Eteisaulan sisustusvinkit

Estääksesi eteisaulaasi näyttämästä alastomalta ja tylsältä, sinun tulee tietää kuinka voit sisustaa sen. Lue nämä mahtavat vinkit kuinka saat eteisaulasi näyttämään hyvältä!
Eteisaulan sisustusvinkit

Viimeisin päivitys: 17 joulukuuta, 2018

Eteisaulaan tullaan, kun ulko-ovesta astutaan sisään. Sieltä on pääsy muihin huoneisiin. Unohdamme kuitenkin usein, että eteinenkin on osa taloa, ja se tulee myös sisustaa.

Vaikka onkin totta, että eteisaula ei ole ensisijainen huone, ei sen huomioiminen ole huono ajatus. Eteisaulan sisustaminen tekee talosta kuitenkin täysin erinäköisen.

Kun on kyse eteisaulan sisustamisesta, saattaa olla että ajattelet vain yhtä asiaa: tauluja seinillä. Kuinka tylsältä pitkä käytävä näyttääkään taulujen kanssa, joita kukaan ei kuitenkaan edes katso?

Toinen asia jota saatat ajatella, on tyypilliset perhevalokuvat. Voit kuitenkin ripustaa vaikka mahtavia Monet-kopioita tähän osaan taloa.

Voidaksesi sisustaa eteisaulan houkuttelevammin ja hauskemmin, ole rehellinen itsellesi. Sisusta se sellaisilla asioilla, joita sinä ja vieraasi haluavat katsoa.

Mitä sinun siis pitäisi laittaa seinille?

Eteisaulan sisustuselementit

eteisaulan lamppu
  • Peili. Kyllä, peili toimii yleensä parhaiten kun on kyse eteisaulan sisustamisesta. Se tuo tilavuutta ja kirkkautta. Voit halutessasi yhdistää peilin alapuolella olevaan pöytään.
  • Pöytä. Sen tulisi mieluiten olla kapea ja ilman vetolaatikoita. Vetolaatikot saavat sinut haluamaan säilyttää asioita niissä unohtaen ne täysin. Sinun ei tarvitse täyttää pöydän pintaa valokuvilla tai asioilla. Laita pöydälle vain kaunis pöytäliina ja joitakin omaperäisiä koristeita.
  • Keskikokoiset tai suuret koriste-esineet. Jos eteisaulasi on tilava, voit lisätä sinne keskikokoisia tai suuria koriste-esineitä. Voit esimerkiksi laittaa sinne antiikkilamppuja, suuren vaasin (kukkien tai oksien kanssa), puisia koreja ja niin edelleen.
  • Lamppu. Jotkut pitävät värikkäistä lampuista, jotka ovat hyvin koristeellisia. Jos tunnistat itsesi, kokeile vähentää sen ympärille laittamiesi tavaroiden määrää. Sillä tavalla lamppu erottuu joukosta pääasiallisena keskipisteenä. Varmista tietenkin, että laitat sen sellaiseen paikkaan, jossa ihmiset näkevät sen! Jos valitset yksinkertaisen lampun, varmista että se on tarpeeksi kirkas valaistakseen muun sisustuksen.
  • Matto. Tämä on toinen vapaavalintainen elementti. Hieno matto eteisaulassa voi saada kotisi tuntumaan kotoisalta ja lämpimältä. Se auttaa myös yhdistämään hieman talon muuta sisustusta.
  • Maali/Tapetti. Jos eteisaulasi on avara ja haluat lisätä sinne hieman persoonallisuutta ja väriä, voit sisustaa sen tapetilla tai huomiota herättävällä maalilla. Toinen hyvä idea on käyttää niitä molempia luodaksesi visuaalisen jatkuvuuden ja dynaamisen ilmeen.
  • Seinämaalaukset. Nykyään on seinämaalauksia, joissa on kuvina kauniita maisemia. Aluksi ne luovat sellaisen illuusion, että aula ei pääty sinne, vaan johtaa luontoon. Parasta seinämaalauksissa on se, että voit muokata niitä helposti.
eteisaulan seinämaalaus

Eteisaulan sisustusideat

Eteisaulan sisustuksessa on hyvä idea tehdä yhdestä asiasta huomion keskipiste.

Jos esimerkiksi haluat keskittyä kattokruunuun, voit maalata katon vaalealla sävyllä. Nudevärit toimivat myös hyvin.

Toinen idea on jättää seinät tyhjiksi tai neutraalin värisiksi. Laita maahan sitten värikäs matto, joka vetää huomion sen tyyliin ja tekstuuriin. Lisäkoristeiden lisäämisen sijaan aseta vain aulan päätyyn kiva kori eriväristen ja -kokoisten tyynyjen kanssa. Se näyttää hyvin kutsuvalta.

Voit myös lisätä asioita, jotka mainitsimme aikaisemmin: lampun, peilin ja pöydän. Etsi sellaisia, jotka ovat ainutlaatuisia ja erilaisia kuin normaalisti. Neliönmuotoisen, pyöreän tai ovaalin peilin sijaan voit esimerkiksi käyttää erimuotoista tai koristeltua kehystä. Lisää vain muutama koriste pöydän päälle. Kynttilät, puinen hahmo tai kasvi ovat hyviä ideoita.

Jos nämä ideat kiinnittivät huomiosi, mutta eivät sovi eteisaulaasi, voit vapaasti kokeilla ja tehdä joitakin muutoksia. Yksi idea voi johtaa toiseen ja saat hetkessä kauniin eteisaulan!


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.