Logo image
Logo image

Vähennä raskausarpia kotitekoisen omenaruusuvoiteen avulla

3 minuuttia
Raskausarvet eivät aiheuta terveydelle haittaa, mutta ne ovat monille naisille ja miehille epäesteettinen ja kiusallinen ihovirhe. Esimerkiksi rajut painon muutokset sekä kireä ja kuiva iho voivat olla osatekijöitä raskausarpien synnylle.
Vähennä raskausarpia kotitekoisen omenaruusuvoiteen avulla
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez

Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Omenaruusuöljy on monen naisen salainen ase ryppyjen vähentämiseen ja ehkäisyyn. Sen ravinteikas ja ihosoluja elvyttävä vaikutus tekee omenaruusuöljystä ihanteellisen apuvälineen erityisesti kuivan ja ikääntyneen ihon hoitoon, palauttaen luonnollisesti terveen ihon hehkua ja kimmoisuutta.

Jaamme seuraavaksi mutkattoman reseptin kotitekoisen omenaruusuvoiteen valmistamiseksi. Tämä omenaruusuöljyn ja muiden luontaisten raaka-aineiden ravinteikas yhdistelmä tehostaa muun muassa ihonsolujen uusiutumista ja ylläpitää ihon luonnollista kosteustasapainoa.

Luonnolliset raaka-aineet

Omenaruusuöljy

Omenaruusuöljy on jo pitkään ollut tärkeänä osana monien naisten kauneudenhoitorutiinia erityisesti ryppyjen vähentämisessä ja ehkäisyssä, kiitos öljyn ihoa uudistavan ja korjaavan vaikutuksen.

Omenaruusuöljy valmistetaan puristamalla sen ruusun marjoista uutetta, joka sisältää runsaasti iholle elintärkeitä monityydyttymättömiä rasvahappoja, antioksidantteja sekä A-, C- ja E-vitamiinia. Selvitä kuitenkin ennen omenaruusuöljyn hankintaa, että se on varmasti puhtaasti tuotettua, sillä monet omenaruusuöljyn nimeä kantavat tuotteet voivat osoittautua huonolaatuisiksi tai muilla samankaltaisilla öljyillä laimennetuiksi seoksiksi.

Some figure

Aloe vera -geeli

Aloe vera on tänä päivänä yksi luontaisen kauneudenhoidon kiistattomia ykköstuotteita. Helposti levitettävän ja miellyttävän koostumuksensa lisäksi aloe vera-geelin ihoa hellivät ominaisuudet tekevät tästä ihmekasvista täydellisen pohjan monille luontaistuotteille.

Tällä aloekasvin mehevistä lehdistä puristetulla geelimäisellä uutteella on ihoa rauhoittavia, kosteuttavia ja antiseptisiä ominaisuuksia. Lisäksi aloegeeli helpottaa tulehduksia ja laskee niiden aiheuttamaa turvotusta, sekä edistää ihon haavojen ja hiertymien nopeampaa parantumista. Kaikki edellä mainitut aloegeelin terveysvaikutukset ovat siis enemmän kuin riittäviä syitä moninaisten iho-ongelmien (niiden joukossa raskausarpien) hoitoon.

Aloe veraa ei tarvitse käsitellä erikseen ennen käyttöä, vaan geeliä voi lisätä suoraan iholle. Geelin koostumus takaa helposti levitettävän ja imeytyvän lopputuloksen, joka tuntuu iholla virkistävältä ja raikkaalta.

Aloe veran ja omenaruusuvoiteen yhdistelmä onkin erinomainen vaihtoehto kevyemmän ja raikkaamman ihonhoitotuotteen saavuttamiseksi.

Lue myös: Aloe veran uskomattomat terveyshyödyt

Kaakavoi

Kaakavoi tunnetaan kenties parhaiten suklaan pääraaka-aineena, mutta sitä käytetään myös kauneuden- ja ihonhoitoon suunnatuissa luontaistuotteissa. Erityisesti huulirasvoissa kaakavoi on suosittu ainesosa, sillä se suojaa ihoa ulkoisilta haittatekijöiltä kuten auringolta, tuulelta ja kylmyydeltä.

Kaakavoi sisältää runsaasti luonnon antioksidantteja, jotka hidastavat vapaiden radikaalien aiheuttamaa ihon vanhentumista. Lisäksi kaakavoita voidaan käyttää monien ihon vaurioiden ja iho-ongelmien kuten raskausarpien vähentämiseen, ihon kosteustasapainon ylläpitämiseen ja ihosolujen tehokkaampaan uusiutumiseen.

Kaakavoi sopii myös ryppyjen vähentämiseen ja palovammojen hoitoon. Lisäksi sitä voidaan käyttää joissakin tapauksissa myös psoriasiksen ja ekseeman hoitoon.

Some figure

Omenaruusuvoiteen valmistaminen

Ainekset

Kotitekoisen omenaruusuvoiteen valmistamiseen tarvitset seuraavia ainesosia:

Lue myös: Kotitekoinen voide hämähäkkisuonten häivyttämiseksi

Valmistusohjeet

Tämä raskausarpien hoitoon suunnattu voide onnistuu kotona käden käänteessä:

  • Sulata kaakavoi vesihauteessa.
  • Kun kaakavoi on kunnolla sulanut, lisää joukkoon omenaruusuöljy ja aloe vera -geeli. Sekoita seos tasaiseksi.
  • Lisää viimeiseksi sekaan valitsemasi eteerinen öljy ja sekoita.
  • Kaada juokseva seos varovaisesti voiteelle varattuun lasipurkkiin ja sulje se ilmatiiviillä kannella. Seoksen jäähtyessä koostumus muuttuu kiinteäksi, jolloin voide on valmis käytettäväksi. 

Omenaruusuvoiteen käyttö

  • Voit lisätä voidetta suoraan raskausarpiin kerran tai kaksi päivässä. Voide sopii sekä olemassa olevien raskausarpien vähentämiseen että niiden ehkäisyyn.
  • Paras aika voiteen käytölle on heti suihkun jälkeen, kun ihohuokoset ovat vielä normaalia laajemmat. Näin voide pääse imeytymään paremmin.
  • Voit tehostaa voiteen vaikutusta myös paikallishieronnalla tai kuivaharjauksella.
  • Omenaruusuvoide käy erinomaisesti myös ryppyjen vähentämiseen, hilseilyä aiheuttavien iho-ongelmien hoitoon sekä kuivan ihon kosteuttamiseen.
  • Voit käyttää omenaruusuvoidetta myös nopeuttamaan pienten haavojen ja naarmujen parantumista.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.