Onko lapsellasi täitä? Näin karkotat ne luonnollisesti

Onko lapsellasi täitä? Näin karkotat ne luonnollisesti
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez.

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Täit ovat epäilemättä kaikkien mielestä inhottava ongelma, joka vaivaa erityisesti lapsia, ja siten ne ovat myös jokaisen äidin vitsaus. On melko todennäköistä, että lapsesi saa jossakin vaiheessa täitä – niitä voi tarttua koulusta, kerhoista tai esimerkiksi puistosta. Tässä artikkelissa esittelemme sinulle muutaman tehokkaimmista luonnollisista keinoista, joilla voit hävittää nämä epämiellyttävät tunkeilijat sekä niiden munat.

Luonnolliset vaihtoehdot kemikaaleihin perustuville keinoille

Jos käyt apteekissa tai terveyteen erikoistuneessa kaupassa, löydät laajan valikoiman täiden ja niiden munien tuhoamiseen tarkoitettuja tuotteita. Tällaisia kemikaalituotteita käyttäessä et kuitenkaan voi aina olla täysin varma siitä, että ne ovat harmittomia lapsesi terveydelle. Näin on varsinkin silloin, jos lapsesi on vielä pieni.

Monilla ihmisillä on myös allergioita tai alttius saada ihottumaa tällaisista voimakkaista kemikaalituotteista, joten ne saattavat olla liian vahvoja päänahan sietokyvyn kannalta. Lisäksi kemikaalituotteet eivät ikinä ole täysin tehokkaita, sillä kun lopetat niiden käytön, saattavat täit ja niiden munat tulla uudestaan lapsesi ongelmaksi.

 

äiti etsii täitä tyttären päästä

Tämän vuoksi olisi hyvä kokeilla luonnollisia kotikeinoja. Ne ovat itse asiassa juuri niitä hoitoja, joita vanhempamme tai isovanhempamme aikoinaan käyttivät näiden hyvin iljettävien loiseläjien tappamiseen. Täit eivät ainoastaan käytä ihmisen verta ravintona, vaan ne aiheuttavat myös kutinaa ja epämukavuutta.

Kotikonsteja täiden tehokkaaseen poistamiseen

Ikivanhat hoitokeinot ovat hyvin toimivia, ja ne myös auttavat muutamassa päivässä, joten voit eliminoida sietämättömältä tuntuvat vierailijat lapsesi päästä tai omasta päästäsi. Nämä keinot ovat parhaiten tunnetut luonnolliset keinot täiden hävittämiseksi:

  • Eukalyptusta sisältävä hauduke: voit ostaa tätä yrttiä esimerkiksi yrtteihin erikoistuneesta kaupasta, jossa sitä löytyy valmiiksi pakattuna, tai vaihtoehtoisesti voit käsitellä eukalyptuksen lehtiä kotona. Tällä haudukkeella saat niiden tunnusomaisen hyvän tuoksun tulemaan esiin, ja täiden lisäksi tätä nestettä voi hyödyntää myös tukossa olevien hengitysteiden avaamisessa. Valmistaaksesi eukalyptusta sisältävän haudukkeen keitä kaksi kupillista vettä ja anna lehtien olla vedessä muutaman minuutin ajan, kunnes ne viilenevät. Kun vesi on huoneenlämpöistä, kaada sitä lapsesi päähän ja hiero nestettä hellästi hiusten juuriin sekä päänahkaan – täit elävät päänahassa, ja sinne ne myös jättävät munansa. Lopuksi huuhtele tai jätä neste tukkaan.
  • Rosmariinia sisältävä hauduke: tämä neste on erittäin tehokas täiden poistaja. Valmista sitä samalla tavalla kuin eukalyptushauduketta, ja käytä myös samaan tapaan.

