Smoothiet painonpudotuksen apuna - 3 reseptiä

Smoothiet painonpudotuksen apuna - 3 reseptiä
Valeria Sabater

Kirjoittanut ja tarkastanut psykologi Valeria Sabater.

Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Onko painonpudotus mahdollista terveellisellä tavalla? Kyllä vain! Sinun täytyy vain pitää huolta ravitsemuksestasi ja varmistaa, että ruokavaliosi sisältää riittävästi vitamiineja, proteiineja, kuituja ja tarvittavia kivennäisaineita kattamaan päivittäisen tarpeen, ilman että mitään jää uupumaan. Tässä toimivat smoothiet painonpudotuksen apuna loistavasti!

Luonnon tuoremehut ja terveelliset smoothiet painonpudotuksen apuna on mielekäs tapa sisällyttää tarvitsemiasi ravinteita ruokavalioosi. Kun smoothieissa yhdistyvät tietyt raaka-aineet, auttavat ne polttamaan rasvaa hiljalleen. Tässä artikkelissa jaamme kolme herkullista ja terveellistä smoothiereseptiä, ja selitämme, kuinka smoothiet painonpudotuksen apuna toimivat.

Terveelliset smoothiet painonpudotuksen apuna

1. Ananas ja aloe vera -smoothie

Erilaiset smoothiet painonpudotuksen apuna - ananas ja aloe vera- smoothie.

 

Tämä on yksi suosituimmista painonpudotussmoothieista. Ehkä tiedät jo ananaksen uskomattomista hyödyistä: se on laksatiivinen, diureetti, desinfioiva, virkistävä, ja se sisältää runsaasti antioksidantteja. Ja jos yhdistät sen hämmästyttäviä ominaisuuksia sisältävään aloe veraan, juomasta tulee lisäksi kosteuttava, puhdistava ja myrkkyjä poistava. Se auttaa ruuansulatuskanavaa ja suolistoa poistamaan myrkkyjä ja ylimääräistä rasvaa.

Tämä juoma on hämmästyttävä virvoitusjuoma, joka auttaa sinua huolehtimaan terveydestäsi ja pääsemään vähitellen lähemmäksi tavoittelemaasi painoa.

Miten juoma nautitaan?

  • Se on hyvin helppoa. Koska tämä dieetti on luonteeltaan myrkkyjä poistava eli detoxinen, olisi hyvä seurata sitä viitenä peräkkäisenä päivänä kahdesti kuukaudessa. Tämän seurauksena kehosi poistaa haitallisia myrkkyjä ja rasvoja. Näiden viiden päivän aikana voit noudattaa salaattipohjaista ruokavaliota, nauttia täysjyväleipää, hedelmiä ja vihanneksia. Aloita dieetti juomalla kaksi lasillista ananasmehua aamiaisella.
  • Juo lasillinen aloe vera- juomaa päivän pääaterioiden – eli lounaan ja päivällisen – jälkeen. Aloe vera- juoman valmistaminen on erittäin helppoa: Katkaise aloe verasta paksuja lehtiä. Irrota piikit, avaa lehti ja ota säilöön sisuksen valkoinen ja mehukas osa, joka on kaikkein hyytelömäisin. Laita se tehosekoittimeen ja lisää puoli lasillista mehua, esim. sitruuna- tai omenamehua. Näin juoma on huomattavasti miellyttävämpi nauttia.

2. Vihersmoothie

Vihersmoothieta painonpudotukseen.

Vihersmoothie on herkullinen, terveellinen ja aivan loistava kalorien ja rasvan polttaja. Tämä mahtava smoothie sisältää persiljaa, sitruunaa, selleriä, pinaattia, inkivääriä, kurkkua ja omenaa. Nämä eri ainekset sisältävät C-vitamiinia, B6-vitamiinia, kuitua, foolihappoa, Omega-3 -rasvahappoa sekä antioksidantteja – tätä smoothieta et voi sivuuttaa!

