Oletko vanha sielu? 10 merkkiä

Taolaisten mukaan vanha sielu on viimeisessä vaiheessaan matkalla maapallolla viiden uudelleensyntymän jälkeen. Vanhojen sielujen on välitettävä tietonsa muille ihmisille.
Oletko vanha sielu? 10 merkkiä

Kirjoittanut Okairy Zuñiga

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Olet luultavasti joskus kuullut termin “vanha sielu”. Vanhasta sielusta puhuminen ei kuitenkaan ole kovinkaan yleistä: termin tuntevat pääosin vain henkimaailmasta kiinnostuneet ihmiset.

Kuulostaako tutulta? Haluatko tietää, oletko vanha sielu? Jatka lukemista ja tutustu enemmän tähän mielenkiintoiseen aiheeseen.

Mikä on vanha sielu?

nainen pitää huolta kasvista vanha sielu

Taolaisten mukaan vanhat sielut ovat eläneet jo viisi aiempaa elämää. He ovat kartuttaneet monia kokemuksia, jotka ovat siirtyneet tämänhetkiseen elämään. Ajatellaan, että näiden viiden uudelleensyntymän jälkeen ihminen elää viimeistä elämäänsä maapallolla.

Henkisiä asioita tutkivien asiantuntijoiden ja oppineiden mukaan ihmisen keho koostuu luista ja lihaksista, mutta ihmisellä on myös sielu, henki ja energiaa.

Kun vanha sielu on viimeisessä vaiheessaan maapallolla, hänellä nousee tarve jakaa kaikki keräämänsä tieto muiden kanssa. Tämä johtuu siitä, että matka maapallolla on nyt ohi, ja vanhat sielut valmistautuvat olemaan osa maailmankaikkeutta ja saavuttamaan astraalitason.

Olet luultavasti tavannut lukuisia vanhoja sieluja tietämättä sitä itse. Voit olla itsekin sellainen tietämättäsi.

Haluatko tietää enemmän? 7 merkkiä siitä, että olet vapaa sielu

1. Vanha sielu elää irrallaan

Vanhat sielut eivät etsi materiaalisia tai seksuaalisia nautintoja.

Tällaiset ihmiset ovat tyytyväisiä tämänhetkiseen elämäänsä. He eivät ole riippuvaisia ulkoisista tilanteista ollakseen onnellisia.

On helppo ymmärtää, miksi he eivät etsi mainetta tai tunnustusta. Heille millään, mikä ei ole syvemmällä tavalla tyydyttävää, ei ole arvoa kosmisella tasolla.

2. Tyytyväisyys lähtee itsestä

Jos olet vanha sielu, rahan takominen sosiaalisen statuksen tai taloudellisten tikkaiden kiipeämisen vuoksi ei juurikaan merkitse sinulle mitään.

Vastustat sitä, mikä tekee muut ihmiset onnelliseksi, sillä olet tyytyväinen siihen, mitä teet.

Vanhat sielut etsivät sisäistä rauhaa. Tästä syystä heille ei ole epätavanomaista mennä vastakkaiseen suuntaan kuin mitä yhteiskunta sanelee.

3. Olet ankkuri tai tuki muille

onnelliset ihmiset

Jos olet vanha sielu, on hyvin tavallista että ihmiset tulevat varoittamatta kertomaan sinulle henkilökohtaisista ongelmistaan.

Tämä johtuu siitä, että he näkevät sinut luotettavana ihmisenä. Olet sellainen henkilö, jolle he voivat puhua, koska herätät heissä voimaa.

4. Olet ainutlaatuinen ja erilainen kuin muut

Vanhoilla sieluilla on on tapa nähdä asiat eri tavalla kuin muut. Heillä saattaa esimerkiksi olla erilaiset tavat. He tarvitsevat paljon aikaa vuorovaikutukseen sisäisen minänsä kanssa.

He myös nauttivat yksinolosta ja luonnossa olemisesta. He ovat kronologiseen ikäänsä nähden kypsiä.