 

äiti etsii täitä kun tyttö pelaa kännykällä
  • Laventeliuute: laita tätä tuotetta suoraan täiden valtaamaan päähän ja pese hiukset. Voit löytää tätä uutetta hyvinvarustelluista luontaistuotekaupoista. Tarvitset ainoastaan muutaman tipan laventeliuutetta, sillä se on hyvin tehokasta. Ole kuitenkin varovainen ostaessasi tätä, sillä joskus myydään sellaisia sekoitteita, jotka eivät ole luonnonmukaisia. Tuotteen tulee olla aitoa laventeliuutetta. Laita sitä hiusten juuriin ja hiero myös päänahkaan. Huomaa, että sinun tulisi tässä käyttää hansikkaita.
  • Omenaviinietikka: jotkut ihmiset ovat sitä mieltä, että tämä on kaikkein paras tapa estää täitä “takertumasta” hiuksiin. Tämä johtuu siitä, että omenaviinietikan ainekset ovat aggressiivisia täitä kohtaan, sillä ne sekä tappavat täitä että pitävät ne loitolla. Tämä on tehokas keino täin munien hävittämiseen, sillä se irrottaa ne hiuksista, eikä erityistä täikampaa tai nyppimistä tarvita niiden poistamiseen. Kun hiukset on pesty, laita niihin sekoitetta jossa on kaksi kolmasosaa kuumaa tai lämmintä vettä sekä yksi osa omenaviinietikkaa. Voit myös suihkuttaa hieman tätä nestettä kuivaan tukkaan esimerkiksi ennen lapsen kouluun menoa.

 

karkota täitä suihkeella

Lisää kotikonsteja karkottamaan täit lopullisesti…

  • Aromaattiset öljyt: monet näistä öljyistä auttavat täiden ja niiden munien hävittämisessä. Tehokkaimpia vaihtoehtoja ovat kookos-, jasmiini-, kurjenpolvi- ja anisöljy.  Niitä on helposti saatavilla, ja sinun tarvitsee vain laittaa muutama pisara päänahkaan. Aromaattisen öljyn yhdistäminen omenaviinietikkaan voi myös olla hyvä idea, ja näin tehostat myös täiden hävittämistä. Yksi lisähyöty tällaisten öljyjen käytöstä on se, että ne tekevät tukasta kiiltävämmän ja terveemmän näköisen.
  • Majoneesi: Laita yksi tai useampi ruokalusikallinen majoneesia kuivaan tukkaan, äläkä pese sitä etukäteen. Varmista, että koko päänahka ja kaikki hiusten juuret ovat majoneesin peitossa. Majoneesin rasvainen ja raskas koostumus niin sanotusti tukahduttaa tunkeilijat muutamassa minuutissa. Jotta voisit tehostaa vaikutusta, voit peittää pään suihkumyssyllä ja jättää sen päähän ainakin 8 tunnin ajaksi. Voit tehdä tämän ennen nukkumaanmenoa, tai esimerkiksi sunnuntaina tai jonakin muuna sellaisena päivänä, jolloin sinun ei tarvitse mennä ulos. Kun tuo aika on kulunut, poista suihkumyssy ja pese hiukset erittäin lämpimällä vedellä (niin kuumalla kuin päänahka kestää). Erottele hiukset osioihin, ja käy ne läpi tiheäpiikkisellä kammalla. Tee tämä erittäin varovaisesti, jotta et samalla irrota hiuksia. Anna kulua 7-10 päivää ennen kuin toistat tämän käsittelyn.

 

täit koko perheen lasten päissä
  • Oliiviöljy: lämmitä runsaasti neitsytoliiviöljyä, ja kun sen lämpötila on korkea mutta siedettävä, laita sitä päänahkaan ja hiusten juuriin sen jälkeen kun olet pessyt hiukset. Hiero päätä pyörivin liikkein, ja peitä se sitten suihkumyssyllä. Myssyn tulisi olla päässä koko yön ajan, ja aamulla hiukset pestään runsaalla vedellä. Harjaa ne tiheäpiikkisellä kammalla, jotta voisit poistaa kaikki täit sekä niiden munat. Toista tämä käsittely kolmena peräkkäisenä iltana. Käsittelyn lisäetuna hiuksista tulee kiiltävät ja silkkiset.

 

äiti tutkii pojan hiuksia

Kuvat ovat peräisin seuraavista lähteistä: Gilles San Martin, Nagarjun Kandukuru, Rick&Brenda Beerhorst, downing amanda, COM SALUD agency sekä Javier Pincemin.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Näin saat terveet, tuuheat hiukset
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Näin saat terveet, tuuheat hiukset

Kuinka saada tuuheat hiukset. On normaalia, että kaiken käsittelyn ja hiustuotteiden seurauksena hiukset haurastuvat ja muuttuvat elottomiksi ajan ...


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.