Logo image
Logo image

Nämä 7 hedelmää auttavat sinua painonpudotuksessa

4 minuuttia
Hedelmien syönti on ehdottoman tärkeää hyvän terveyden kannalta, mutta jotkut hedelmät voivat myös olla tehokas ja luonnollinen apu painonpudotuksessa.
Nämä 7 hedelmää auttavat sinua painonpudotuksessa
Maricela Jiménez López

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Maricela Jiménez López

Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Painonpudotus hedelmillä, onko se hyväksi keholle?

Hedelmien syönti on ehdottoman tärkeää hyvän terveyden kannalta, mutta jotkut hedelmät voivat myös olla tehokas ja luonnollinen apu painonpudotuksessa.

Tässä artikkelissa kerromme siis miten painonpudotus hedelmillä onnistuu, ja niistä hedelmistä joita sinun kannattaa lisätä päivittäiseen ruokavalioosi. Jos seuraat ohjeitamme, tulet nopeasti huomaamaan kuinka ne auttavat sinua pudottamaan painoa tasapainoisella tavalla. Tällöin et menetä energiaa tai elinvoimaasi, ja poistat elimistöstäsi ylimääräistä nestettä, rasvaa sekä myrkyllisiä aineita.

Sitruuna

Tämä sitrushedelmä on erinomainen veren puhdistaja, ja se auttaa lisäksi polttamaan ylimääräistä rasvaa elimistöstäsi. Ihmiset, jotka kärsivät närästyksestä voivat myös huoletta syödä sitruunaa, sillä vaikka se on hapokas hedelmä, sitruunalla on ominaisuuksia, jotka pystyvät alkalisoimaan happoisuutta kun se päätyy vatsaan.

Suosittelemme sitruunaa sisältävän nesteen juomista ennen aamiaista sekä yleisesti päivän mittaan. Lisäksi erityisesti rasvaisten aterioiden yhteydessä on hyvä nauttia sitruunaa jossakin muodossa.

Some figure

Greippi

Greippi on erinomainen jos painonpudotus hedelmillä on sinulle sopiva laihdutusmuoto, sillä se auttaa estämään nesteen kertymistä elimistöön. Tämän lisäksi greippi puhdistaa kehoasi, pitää huolta maksan kunnosta sekä liuottaa rasvaa.

Voit syödä greippiä sinällään tai tuorepuristettuna mehuna, ja jos sen kirpeä maku ei ole mieleesi, voit käyttää hieman steviaa makeutusaineena.

Greippiä voit nauttia myös eteerisen öljyn muodossa, ja tämä on kätevää etenkin silloin kun sesonki ei ole kyseisen hedelmän kannalta parhain. Ole kuitenkin tarkkana sen suhteen, että öljy, jonka ostat on todella tarkoitettu suun kautta nautittavaksi. Voit nauttia yhden pisaran öljyä sekoitettuna pieneen määrään hunajaa tai öljyä, ja toistaa tämän joka aamu.

Vesimeloni

Johtuen vesimelonin sisältämästä suuresta määrästä vettä, se on erittäin täyttävä hedelmä jos sinua kiinnostaa painonpudotus hedelmillä, koska se pitää nälän poissa luomalla tunteen että vatsa on täynnä. Se toimii myös mahtavana nesteenpoistajana. Yli 90 % vesimelonin painosta on vettä, ja tämä hedelmä sisältää vain 20 kaloria 100 grammaa kohden.

Vesimeloni sisältää paljon C- ja B-vitamiinia sekä kaliumia. Lisäksi siinä on lykopeeniä, joka on pigmentti, joka auttaa estämään syövän syntyä.

On tärkeää, ettet syö vesimelonia aterioiden yhteydessä tai jälkiruokana. Johtuen sen sisältämästä sokeri- ja vesimäärästä ei vesimeloni näissä tilanteissa edistä ruoansulatusta – se itse asiassa toimii päinvastoin ja saa elimistösi keräämään lisää painoa. Suosittelemme siis sen sijaan, että syöt vesimelonia ennen aamiaista tai aterioiden välillä, ja ilman muita ruoka-aineita. Älä siis yhdistä vesimelonia muihin ruokiin, jotta saisit siitä suurimmat hyödyt irti painonpudotuksessasi.

