Kananmunapakkauksista saa aikaan vaikka mitä!

Sen lisäksi, että niistä voidaan tehdä hauskoja säilytyslaatikoita, kananmunapakkausten kartongista voidaan tehdä lajittelulokeroita tai vaikkapa alusta tietokonettasi varten, jotta se ei kuumentuisi käytössä liikaa.
Kananmunapakkauksista saa aikaan vaikka mitä!

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Kierrättämisestä on tullut tärkeä osa kotitalouksien arkea, sillä se on yksi kaikkein tehokkaimmista tavoista vähentää sitä valtavaa roskan määrää, joka ympäristöämme niin kovasti rasittaa. Myös kananmunakennoista saa kotiin askarreltua vaikka mitä hyödyllistä, kierrätä kananmunakennosi ja lue parhaat vinkit niiden hyötykäyttöön!

Moni onkin nykyisin tiedostavampi sen suhteen, että monia tavaroita voidaan käyttää uudelleen, jos vain käytössä on hiukan luovuutta.

Tämänkertaisessa artikkelissamme haluamme kääntää katseesi kananmunapakkauksiin, sillä niiden kartongin avulla voidaan tehdä monia hyödyllisiä tai sisustusta täydentäviä esineitä.

Heitätkö omat kananmunapakkauksesi suoraan roskikseen? Kierrätä ne ja kokeile niiden uusiokäyttöä seuraavilla tavoilla – lue lisää ja paina vinkit mieleesi!

Ruukut siemenille

kierrätä kananmunakennoja

Kananmunapakkausten kartonkikenno voi olla hyvä astia siementen istutukseen silloin, kun haluat kasvattaa kukkia tai taimia.

Tähän tarvitaan vain pieni määrä lannoitetta ja ne siemenet, joiden haluat kasvavan – ne asetetaan suoraan kartongin syvennyksiin.

Tuloksena on kymmenkunta kasvia, jotka ovat järjestyksessä ja helposti nimikoitavia.

Järjestystorni

Jos kiinnität yhteen useamman kananmunakennon, saat kätevän ja hauskan järjestystornin, johon voi laittaa säilöön monenlaisia esineitä.

Voit koristella jokaisen kennon haluamallasi tavalla, ja tässä voidaan käyttää maalia, nauhoja ja mitä tahansa muita materiaaleja makusi mukaan.

Voit sitten laittaa kartonkeihin muun muassa toimistotarvikkeita, koruja tai muita pieniä esineitä.

Maalipaletti

kierrätä kennoista maalipaletti

Sen ansiosta, että kananmunarasian kartonki on valmiiksi muotoiltu useaan osioon, sitä voidaan helposti käyttää maalipalettina, jossa voit vaivatta sekoittaa värejä.

Lisää siis hiukan väriä jokaiseen osioon, ja sekoita ne saadaksesi juuri sellaisen väripaletin, jonka haluat.

Ompelutarvikkeiden säilytys

kierrätä ja säilytä

Ompelutarvikkeet tuppaavat hukkumaan hyvin helposti, sillä ne ovat erittäin pieniä ja vaikeita pitää järjestyksessä.

Jotta voisit estää tätä tapahtumasta uudelleen ja uudelleen, ota avuksesi vanha kananmunakartonki ja jaa se osioihin, joissa ovat neulasi, nappisi, lankasi ja kaikki muut sellaiset esineet, joita tarvitset toistuvasti käyttöösi.

Voit soveltaa tätä samaa ideaa naulojen, ruuvien ja muiden kodin pienten esineiden säilytyksessä.

Pienten pallojen säilytys

kierrätä ja säilytä palloja

Pienet pallot, kuten esimerkiksi sellaiset, joita käytetään pingpongiin ja golfiin, sopivat hyvin kananmunakartonkien syvennyksiin, ja tällä tavalla ne eivät poukkoile ympäriinsä ja huku.

Tämä säilytyskikka helpottaa sitä, että saat pallot käyttöösi juuri silloin, kun niitä tarvitaan.

