Ohje: sydämenmuotoiset keitetyt kananmunat

Haluatko yllättää rakkaasi erilaisella aamiaisella tai lisätä annoksen romantiikkaa terveelliseen välipalaan? Sydämenmuotoiset keitetyt kananmunat on helppo ja hauska valmistaa, ja niillä saat hymyn niin puolison kuin lastenkin kasvoille.

Kananmuna on monipuolinen ruoka-aine, joka tarjoaa monia eri mahdollisuuksia kokkaukseen. Tässä artikkelissa näytämme sinulle, miten keitetyistä kananmunista saa astetta romanttisemman version valmistamalla ne sydämen muotoon.

Sydämenmalliset kananmunat

Idea saattaa vaikuttaa aluksi hankalalta, kun kyseessä on keitetty kananmuna, mutta usko pois, niiden valmistaminen on helppoa ja hauskaa. Tulet varmasti ihastumaan tähän kikkaan.

Mitä tarvitset munien valmistukseen

 • 1 kovaksi keitetty kananmuna
 • 2 kumilenksua
 • Noin 20 cm pitkä tikku
 • Pala pahvia 20 cm x 15 cm

Valmistusohjeet

Sydämenmuotoiset kananmunat tällä vempeleellä

 • Munien muotoilu on helppoa. Keitä muna tavalliseen tapaan kattilassa, noin kymmenen minuuttia riittää.
 • Kun kananmuna on valmis, poista kuori nopeasti ja kun muna on vielä kuuma, ja aseta se yllänäkyvään pahvista valmistamaasi muottiin. Voit käyttää maitotölkin pahvia tai muuta ohutta pahvinpalaa, taita se kahtia ja aseta kananmuna sen keskelle.
 • Aseta tikku kananmunan päälle kuvan osoittamalla tavalla. Kietaise kumilenkit pahvin kumpaankin päähän, jotta tikku pysyy tukevasti paikoillaan.
 • Anna kananmunan jäähtyä puoli tuntia ja poista tikku varovasti. Leikkaa muna kahtia ja huomaat, että kumpikin munanpuolikas on söpö sydämenmuotoinen. Asettele aamiaislautaselle paahtoleivän ja voin kera -herkullista ja hauskaa! Munien valmistus on hauska yhteinen projekti lasten kanssa toteutettavaksi vaikka viikonloppuaamuina.

Keitetyt sydämenmuotoiset kananmunat

2. Muita tapoja kokata sydämenmuotoisia kananmunia

Nyt kun osaat valmistaa hauskat ja romanttiset keitetyt kananmunat, mitäs jos kokeilisit samaa paistettujen kananmunien kanssa? Alta löydät kaksi ohjetta sydämenmuotoisten paistettujen munien valmistukseen, voit kokeilla vaikka molempia!

Kananmunaa ja makkaraa: mitä herkkua!

Kananmuna paistettu sydämen muotoon

 • Tämä on helppoa ja hauskaa. Tarvitset pitkiä ja ohuita makkaroita, jotka sopivat sydämen muotoiluun. Voit käyttää makkaran sijaan myös kasviksia, kuten paprikasiivuja tai perunaa. Valikoi mieleisesi ainekset ja ryhdy luovaksi.
 • Paista makkarat kevyesti pannulla sydämen muotoon aseteltuna. Voit muotoilla makkaran vaikka hammastikkujen avulla, niin että se pysyy oikeassa muodossa. Riko kananmuna makkaran keskelle ja anna sen paistua.
 • Laske lämpö alhaiseksi kananmunaa paistettaessa, tai muuten kananmunan pohja voi palaa, kun päällinen on vielä raaka. Käytä paistinlastaa kun nostat sydämen pois pannulta ja aseta se varovasti lautaselle. Poista hammastikut, mikäli käytit niitä. Koristele paistettu muna vaikka ketsupista piirtämälläsi amorin nuolella – tämä on täydellinen aamiainen vaikkapa ystävänpäiväksi, isänpäiväksi tai äitienpäiväksi.

Helpoin keino: käytä muottia

Sydömenmuotoinen paistettu kananmuna

 • Kaikista helpoin tapa paistetun kananmunan muotoiluun on tietenkin muotti. Munien paistoon on olemassa erimuotoisia muotteja, ja voit käyttää sydämenmuotoista muottia tähän. Yleensä kananmunamuotissa on pieni kahva, joka tekee munan paistamisesta helpompaa ja saat nostettua muotin pois pannulta kätevästi. Kuumenna pannulla tilkka öljyä, aseta muotti pannulle ja riko muna sen keskelle.
 • Muna kypsyy nopeasti ja kun se on valmis, voit napata sen lautaselle. Samalla muotilla voi leikata sydämen muotoisia paloja vaikka paahtoleivästä, joten voit asettaa munan samanmuotoisen leivänpalan päälle – kaunista ja romanttista!
 • Jos olet todellinen munanpaiston ammattilainen, voit kokeilla kananmunan keltuaisen muotoilua sydämeksi. Tämä vaatii harjoitusta, mutta jos jaksat jatkaa yrittämistä, opit pian muotoilemaan keltuaisen pienellä lusikalla paistovaiheessa.

Kananmunat ovat loistava valinta aamiaiselle, sillä ne sisältävät runsaasti proteiinia. Älä huoli kananmunien sisältämästä kolesterolista, sillä kohtuudella nautittuna ne eivät muodostu ongelmaksi. Seuraavan kerran kun haluat yllättää rakkaasi, kokeile jotakin näistä kolmesta ohjeesta ja saat varmasti suukon vaivanpalkaksi!

Kategoriat: Reseptit Tags:
UUTISIA VERKOSSA