Voit syödä sitä kokonaisina paloina tai smoothieissa, ja on hyvä lisätä sekaan esimerkiksi hieman sitruunamehua. Älä heitä vesimelonin siemeniä pois, sillä nekin ovat itse asiassa hyödyllistä ravintoa.

Some figure

Marjat

Sellaiset marjat kuin vadelmat, karhunvatukat ja mustikat ovat erittäin hyödyllisiä hedelmiä, sillä ne sisältävät suuren määrän kuitua. Lisäksi nämä marjat kykenevät säätelemän natriumin määrää elimistössä, ja ne sisältävät antosyaania, joka edistää sokerin ja rasvan prosessointia. Tämän vuoksi ne ovat välttämättömiä tuotteita silloin, kun haluat menettää painoasi tekemättä terveytesi kannalta vahingollisia uhrauksia.

Jotta voisit hyödyntää näitä marjoja parhaalla tavalla, suosittelemme että syöt niitä aamupäivällä tai iltapäivällä, ja sama ohje pätee myös mansikoiden syöntiin. Tuoreiden marjojen lisäksi voit löytää näitä hedelmiä kuivattuina ja pakastettuina, tai vaihtoehtoisesti voit ostaa hilloja ja mehuja, joihin ei ole lisätty sokeria.

Omenat

Monet ihmiset mieltävät omenat tylsiksi tuotteiksi, mutta ne kuuluvat itse asiassa kaikkein terveellisimpiin hedelmiin. Onkin suositeltavaa syödä yksi omena joka päivä. Jos ostat luonnonmukaisesti tuotettuja omenoita, syö myös niiden kuori, sillä se auttaa elimistöäsi polttamaan rasvaa johtuen sen sisältämästä ursolihaposta. Omenoissa on myös suuri määrä kuitua, ja niitä voi syödä monella tavalla: raakoina, paistettuina tai vaikkapa keitettyinä (voit lisätä veteen myös esimerkiksi hieman kanelia).

Some figure

Päärynät

Päärynöissä on kahta painonpudotuksen kannalta välttämätöntä sekä antioksidanttina toimivaa ainetta: katekiineja ja flavonoideja. Nämä aineet taistelevat nesteen kerääntymistä vastaan, ja ne auttavat sinua poistamaan myrkyllisiä aineita ja rasvaa elimistöstäsi.

Voit esimerkiksi syödä pelkkiä päärynöitä illallisella yhden kokonaisen viikon ajan, jos vain pidät näiden päivien aikana yleisesti hyvää huolta tasapainoisesta ruokavaliosta. Tulet nopeasti huomaamaan, kuinka painosi vähenee. Voit myös kokeilla pelkästään päärynöiden ja päärynämehun nauttimista yhden kokonaisen päivän ajan, ja toistaa tämän kahden viikon välein.

Papaija

Papaija on maukas ja eksoottinen hedelmä, joka sisältää paljon kuitua ja vettä, ja siinä on lisäksi vain vähän kaloreita. Papaija auttaa korjaamaan proteiinin käsittelyä ruoansulatuksessa. Suosittelemme, että aloitat päivän kunnollisen kokoisella palalla tuoretta papaijaa, tai että juot tätä hedelmää myös smoothieissa, joihin voit lisätä mukaan esimerkiksi muutamia siemeniä. Tämä on erinomainen keino taistella suoliston loisia vastaan – tällaiset ongelmat aiheuttavat usein ruokahalun lisääntymistä. Papaijassa on myös suuri määrä C-vitamiinia, foolihappoa, kaliumia sekä A-, E- ja K-vitamiineja. Painonpudotus hedelmillä onnistuu paremmin jos hedelmät ovat maukkaita, ja papaija on monen suosikki.

Valokuvat ovat peräisin seuraavista lähteistä: DorteF, robbplusjessie ja tom gill.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Carr AC., Maggini S., Vitamin C and immune function. Nutrients, 2017.
  • Jeong JN., Effect of pre meal water consumption on energy intake and satiety in non obese young adults. Clin Nutr Res, 2018. 7 (4): 291-296.
  • Rothenberg DO., Zhou C., Zhang L., A review on the weight loss effects of oxidized tea polyphenols. Molecules, 2018.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.