Logo image
Logo image

Opi yhdistämään ruokia ja laihdut nopeammin

2 minuuttia
Terveellisen ruokavalion lisäksi on harrastettava liikuntaa, jotta rasva palaa ja paino alkaa putoamaan.
Opi yhdistämään ruokia ja laihdut nopeammin
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Tuntuuko siltä, että paino ei ala vähenemään vaikka olisit dieetillä? Usko tai älä, huonoja ruokia ei itse asiassa ole olemassa. Kaikissa ruoka-aineissa on ravintoaineita, mutta emme välttämättä tiedä kuinka hyödyntää niitä. Opi yhdistämään ruokia tässä artikkelissa esittelemiemme neuvojen avulla, niin painokin alkaa putoamaan nopeammin!

Jos esimerkiksi teet itsellesi aterian, jossa on kaksi annosta hiilihydraatteja, on se sama kuin sanoisit tervetuloa rasvalle.

Kukapa meistä tykkää aloittaa laihdutusohjelmaa. Salaisuus löytyykin ruokien yhdistämisestä ja sen hyväksikäyttämisestä. Opi yhdistämään ruokia keskenään ja painonpudotuksesta tulee helpompaa.

Tänään kerromme, mitä ruoka-aineita tai ruokia kannattaa yhdistää ja miksi, jotta laihduttaminenkin sujuu mukavammin.

Opi yhdistämään ruokia ja edistämään painonpudotusta

Yhdistele näitä ruokia, kun laihdutat.

Kaurapuuro mustikoilla

Tämä yhdistelmä on loistava aamupala, joka lisää leptiiniä ja greliiniä, jotka ovat nälän tunnetta hallitsevia hormoneita.

 • Kauran ominaisuudet auttavat vähentämään veren kolesteroliarvoa puhdistaen kertynyttä rasvaa valtimoiden seinämistä.
 • Mustikoissa on runsaasti antioksidantteja, kuituja, kaliumia ja C-vitamiinia.

Lue lisää mustikoista: Puhdista maksa myrkyistä tämän mustikka-punajuurijuoman avulla

Linssit ja riisi

Some figure

Linssien ja viljojen yhdistelmä on korvaamaton osa hyvää ruokavaliota, etenkin jos haluat saada hyvälaatuista proteiinia. Tässä kasviperäisessä ruuassa on myös paljon vitamiineja, kuituja ja mineraaleja.

 • Elimistösi on niin viisas, että se rakentaa riisistä ja linsseistä proteiinia vain silloin, kun nautit niitä yhdessä. Keho pilkkoo ne aminohapoiksi ja ne parantavat myös ruuansulatusta.

Pasta ja kasvikset

Some figure

Tämä ei ole kovin yleinen yhdistelmä, mutta jos haluat sanoa hyvästit ylimääräisille kiloille, unohda lihottavan pastan myytti. Muistat vaan kohtuulliset annoskoot.

Pastaa kannattaa sisällyttää aterioihisi. Miksi? Se auttaa ruuansulatuksessa, jolloin ravintoaineet imeytyvät hitaasti. Yhdistä pastaa kasvisten kanssa ja saat runsaasti kuituja, jotka pitävät sinut kylläisenä pitkään. Toisin sanoen hillitset liiallista glukoosin määrää veressäsi ja siten ehkäiset painonnousua.

Suosittelemme nauttimaan pastaa mieluummin päiväsaikaan kuin illalla, jotta kalorit eivät keräänny vartaloosi yön aikana.

Tiesitkö tämän: Kuitupitoiset ruoat auttavat pudottamaan painoa

Kokojyväleipä ja juusto

Some figure

Kokojyväleivässä on paljon kuituja ja myös antioksidantteja, joten pysyt kylläisenä pitkään, jopa nelisen tuntia. Laita leivän päälle juustoa ja saat siitä hieman proteiinia, josta saat energiaa ja aineenvaihduntasi virkistyy.

