Logo image
Logo image

Ihminen, joka rakastaa sinua aidosti, tekee sinut onnelliseksi

3 minuuttia
Ihminen, joka rakastaa sinua aidosti, tekee sinut onnelliseksi
Viimeisin päivitys: 05 helmikuuta, 2019

Ihminen, joka rakastaa sinua, tekee sinut onnelliseksi, saa olosi tuntumaan siltä kuin lentäisit ja ennen kaikkea näkee vaivaa tehdäkseen sinut iloiseksi.

Liian usein ihmiset lankeavat siihen klassiseen ajatukseen, että rakkaus tarkoittaa kärsimystä ja että kyyneleet ovat normaali osa ihmissuhdetta.

Ajatus on peräisin vanhentuneesta mielikuvasta, joka ihmisillä on romanttisesta rakkaudesta. Tämä vääristynyt kuva siitä, mitä kiintymys todella on, sekä omistautuneesta ja terveestä ihmissuhteesta on vahingoittanut pareja monen sukupolven ajan.

Tämän päivän artikkelissa haluamme kutsua sinut pohtimaan tätä aihetta hieman lisää.

Ihminen joka rakastaa sinua, ei aiheuta sinulle kärsimystä

Jossain vaiheessa elämääsi joku sinulle läheinen on ehkä sanonut “Tilanne on mikä on, ota tai jätä. Ihmissuhteissa joku kärsii vääjäämättä. Se on normaalia”.

Joskus “normaalina” pidetyt asiat voivat sisältää vaarallisia puolia, jotka ovat tuhoisia. Siksi on tärkeää tehdä selväksi, että rakkaus ei tarkoita kärsimystä, ja sellainen henkilö, joka saa sinut itkemään suhteessa, ei rakasta sinua aidosti tai rakastaa sinua “väärällä”, epäterveellä tavalla.

Katso myös: Sinkku tai parisuhteessa – onnellisuus on tärkeintä

Some figure

Romanttinen rakkaus – rakkaus, jossa kärsimystä pidetään hyväksyttävänä

Mitä enemmän tuskaa, intohimoa ja mustasukkaisuutta, sitä suurempi on rakkaus. Nämä ovat joitakin niistä klassisemmista ajatuksista, jotka muodostavat romanttisen rakkauden ihanteen ja joita näkee silloin tällöin elokuvissa tai kirjoissa.

 • Usko tai älä, tämä on edelleen vallalla oleva ajatus nuorten keskuudessa. He kuvittelevat, että kun kumppani näyttää mustasukkaisuutta tai omistushalua, se on selkeä merkki heidän rakkaudestaan. Tämä saattaa johtaa siihen, että nuoret ajautuvat vaarallisiin ihmissuhteisiin.
 • He myös käsittävät romanttisen rakkauden olevan sitä, millaista kaikki on suhteen alussa, täynnä intohimoa. He eivät välttämättä käsitä, että kumppanien välinen rento rakkaus merkitsee astumista kypsempään ja vakaampaan vaiheeseen suhteessa.
 • Toinen romanttiseen rakkauteen usein liitettävä väärinkäsitys on se, että kärsimys on väistämätöntä. Saatat kuvitella, että kyyneleet ovat vääjäämättömiä, jotakin, mikä täytyy vain hyväksyä ja kestää. Tämä ei ole sopivaa eikä suotavaa.

Nykyään näkee paljon ihmisiä, jotka ovat jumissa onnettomissa tai tuhoisissa suhteissa, joissa heidän itsetuntonsa on murskattu kokonaan, tai he ovat joutuneet riippuvuussuhteeseen, jossa molemmat osapuolet sietävät tuskaa ja kyyneleitä.

Tällaisen sijaan sinun tulisi oppia uskomaan ajatukseen siitä, että rakkauden ei pitäisi aiheuttaa kärsimystä.

On tärkeää huomauttaa, että terve ja aito rakkaus ei koskaan pyri tuhoamaan.

Katso myös: Rakastumista helpottavat 36 kysymystä

Some figure

Tietoinen rakkaus, kypsä rakkaus

Mitä rakkauteen tulee, kukaan ei ole seppä syntyessään. Se on asia, joka opitaan pettymyksen ja toisinaan tuskan kautta, ja jopa ottamalla etäisyyttä suhteeseen löytääkseen itsensä uudelleen.

 • Älä koskaan syytä itseäsi epäonnistumisesta tai ala ajatella, että “rakkaus on kärsimystä”. Se ei pidä paikkaansa, tai niin ei ainakaan pitäisi olla.
 • Tietoinen rakkaus alkaa aina niinkin yksinkertaisella mutta tärkeällä asialla kuin sanomalla “rakasta itseäsi ensin“.
 • Vasta sitten, kun sinulla on vankka itsetunto ja selkeä käsitys siitä, mitä ansaitset, voit aloittaa terveen, vastuuntuntoisen ja onnellisen ihmissuhteen.
 • Kypsä rakkaus on sellaista, joka haluaa suhteelle parasta, ja sen saavuttaakseen on aina aloitettava omasta itsestään.
 • Itsevarma ihminen, jolla on selkeä käsitys itsestään, ei jää pelkojensa tai pakkomielteisen kontrollointinsa vangiksi, peläten mahdollista pettämistä.

Ihminen, joka rakastaa ja kunnioittaa sinua, luottaa sinuun eikä petä sinua.

Some figure

Sinua rakastavan ihmisen pitäisi tehdä sinut onnelliseksi

Edistä rakastamiesi ihmisten onnellisuutta. Se on hyve, joka muokkaa sitä, mitä olet. On turhaa aiheuttaa kärsimystä ja kyyneleitä, ja jokaisella, jonka mielestä se on oikein tai normaalia, on vääristynyt ja vahingollinen näkemys ihmissuhteista.

 • Joidenkin ihmisten mielestä on normaalia kokea kärsimystä parisuhteessa. Tällä on selkeä tarkoitus: hallita kumppania.
 • Jotkut sen sijaan yllättyvät huomatessaan, että ovat loukanneet kumppaniaan, ja sanovat “Loukkaannut aina kaikesta, ja kaikki, mitä teen, satuttaa sinua.”

Tällaisessa tapauksessa olet tekemisissä henkilön kanssa, joka on kyvytön tuntemaan empatiaa eikä kykene ottamaan vastuuta omista tekemisistään.

Suosittelemme lukemaan myös: Todellista rakkautta ei tarvitse pyytää

Ihminen, joka rakastaa sinua aidosti, tekee kaikkensa tehdäkseen sinut onnelliseksi, saaden hymyn huulillesi ja tuoden iloa myös sateisiin päiviin.

Jokainen hymy on osa ylläpitävää voimaa suhteessasi, joka on rakennettu onnellisuuden, vastavuoroisuuden ja luottamuksen varaan.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Galarza, M. L. E., & Távora, A. (2008). El amor romántico y la subordinación social de las mujeres: revisiones y propuestas. Anuario de psicología/The UB Journal of psychology, 39(1), 59-73.
 • Pérez, V. F., & Fiol, E. B. (2013). Del amor romántico a la violencia de género. Para una coeducación emocional en la agenda educativa. Profesorado. Revista de Currículum y Formación de Profesorado, 17(1), 105-122.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.