Hauskat lamput

kierrätä kennoista lamput

Jos käytät hiukan enemmän aikaa, voit luoda myös mahtavia lamppuja, jotka ovat hauska lisä sisustukseesi.

Tässä tapauksessa sinun täytyy käyttää erityistä liimaa, jotta kartonginpalat eivät erkanisi toisistaan helposti.

Tekokukkien valmistus

kierrätä kennoista kukkia

Jos hyödynnät kennon osioiden muodon, voit luoda kauniita tekokukkia, joita voidaan käyttää erityisissä tilanteissa tai miellyttävänä kodinsisustuksen osana.

Lahjaboksi

kierrätä kennoista lahjaboksi

Sen sijaan, että heittäisit kennosi suoraan roskikseen, pieni määrä maalia muuntaa ne kauniiksi lahjapakkauksiksi.

Koristele siis kartongit makusi mukaan, ja laita niihin sitten vaikkapa suklaamunia tai muita karkkeja, jotta saisit aikaiseksi mieltä lämmittäviä lahjarasioita.

Mausteiden säilytys jääkaapissa

kierrätä kennoista mausteteline

Jotta voisit pitää kastikepullosi järjestyksessä jääkaapissasi, laita kananmunakenno ovensivuun, ja laita sitten sen päälle mauste- ja kastikepurkkeja niin, että ne ovat ylösalaisin.

Tämä kikka ei ainoastaan auta pitämään jääkaapin sisältöä järjestyksessä, vaan se edistää myös sitä, että voisit käyttää pullojen sisällön hyödyksesi aivan maksimaalisesti.

Koristeltu peili

kierrätä kennoista koristeeksi

Käytä kananmunalaatikoiden kartongit siten, että luot niistä terälehtiä ja kukkia, joita sitten laitat koristeiksi peilinreunuksiin.

Tähän tarvitaan vain hiukan sisustusmaalia, peili ja silikonipyssy. Tulos on todella hauska!

Kranssi kotioveen

kierrätä kennot kranssiksi

Kaunis kranssi tuo kodin oveen hivenen elävyyttä, ja sen voi laittaa ulos tai puutarhaan. Jotta voisit valmistaa kekseliään kranssin kananmunapakkauksen pahvia käyttäen, maalaa kartonki erilaisilla väreillä.

Käytä sitten silikonipyssyä, jotta voisit liimata pahvinpalat kranssijalustaasi.

Kierrätä vanha kenno uuteen käyttöön

kierrätä sama munakenno käyttöön

Kun sinulla on varastossa jo liikaa kananmunakartonkeja, kierrätä yhtä niistä varastoidaksesi siinä tuoreita, suoraan maatilalta haettuja kananmunia.

Paikalliset maanviljelijät tulevat kiittämään sinua, sillä heidän ei tarvitse käyttää yhtä paljoa rahaa pakkauksiin tuotteidensa kuljetusta varten.

Alusta kannettavalle tietokoneelle

kierrätä kennosta tietokoneen alusta

Onko sinulla jo viilentävä alusta kannettavalle tietokoneellesi? Voit tietysti ostaa sellaisen kaupasta, mutta voit myös käyttää kananmunapakkauksen kartonkia ja valmistaa sen itse.

Näin voit estää kannettavaasi kuumentumasta liikaa sillä pinnalle, jolla työskentelet.

Pidätkö esittelemistämme vinkeistä? Nyt tiedät, kuinka tämän jokapäiväisen esineen voi hyödyntää uudelleen sen sijaan, että heittäisit kananmunakennosi suoraan roskikseen. Kierrätä ja kokeile!

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Miksi kaikkia vesipulloja ei kannata käyttää uudelleen?
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Miksi kaikkia vesipulloja ei kannata käyttää uudelleen?

Muovipullot eivät ole aivan niin harmittomia kuin saatat ajatella. On useita syitä miksi vesipulloja ei kannata käyttää uudelleen.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Lets Recycle. (2013). Site Waste Management Plan. Easton, J. (2014). Reduce, reuse, recycle. Mining Magazine.

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.