Onnettoman parisuhteen 7 merkkiä

Kommunikointi kumppanin kanssa on tärkeää. Jos sinusta tuntuu siltä, ettet voi jakaa ongelmiasi kumppanisi kanssa, ovat asiat huonolla tolalla.

Parisuhteessa oleminen voi saada olon tuntumaan täysinäiseltä ja vahvalta, valmiilta kohtaamaan elämän mukanaan tuomat haasteet. Terve ja toimiva parisuhde on täynnä rakkautta ja intohimoa vielä ensihuumankin jälkeen, vaikka se muuttaakin usein muotoaan matkan varrella.

Joskus parisuhteessa kumpikin osapuoli putoaa monotonisen rutiinin lokeroon, ja saatatte yhtäkkiä huomata, ettette enää saa suhteestanne niitä asioita, joita aikaisemmin saitte. Monet pariskunnat päätyvät eroamaan ja monet kärsivät vaikeuksista pysyvän suhteen luomiseen.

Onnettomassa parisuhteessa jatkaminen on suuri virhe, ja jos et ole varovainen, voi se johtaa pahimmillaan siihen, että et pysty elämään elämää täysillä ja löytämään täyttävää, onnea tuovaa rakkautta.

On tiettyjä asenteita ja tunteita, jotka käyvät ilmi parisuhteessa, kun rakkaus alkaa loppumaan, eikä pariskunta ole enää onnellinen yhdessä. Kun tunnistat nämä toimimattoman parisuhteen ”oireet”, voit korjata tilanteen ajoissa tai päätyä lopettamaan suhteen. Joskus suhteen päättäminen on ainoa oikea valinta.

Tunnista toimimattoman suhteen merkit

1. Välillänne ei ole enää fyysistä tai henkistä yhteyttä

Onneton parisuhde ei kommunikaatiota

Onko sinun vaikea puhua kumppanillesi niistä asioista, joista aikaisemmin pystyit avautumaan? Oletko menettänyt intohimosi kumppania kohtaan? Onko hellyys kadonnut? Kun näitä asioita alkaa kertyä, on se selkeä merkki siitä, että parisuhde on heikentynyt tai väsähtänyt.

Emotionaalisen ja fyysisen yhteyden säilyttäminen on ehdottoman tärkeää, ja jos se katoaa, on se selkeä varoitusmerkki onnettomasta suhteesta.

Suositeltua lukemista: Kokeile sanojen parantavaa voimaa

2. Vertaat nykyisyyttä menneisyyteen

Monet pariskunnat ovat yhtä mieltä siitä, että suhteen ensimmäiset viikot ja kuukaudet olivat jännittävintä aikaa. Intohimo ja hekuma löivät bensaa liekkeihin ja rakkaus roihusi voimakkaana.

Myöhemmin tämä hekuma laimenee, eikä kenenkään tulisi odottaakaan tämän ensihuuman jatkuvan vuosikausien ajan. Jos oletat rakkauden olevan jatkuvaa intohimoa ja lääppimistä, olet pahasti hakoteillä. Useimmiten parisuhteessa päädytään mukavaan vaiheeseen, jossa intohimoa ja rakkautta on, mutta muuttuneessa muodossa.

Jos huomaat jatkuvasti vertaavasi suhteenne alkupäiviä nykyiseen tilaan ja haikailevasi huomioivan, rakastavan kumppanin perään, on suhteessa ongelmia, jotka tulee kohdata.

3. Odotat kumppanisi muuttuvan

Onneton parisuhde nalkuttamista

Jos odotat kumppanisi muuttavan tapojaan ja vaadit sitä häneltä jatkuvasti, kaivat itsellesi kuoppaa. Sinun tulisi rakastua ihmiseen juuri sellaisena kuin hän on, kaikkine vikoineen. Jos jokin hänen piirteensä alkaa yhtäkkiä ärsyttää, on syytä huoleen. Miksi haluaisit muuttaa heitä nyt? Ehkä odotit, että parisuhteen vakiintumisen jälkeen hän muuttaisi jotakin sellaista itsessään, joka ärsytti sinua alunperin? Olet ehkä astunut parisuhteeseen ymmärtämättä toista kunnolla.

Jos vaadit muutosta kumppaniltasi, on hyvin mahdollista, että olisitte kumpikin onnellisempia omilla tahoillanne.

4. Väliltänne puuttuu kommunikointi

Kun menetät halun avautua kumppanillesi suruistasi ja huolistasi, on se selkeä merkki toimimattomasta suhteesta. Jos et koe enää voivasi tai haluavasi kertoa toiselle totuudenmukaisesti, mikä sinua vaivaa, olette matkalla kohti myrskyisiä vesiä. Kommunikointi on avain menestyksekkääseen ja terveeseen parisuhteeseen, kun kommunikaatio poistuu yhtälöstä, tulee kaikki huomattavasti vaikeammaksi.

Etkö tunne enää oloasi mukavaksi kertoessasi toiselle tunteistasi? Vietättekö aikaa yhdessä, mutta tuskin puhutte toisillenne? Pidätkö kumppaniasi tylsänä? Jos vastasit kyllä näihin kysymyksiin, olet onnettomassa parisuhteessa.

5. Kaikki, mitä hän sanoo ja tekee, ärsyttää

Onneton parisuhde pari sohvalla

Vaikka uskottelisit itsellesi, että nalkutat heidän omaksi parhaakseen, ei se pidä paikkaansa. Jos kumppanin tavat ja sanat ärsyttävät jatkuvasti, ja tunnet olosi vihaiseksi päivästä toiseen, on se vaaran merkki.

Tämä voi johtaa parisuhteen rumaan päätökseen. Jos kaikki kumppanissa ärsyttää, on aika ottaa askel taaksepäin ja miettiä toden teolla, mitä piirteitä odotat elämänkumppanillasi olevan.

6. Välttelette toisianne

Kumppanisi järjestää yhteisiä iltoja, soittelee perääsi ja pyytää sinua liittymään joukkoon. Hän yrittää saada sinua viettämään aikaasi kanssaan, mutta sinä turvaudut tekosyihin välttääksesi kontaktin.

Kun menetät mielenkiinnon viettää aikaa kumppanin kanssa ja teet aina mieluummin muita asioita, kuten kahvittelet kavereiden kanssa, katselet telkkaria tai vietät aikaa yksin, saatat olla onnettomassa suhteessa.

Suositeltua lukemista: Kuinka uskottomuuteen kannattaa reagoida?

7. Et yritä parantaa asioita

Jos parisuhde on vaikeuksissa ja olette kumpikin onnettomia, on teillä kaksi vaihtoehtoa: jätätte parisuhteen taaksenne tai elvytätte sen yhdessä löytääksenne liiton, joka välillänne ennen vallitsi.

Jos sinulla ei ole voimaa tai halua taistella suhteen eteen, on se selvä merkki siitä, että suhde on aika kuopata.