Onneton parisuhde ja sen 7 merkkiä

24 syyskuun, 2018
Kommunikointi kumppanin kanssa on tärkeää. Jos sinusta tuntuu, ettet voi jakaa ongelmiasi kumppanisi kanssa, ovat asiat huonolla tolalla.

Parisuhteessa oleminen voi saada olon tuntumaan kokonaiselta ja vahvalta, valmiilta kohtaamaan elämän mukanaan tuomat haasteet. Terve ja toimiva parisuhde on täynnä rakkautta ja intohimoa vielä ensihuuman jälkeenkin, vaikka suhde muuttaakin usein muotoaan ajan kuluessa. Onneton parisuhde sen sijaan voi sisältää katkeruutta ja yksinäisyyden tunnetta.

Joissain tapauksissa parisuhteen molemmat osapuolet alkavat noudattaa yksitoikkoisia rutiineja, ja saattavat yhtäkkiä huomata, etteivät enää saa suhteesta irti samoja asioita kuin aikaisemmin. Monet suhteet päättyvät eroon, ja monet pariskunnat kokevat pysyvän suhteen ylläpitämisen vaikeana.

Onnettomaan parisuhteeseen jääminen on virhe, ja jos et ole varovainen, voi se johtaa pahimmillaan siihen, että et pysty elämään elämääsi täysillä ja löytämään onnea tuovaa rakkautta.

On tiettyjä tapoja, asenteita ja tunteita, jotka nostavat päätään, kun rakkaus alkaa loppua parisuhteessa, eikä pariskunta ole enää onnellinen yhdessä. Kun tunnistat nämä toimimattoman parisuhteen oireet ajoissa, voit korjata tilanteen tai päättää lopettaa suhteen. Joskus suhteen päättäminen on ainoa oikea valinta.

Millainen on onneton parisuhde ja miten sen merkit tunnistaa?

1. Välillänne ei ole enää fyysistä tai henkistä yhteyttä

Onneton parisuhde tekee surulliseksi

Onko sinun vaikea puhua kumppanillesi niistä asioista, joista aikaisemmin pystyit avautumaan? Oletko menettänyt intohimosi kumppaniasi kohtaan? Onko hellyys kadonnut suhteestanne? Jos vastasit useampaan kysymykseen kyllä, parisuhteesi on heikentynyt tai väljähtänyt.

Emotionaalisen ja fyysisen yhteyden säilyttäminen on ehdottoman tärkeää, ja sen katoaminen on selkeä varoitusmerkki onnettomasta suhteesta.

Suositeltua lukemista: Kokeile sanojen parantavaa voimaa

2. Vertaat nykytilannetta menneisyyteen

Monet pariskunnat ovat yhtä mieltä siitä, että ensimmäiset yhteiset viikot ja kuukaudet olivat suhteen jännittävintä aikaa. Intohimo ja hekuma löivät bensaa liekkeihin, ja rakkaus roihusi voimakkaana.

Ajan kuluessa intohimo laimenee, eikä kenenkään tulisikaan odottaa tämän ensihuuman jatkuvan vuosikausien ajan. Jos oletat rakkauden tarkoittavan jatkuvaa intohimoa ja kumppanin vieressä kiehnäämistä, odotuksesi eivät ole realistiset. Useimmiten parisuhteessa päädytään mukavaan vaiheeseen, jossa intohimoa ja rakkautta on, mutta erilaisessa muodossa kuin aikaisemmin.

Jos huomaat jatkuvasti vertaavasi suhteenne alkupäiviä sen nykytilaan ja haikailevasi huomioivan ja rakastavan kumppanin perään, on käsissänne onneton parisuhde, jonka ongelmat tulee kohdata.

3. Odotat kumppanisi muuttuvan

Onneton parisuhde

Jos odotat kumppanisi muuttavan tapojaan, ja vaadit sitä häneltä jatkuvasti, kaivat itsellesi kuoppaa. Sinun tulisi rakastaa ihmistä juuri sellaisena kuin hän on, vikoineen päivineen. Jos jokin kumppanisi piirre alkaa yhtäkkiä ärsyttää, on syytä huoleen. Miksi haluaisit muuttaa häntä nyt? Ehkä odotit, että parisuhteen vakiintumisen jälkeen hän muuttaisi jotakin sellaista itsessään, joka ärsytti sinua jo alunperin. Olet ehkä astunut parisuhteeseen ymmärtämättä ja tuntematta toista osapuolta kunnolla.

Jos vaadit muutosta kumppaniltasi, on hyvin mahdollista, että olisitte kumpikin onnellisempia omilla tahoillanne.

4. Väliltänne puuttuu kommunikointi

Se, että menetät halun avautua kumppanillesi suruistasi ja huolistasi, on selkeä merkki, että kyseessä on toimimaton ja onneton parisuhde. Jos et koe enää voivasi tai haluavasi kertoa kumppanillesi totuudenmukaisesti, mikä mieltäsi painaa, olette matkalla kohti myrskyisiä vesiä. Kommunikointi on avain toimivaan ja terveeseen parisuhteeseen. Kun kommunikaatio poistuu yhtälöstä, muuttuu parisuhteen ylläpito huomattavasti vaikeammaksi.

Etkö tunne enää oloasi mukavaksi kertoessasi toiselle tunteistasi? Vietättekö aikaa yhdessä, mutta tuskin puhutte toisillenne? Pidätkö kumppaniasi tylsänä? Jos vastasit näihin kysymyksiin kyllä, olet onnettomassa parisuhteessa.

5. Sinua ärsyttää kaikki, mitä hän sanoo tai tekee

Onneton parisuhde

Vaikka uskottelisit itsellesi, että nalkutat kumppanisi parhaaksi, tämä ei pidä paikkaansa. Jos kumppanisi tavat ja sanat ärsyttävät jatkuvasti, ja tunnet olosi vihaiseksi päivästä toiseen, on ilmassa vaaran merkkejä.

Tällainen tilanne voi johtaa parisuhteen rumaan päätökseen. Jos kumppanissa ärsyttää kaikki, on aika ottaa askel taaksepäin ja miettiä, mitä piirteitä odotat elämänkumppanillasi olevan.

6. Välttelette toisianne

Kumppanisi järjestää yhteisiä iltoja, soittelee perääsi ja pyytää sinua liittymään seuraansa. Hän yrittää saada sinua viettämään aikaa kanssaan, mutta sinä turvaudut tekosyihin välttääksesi kontaktin.

Kun menetät mielenkiinnon viettää aikaa kumppanisi kanssa, ja teet aina mieluummin muita asioita, kuten kahvittelet kavereiden kanssa, katselet telkkaria tai vietät aikaa yksin, saatat olla onnettomassa suhteessa.

Suositeltua lukemista: Kuinka uskottomuuteen kannattaa reagoida?

7. Et yritä parantaa asioita

Jos parisuhteesi on vaikeuksissa, ja olette kumppanisi kanssa molemmat onnettomia, on teillä kaksi vaihtoehtoa: joko jätätte parisuhteen taaksenne tai yritätte elvyttää sen yhdessä löytääksenne yhteyden, joka välillänne ennen vallitsi.

Jos sinulla ei ole voimaa tai halua taistella suhteen eteen, on se selvä merkki siitä, että sinulla on onneton parisuhde, joka on aika päättää.