistä varten myös ihan erityistä maalia ja erityisiä välineitä, jotta kivistä tulee sellaisia kuin haluat.

Pane muistiin, mitä tarvitset, äläkä suotta murehdi: tähän tarvittavat välineet ovat paljon edullisempia kuin saattaisit kuvitella.

Lue: 20 puulaatikoiden käyttötapaa kotona

Kaikki kivet eivät käy

 • Kivitaiteen ammattilaiset suosivat jokikiviä,joilla tarkoitetaan siis pyöreän muotoisia kiviä.
 • Kuten tiedät, veden aikaansaama eroosio muokkaa ihanteellisen sileitä pintoja, joihin voimme suunnitella luomuksemme.

Maalit

 • Akryylivärit sopivat huokoisiin pintoihin.
 • Tärkeintä on löytää läpikuultamattomia akryylitusseja. Lapsille tarkoitetut perustussit eivät käy, sillä ne eivät peitä tarpeeksi hyvin eivätkä kestä kunnolla kiven pinnalla.
 • Läpikuultamattomat tussit saavat aikaan täydellisen lopputuloksen kiven pintaan ja ne sopivat hyvin piirtämiseen. Valitse tusseja, joiden kärki on ohut, 0,7 mm.

Lakka

Täydelliseen viimeistelyyn tarvitset erityisen lakan. Etsi ultrakirkasta lasitetta askartelukaupasta.Värit korostuvat sen avulla hyvin, näyttävät kirkkailta ja kiiltäviltä, ja taideteoksesi kestää paljon pidempään.

Pensselit

Käytä ohutta pensseliä. Se helpottaa maalaamista ja mielikuvitustasi.

Millaisia taideteoksia voit tehdä kivistäsi?

mandala kiveen maalattuna

Mandalat

Voit maalata oman mielikuvituksesi mukaan. Mandalat ovat yleisimpiä, sillä ne rentouttavat. Kuten jo tiedät, tällainen ympyröihin perustuva taideteos tarjoaa monia hyötyjä.

Mandalat auttavat:

 • Keskittymään
 • Laajentamaan tietoisuuttamme
 • Pääsemään kosketuksiin itsemme kanssa
 • Minimoimaan jännityksen ja jokapäiväiset ongelmat
 • Kehittämään itsehyväksyntää
 • Parantamaan oloa

Mandaloiden maalaamisessa sinun täytyy vain noudattaa klassisia pyöreitä muotoja. Aloita maalaamalla yksi ympyrä keskelle ja lähde laajentamaan siitä!

Suosittelemme lukemaan: Miksi käsityöt ovat hyväksi aivoille?

Eläintaidetta kivistä

lievitä stressiä maalaa eläimiäi

Se mitä maalaamme kiviimme, riippuu tietenkin taidoistamme ja kokemuksestamme taiteen saralla.

 • Joskus aloitamme maalaamaan ihan huvin vuoksi, ja jonkin ajan kuluttua huomaammekin olevamme todellisia taiteilijoita.
 • Jos maalaat eläimiä, muista maalata kiveen ensin pohja. Maalaa pohja yhdellä värillä, niin että voit myöhemmin maalata siihen haluamasi eläimen muodot toisella värillä.

Salaisuus piilee siinä, että hyödynnät jokaisen kiven omaa muotoa.

Hauskat kuviot

kivitaideterapia lievittää stressiä

Sinulla on monia vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia; rajoituksena on ainoastaan oma mielikuvituksesi ja kiviesi koko.

 • Ota kuitenkin huomioon, että se väri, jonka kanssa kivien maalaaminen ei koskaan mene pieleen, on valkoinen.
 • Joskus riittää vain, että maalaa esimerkiksi auringon, lehden, kukan, sydämen tai nuolen, niin saa jo upean ja omaperäisen taideteoksen.
 • Tämä on loistavaa ajanvietettä, jota voit tehdä yhdessä lastesi kanssa.Hyvin onnistuneet luomukset voivat olla erittäin vaikuttavia lahjoja, joita voitte antaa ystäville ja sukulaisille.

Kuten huomaat, kivitaideterapia on sekä yksinkertaista että hauskaa(ja myös edullista). Laske yhteen pensselien, maalien ja lakan hinta, niin huomaat ettet joudu käyttämään edes kahtakymmentä euroa.

Lue myös: Kananmunapakkauksista saa aikaan vaikka mitä!

Kivien maalaaminen on sen tarjoamien hyötyjen arvoista. Lievitä stressiä tällä harrastuksella. Tulet suorastaan jäämään koukkuun kivitaideterapiaan sinun itsekään sitä tiedostamatta.