5. Taiteelliset kyvyt

Yleisesti ottaen vanhat sielut ovat omistautuneita taiteelle, kulttuurille ja humanismille. Heillä on taipumusta osallistua taiteellisiin aktiviteetteihin, joiden avulla he voivat kehittää koko kosmista energiaansa.

He saavuttavat tietoisuuden korkeat asteet musiikin avulla, joka on heille välttämätön rentoutumiskeino heidän sisimmän minänsä löytämiseksi. Kirjallisuuden kautta he välittävät viestejä. Maalaamisen kautta he ilmaisevat ihmisten välistä yhteyttä.

6. Sinulla on tiettyyn aikakauteen liittyviä mieltymyksiä

On todennäköistä, että sinulla on outo mieltymys toisen aikakauden vaatteisiin, musiikkiin, tapoihin ja perinteisiin.

Vanhat sielut kokevat eläneensä toisella aikakaudella kuin millä he todellisuudessa elävät.

7. Olet kypsä henkilö

Onko sinun vaikeaa olla vuorovaikutuksessa ja ystävystyä samanikäisten ihmisten kanssa? Tuntuuko sinusta siltä, ettet voi puhua mistään mielenkiintoisesta heidän kanssaan? Näkevätkö muut sinut outona, koska tapasi havaita ja analysoida asioita ei sovi yhteen heidän tapojensa kanssa?

Tämä on usein vanhojen sielujen ongelma.

8. Yksi lempipuuhistasi on analysointi

poika katsoo suurennuslasilla vanha sielu

Vanhat sielut ajattelevat jatkuvasti. He analysoivat syitä, aiheuttajia ja tapoja, joilla asiat toimivat. Kaikki pienet yksityiskohdat ovat ihailun arvoisia, sillä heidän mielestään ne ovat osa suurempaa tasoa.

Jos olet vanha sielu, todennäköisesti haluat aina tietää enemmän ja vain hyvin harvoin hyväksyt yksinkertaisen vastauksen.

9. Empatia on yksi pääpiirteistäsi

Yksi vanhojen sielujen piirteistä on se, että he kuuntelevat muiden mielipiteitä tuomitsematta tai arvostelematta. He kykenevät asettumaan toisen ihmisen asemaan auttaakseen häntä ja ymmärtääkseen tilanteen. Tämä on sisäsyntyistä. Sitä ei opita.

10. Tiedät heti, millainen toinen ihminen on

Vanhat sielut pystyvät helposti tietämään, millainen toinen ihminen on. Heidän vaistonsa pettävät heidät harvoin. Tästä syystä heille selviää hyvin nopeasti, kuinka vilpitön tai luotettava joku henkilö on.

He pystyvät tekemään päätöksiä perustuen “tuntemuksiin”, jotka kertovat heille, menevätkö he oikeaan suuntaan vai eivät. He harvemmin erehtyvät.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Oletko rationaalinen vai intuitiivinen ihminen?
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Oletko rationaalinen vai intuitiivinen ihminen?

Kerromme sinulle eroista näiden kahden ajattelutavan välillä, ja voit sitten arvioida kumpi itse olet enemmän: rationaalinen vai intuitiivinen ihmi...


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Flores Mamani E, Garcia Tejada M, Calsina Ponce W, Yapuchura Sayco A. (2016). Las habilidades sociales y la comunicación interpersonal de los estudiantes de la Universidad Nacional del Altiplano – Puno. Comuni@cción, 7(2): 05-14.
  • Toshihiko Izutsu. Sufismo y taoísmo: estudio comparativo de conceptos filosóficos clave. Madrid: Siruela, 2004.
  • Yutang L. La filosofía del taoismo. Revista de la Universidad Nacional. 1949;14(14):33-9.
  • Tucci G. Apología del taoísmo. Valladolid: Maxtor, 2013.
  • Arias Capdet P. La utilidad de la meditación como modalidad terapéutica: Parte I. Rev Cubana Med Gen Integr. 1998;  14(2): 174-179.

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.