Logo image
Logo image

Sanojen voima voi olla parantavaa

4 minuuttia
Oletko koskaan kokeillut sanojen parantavaa ja voimaannuttavaa energiaa? Sano nämä sanat itsellesi ääneen, usko ne ja tunnet olosi voimakkaammaksi kuin koskaan aiemmin.
Sanojen voima voi olla parantavaa
Kirjoittanut Valeria Sabater
Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Sanojen voima on suurempi kuin uskotkaan. Sanotaan, että sanojen voimasta puolet sijaitsee siinä henkilössä, kenen suusta sanat tulevat ja puolet kuuntelijassa. Tässä artikkelissa haluamme keskittyä sanojen lausujan voimaan, emme toisten kanssa kommunkointiin.

Tässä artikkelissa annamme sinulle ohjeet parantavien sanojen lausumiseen. Voit toistella itsellesi näitä viittä ilmaisua löytääksesi voimaa, mielenlujuutta ja tyyneyttä joka päivä. Sanoilla voit motivoida itseäsi ja kohdata ongelmasi, sillä sanojen voima on suurempi kuin luuletkaan.

Muista siis nämä lauseet tiukan paikan tullen:

1. Minä olen kunnossa

Some figure

Tämä voi tuntua täysin tilanteeseen sopimattomalta ilmaisulta, kun kyseessä on elämänkriisi tai stressaava tilanne. Miten voin sanoa itselleni, että kaikki on hyvin, kun niin ei todella ole? Miten voin ilmaista jotain positiivista, kun todellisuudessa olen turhautunut tai tuskissani? Kokeile vaikeassa tilanteessa lisätä lauseeseen muutamia lisäsanoja: “Minä olen kunnossa. Ja pystyn kohtaamaan tämän.” Sanojen voima auttaa sinua.

  • Positiiviset ajatukset ovat tärkeitä jokaisen elämässä. Positiivinen ajattelu ei tarkoita ongelmien unohtamista tai vaikeuksien käsittelyn välttelyä. Positiivisen ajattelun kautta pystyy kohtaamaan vaikeatkin asiat rakentavalla asenteella ja jatkamaan elämää motivoituneena ja energisenä.
  • Jos koet asiat negatiiviselta näkökannalta ja vahvistat tätä lauseilla kuten “Minusta ei ole mihinkään,” “Teen elämästäni mahdotonta,” lukitset itsesi negatiivisen ajattelumallin sisään, etkä pääse pakoon ahdistusta, stressiä tai mielipahaa. Lisäät omaa kärsimystäsi. Lopeta negatiivisen ajattelun kierre, hengitä syvään ja sano itsellesi ääneen: “Minä olen kunnossa ja pystyn kohtaamaan tämän.”
  • Kokeile sanojen voimaa heti. Sano ääneen vahvalla, tasaisella äänellä: “Minä olen kunnossa.” Usko sanoihin ja lausu ne energisesti. Tunnet olosi heti paremmaksi. Asiat eivät välttämättä ole kovin hyvällä tolalla elämässäsi, mutta olet valmis kohtaamaan ja käsittelemään ne.

2. Minä pystyn tähän

Some figure

Muista aina aloittaa nämä voimaannuttavat lauseet sanalla “minä”. Sinä itse olet vastuussa omasta elämästäsi ja sinun täytyy tarttua härkää sarvista, kohdata ongelmasi ja kohdata maailma. Jos et pysty löytämään motivaatiota sisältäsi, ei kukaan muukaan siihen pysty. Kukaan muu ei pysty auttamaan sinua yhtä paljon kuin itse henkilökohtaisesti pystyt.

Älä keskity rajoituksiisi tai etsi tekosyitä: “En pysty tekemään tätä, koska on liian myöhäistä muuttaa asioita.” “Muut osaavat tämän minua paremmin, miksi laittaisin itseni riskialttiiksi?”

Älä vaivu tappiomielialan armoille. Katso itseäsi silmiin peilin kautta ja vakuuta itsellesi, että sisältäsi löytyy juuri se voima, jota kaipaat tähän hetkeen ja tulevaisuudessa. Hyvällä asenteella pääset pitkälle ja itseluottamuksesi kasvaa sitä mukaa, kun kerrytät onnistumisen kokemuksia.