Juo vihersmoothieta 10 peräkkäistä päivää, jonka jälkeen pidät 20 päivän tauon vihersmoothien nauttimisesta – erittäin helppoa!

Miten juoma nautitaan?

  • Vihersmoothien tehokkuus on huipussaan, kun sitä nauttii 10 peräkkäisenä aamuna. Huuhtele kaikki tarvittavat ainesosat. Tarvitset yhden sitruunan mehua, kolme persiljan vartta, yksi sellerin varsi, kolme pinaatinlehteä, teelusikallinen raastettua inkivääriä, puolikas kurkku ja yksi siemenetön omena kuorineen.
  • Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja yritä saada hyvin tasainen mehu. Jos lisäät puoli lasia raikasta vettä, sekoittaminen on paljon helpompaa. Tuloksena herkullinen smoothie! Aloitat päiväsi paljon energisempänä, etkä tarvitse muita välipaloja. Kymmenen päivän jälkeen olet polttanut tarpeettomia kehosi rasvoja ja puhdistanut kehoa. Muista kuitenkin näiden 10 päivän aikana pysyä kaukana runsaasti rasvaa sisältävistä ruuista, makeisista, valkoisista jauhoista, sokerista sekä sokerisista juomista.

3. Greippipäärynä -smoothie

Greippipäärynäsmoothieta painonpudotusta tukemaan.

 

Päärynän edut ovat melkein kaikille tuttuja, sillä päärynällä on loistavia terveyttä edistäviä ominaisuuksia. Useat tutkimukset ovat myös osoittaneet päärynän olevan erittäin tehokas apu painonpudotuksessa.

Päärynä sisältää paljon kuituja, vitamiineja, kivennäisaineita, antioksidantteja ja vain vähän kaloreita. Jos lisäät päärynän kaveriksi smoothieen greipin, niin tuloksena on erinomainen rasvaa polttava ja runsaasti ravintoaineita sisältävä juoma. Tätä reseptiä sinun pitää ehdottomasti kokeilla!

Miten juoma nautitaan?

  • Juo tämä smoothie aamupalaksi kymmenen päivän ajan. Aivan kuten jo yllä esitellyn vihersmoothien kanssa, sinun pitäisi seuraavat 20 päivää pitää taukoa smoothien nauttimisesta ja aloittaa sitten alusta. Tulet huomaamaan smoothien tehon.
  • Valitse smoothieta varten keskikokoinen päärynä. Purista seuraavaksi yhden greipin mehu, ja sekoita ainekset tehosekoittimessa. Muista sekoittaa kunnolla, sillä silloin päärynästä vapautuu kaikki sen hyvät ominaisuudet. Voit lisätä puoli lasia raikasta vettä. Nauti aamiaiseksi.

Nauti mikä tahansa edellä mainituista smoothieista – mikä sinun tarpeitasi ja mieltymyksiäsi vastaakaan tai mitä aineksia on helpoiten käytettävissä!

Muista johdonmukaisuus sekä noudata smoothieiden ohella tasapainoista, monipuolista ja vähärasvaista ruokavaliota. Harrasta lisäksi liikuntaa päivittäin – jopa tunnin kävelylenkki päivässä riittää. Niin helppoa se on!

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Painonpudotusta kiihdyttäviä hedelmiä
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Painonpudotusta kiihdyttäviä hedelmiä

Olet päättänyt laihduttaa, mutta samalla tekee mieli syödä jotain herkullista. Hyviä uutisia; voit tällöin nauttia painonpudotusta kiihdyttäviä hed...


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Bianchi F., Larsen N., Tieghi T., Adorno MA., et al., Modulation of gut microbiota from obese individuals by in vitro fermentation of citrus pectin in combination with bifidobacterium longum BB-46.
  • DePhillipo NN., Aman ZS., Kennedy MI., Begley JP., et al., Efficacy of vitamin C supplementation on collagen synthesis and oxidative stress after musculoskeletal injuries: a systematic review. Orthop J Sports Med, 2018.

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.