Kala ja riisi

Some figure

Jos jossain niin kalassa on kaikkia näitä ravintoaineita: vitamiineja, proteiinia ja rautaa. Pehmeää kalaa voi syödä paljon tuntematta ähkyä.

Nauti kalaa tumman riisin kanssa, koska siinä on ravintoaineet tallella verrattuna valkoiseen riisiin. Riisin kuidut auttavat myös ruuansulatukseen ja se auttaa puhdistamaan elimistöä.

Suosituksia

 • Syö viisi pientä ateriaa päivässä.
 • Liiku tehden koti- tai pihatöitä, harrastamalla liikuntaa tai mene pyöräillen töihin.
 • Juo kahdeksan lasillista eli noin 2 litraa vettä päivässä.
 • Vältä virvoitusjuomia.
 • Älä syö enempää kuin kahta ruoka-ainetta samasta ruoka-aineryhmästä.

Oletko jo syönyt näitä yhdistelmiä? Mitä sinä aiot kokeilla ensin?


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Aparicio Vizuete A, Ortega Anta R. M. Efectos del consumo del beta glucano de la avena sobre el colesterol sanguíneo: una revisión. Revista Española de Nutrición Humana y Dietética. Junio 2016. 20 (2).
 • Gentilcore D, Chaikomin R, et al. Effects of fat on gastric emptying of and the glycemic, insulin, and incretin responses to a carbohydrate meal in type 2 diabetes. Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism. Junio 2006. 91 (6): 2o62-7.
 • Golay A, Allah A. F, et al. Similar weight loss with low-energy food combining or balanced diets. International Journal of Obesity and Related Metabolic Disorders. Abril 2000. 24 (4): 492-6.
 • Janssens P, Hursel R, et al. Capsaicin increases sensation of fullness in energy balance, and decreases desire to eat after diner in negative energy balance. Appetite. Junio 2014. 77: 44-9.
 • Magrone Th, Russo M. A, et al. Cocoa and dark Chocolate polyphenols: from biology to clinical applications. Frontiers in Immunology. 2017. 8: 677.
 • Murillo Godínez G, Pérez-Escamilla L. M. Los mitos alimentarios y su efecto en la salud humana. Medicina Interna de México. Junio 2017. 33 (3).
 • Rodríguez Ruíz S, Díaz S, Ortega Roldán B, Mata JL, Delgado R, F. S. M. (2013). La insatisfacción corporal y la presión de la familia y del grupo de iguales como factores de riesgo para el desarrollo de los trastornos de la conducta alimentaria. Anuario de Psicología Clínica y de La Salud.
 • Romero Ramos, H., Martínez Brocca, M. A., Pereira Cunill, J. L., & García Luna, P. P. (2005). Tratamiento farmacológico de la obesidad. Revista Espanola de Obesidad. https://doi.org/10.1016/S1575-0922(13)70020-2
 • Tan S. Y, Mattes R. D. Appetitive, dietary and health effects of almonds consumed with meals or as a snacks: a randomized, Controlled trial. European Journal of Clinical Nutrition. Noviembre 2013. 67 (11): 1205-14.
 • Toft Hansen T, Astrup A, et al. Are dietary protein the key to successful body weight management? A systematic review and meta-analysis of studies assessing body weight outcomes after interventions with inreased dietary protein. Nutrients. Septiembre 2021. 13 (9): 3193.
 • Trujillo-Hernández, B., Vásquez, C., Almanza-Silva, J. R., Jaramillo-Virgen, M. E., Mellin-Landa, T. E., Valle-Figueroa, O. B., … Newton-Sánchez, O. (2010). Frecuencia y factores de riesgo asociados a sobrepeso y obesidad en universitarios de Colima, México. Revista de Salud Pública. https://doi.org/10.1590/S0124-00642010000200003.
 • Young Kim J. Optimal diet strategies for weight loss and weight loss maintenance. Journal of Obesity and Metabolic Syndrome. Marzo 2021. 30 (1): 20-31.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.