3. Minä ansaitsen tämän

Some figure

Keskity itseesi ja omiin tarpeisiisi. Omista muutama tunti jokaisesta päivästä pelkästään itsellesi, harrasta rakastamiasi asioita ja nauti yksityisyydestä. Jos asetat jatkuvasti muiden tarpeet omiesi edelle ja yrität miellyttää kaikkia, olet vaarallisella polulla, joka voi johtaa uupumukseen ja masennukseen. Älä uhraa itseäsi muiden eteen, vaan keskity omaan hyvinvointiisi ja omiin unelmiisi.

Pidä elämäsi tasapainossa. Pidä huolta läheisistäsi, mutta anna heidän myös huolehtia sinusta. Vaadi tunnustusta, kun sitä kaivataan ja vaadi tasa-arvoista kumppanuutta ja ihmissuhteita, joissa kumpikin osapuoli saa ja antaa. Sinä annsaitset sen.

4. Kaikki menee ohi aikanaan

Some figure

 

Sinulla saattaa olla kiperä ongelma, jota et juuri nyt pysty ratkaisemaan ja joka vaikuttaa negatiivisesti elämääsi. Saatat ajatella ongelmaa pakkomielteisesti, se aiheuttaa stressiä ja mielipahaa ja jopa fyysisiä oireita. Kyseessä voi olla töihin, raha-asioihin tai parisuhteeseen liittyvä ongelma, joka tuntuu ylipääsemättömältä. Olet väsynyt ja negatiiviset ajatukset valtaavat mielesi.

Tyhjennä mielesi hetkeksi, hengitä ja istu alas. Muista, että kaikki menee ohi ajallaan, eikä mikään elämässä ole pysyvää ja ikuista. Vaikea tilanne töissä voi muuttua minä hetkenä hyvänsä, voit ottaa loparit ja kokeilla jotain muuta. Jos parisuhde ei toimi, joskus on vain pakko hyväksyä tilanne ja jatkaa eteenpäin. Älä jumahda mahdottomiin tilanteisiin tai ihmisiin, sillä tästä aiheutuu vain kärsimystä. Jos tilanne on lyhytaikainen, muista, että se menee kyllä ohi. Jos kumppanin kanssa on riitaa ja erimielisyyksiä, puhu siitä avoimesti. Älä pidä tunteitasi ja ajatuksia pullotettuna sisällesi.

On tärkeää muistaa, että elämä menee ohi yhdessä hujauksessa, jos keskittyy asioiden murehtimiseen ja tulevaisuudessa tai menneisyydessä elämiseen. Keskity nykyhetkeen ja muista, ettei mikään kestä ikuisesti. Rentoudu ja nauti elämästä ja sano itsellesi: “Kaikki loppuu ajallaan.”

5. Rakasta!

Some figure

Rakkaus tekee ihmisistä ihmisiä, ja rakkaus on yksi suurimmista voimavaroista, mitä ihmiseltä löytyy. Rakkaus parantaa, suojaa ja vapauttaa.

Rakkaus itseäsi kohtaan on kaikkein tärkeintä, ja vasta tämän tajuamalla voi rakastaa täysillä muita. Rakastamalla itseäsi pidät huolta itseluottamuksestasi ja jokapäiväisestä onnestasi. Rakkaus pitää huolta siitä, että olet tyytyväinen itseesi ja elämääsi ja tunnet ansaitsevasi kohdallesi osuvat hyvät asiat. Rakasta kehoasi, rakasta persoonallisuuttasi ja kaikkia niitä asioita, jotka tekevät sinusta ainutlaatuisen. Kun kohtaat ongelmia, pidä mielessä, että olet itse kaikkein pätevin henkilö niiden ratkaisuun. Luota itseesi ja kykyihisi, älä anna ihmisten talloa sinua tai kertoa sinulle, ettei sinusta ole mihinkään. Pidä pääsi pystyssä ja vaali kykyjäsi.

Sanojen voima on suuri, mutta jos ihminen ei rakasta itseään, on hänen vaikea rakastaa muita täysillä. Älä siis koskaan unohda rakkauden voimaa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.