Maksan puhdistuskuuri auttaa laihduttamisessa

Hyvään maksan puhdistuskuuriin liittyy joidenkin ravintolisien nauttiminen, jotta kyseisen elimen toiminta parantuu. On olemassa erilaisia ​​”reseptejä” joilla voit puhdistaa maksaa. Kaikki ne pitävät sisällään öljyjä, suolaa, mehuja tai luonnollisia täydennyksiä. Kun maksa on puhdas, olet terveempi, sillä maksan tärkein tehtävä on auttaa kehoa pääsemään eroon kaikesta tarpeettomasta.

Mitä pitää tietää maksan puhdistuksesta

Ensinnäkin sinun pitäisi tietää tämän kuurin vaikutuksista, jotka ovat yleensä mielenkiintoisia etenkin heille, jotka joko haluavat pudottaa painoa tai ovat vahingoittaneet maksaansa jollakin tavalla.

Ensisijaiset syyt liikalihavuuteen tai ylipainoon ovat ylensyönti ja liikunnan puute. Ylipaino aiheuttaa sen, että keho alkaa varastoimaan ruokaa muuttamalla sen ensin rasvaksi.

Henkilö, jolla on maksavaurio, voi kärsiä heikentyneestä virtsaamisesta, virtsarakon ahtaumasta, pehmeästä ulosteesta tai ummetuksesta, jotka kaikki johtuvat tarpeettomien, myrkyllisten materiaalien kertymisestä kehoon. Maksan puhdistamisen seurauksena nämä myrkyt poistuvat. Ravintolisät joita otat kuurin aikana auttavat elintä tekemään työnsä. Mitä nopeampi ja toimivampi aineenvaihduntasi on, sitä suurempi mahdollisuus sinulla on samalla pudottaa painoa.

Vaikka maksan puhdistus on tehokas tapa laihtua, sitä ei pitäisi tehdä väärällä tapaa tai pelkästään tästä syystä. Ennen hoidon aloittamista on paras keskustella asiasta lääkärisi kanssa ja oppia, mitä voit tai et voi syödä. Muista, että tämä ei paranna sairauksia tai maksan komplikaatiota. Älä väärinkäytä puhdistusta koska se ei ole terveydelle hyväksi. Jos haluat tehdä hoidon uudelleen, odota kohtuullinen aika puhdistusten välillä.

maksa-nainen

 

On olemassa erilaisia ​​reseptejä joiden avulla voit puhdistaa maksan, jotka auttavat lisäämään suoliston liikkuvuutta niin, että maksa sekä virtsarakko poistavat kaiken mitä keho ei tarvitse. Pudistuskuurin aikana suosittelemme välttämään toimintaa tai painavien esineiden nostelua ja sen sijaan pysymään rauhallisesti kotona mahdollisimman paljon. Älä käy makuulle heti valitun ”puhdistusreseptin” nauttimista, koska se voi johtaa huimaukseen, pahoinvointiin tai oksenteluun.

Miksi maksa on tarpeen puhdistaa?

Pääasiassa elämäntavoista johtuen; epäjärjestelmällisestä ja epätasapainoisesta ruokavaliosta sekä liikunnan ja treenin puutteesta.

Maksasi tuottaa enemmän rasvaa kuin tarvitset ja varastoi sen kehoon. Olisi tärkeä tehdä maksan puhdistus eli detox-kuuri silloin tällöin, jotta voit parantaa maksasi toimintaa ja nostaa energiatasoasi. Tämä voi auttaa sinua harrastamaan enemmän liikuntaa, nousemaan aamuisin aikaisemmin ja työskentelemään tehokkaammin töissä tai koulussa.

Yleisesti ottaen tulet tuntemaan olosi huomattavasti paremmaksi monella eri tavalla. Jotkut sanovat, että heidän ihotyyppinsä muuttui maksan puhdistuksen myötä: esimerkiksi akne häipyi sen siliän tien. Lisäksi suurin osa tätä puhdistusta kokeilevia ihmisiä ovat ilmoittaneet, että se auttoi heitä pudottamaan painoa.

Miten puhdistaa maksa

Työ, jota maksa tekee joka päivä, kerryttää myrkkyjä elimeen. Tästä syystä maksan puhdistuksen ajatuksena on poistaa noita ei-haluttuja jäämiä.

Voit toistaa tämän prosessin jopa kolme kertaa vuoden aikana. Pidä seuraavat tehokkaat maksan puhdistuskuuri -reseptit mielessä:

 • Greippimehu valkosipulilla ja inkiväärillä: Tee tämä viikonlopun aikana. Tarvitset kaksi greippiä, neljä sitruunaa, kaksi valkosipulin kynttä, palan inkivääriä ja 300ml tislattua vettä sekä kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä. Purista greipit ja sitruunat, raasta inkivääriä ja murskaa valkosipuli. Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja sekoita hyvin. Juo illalla ennen nukkumaanmenoa. Tämä resepti auttaa vahvistamaan myös immuunijärjestelmääsi.

mehu-maksa

 • Appelsiinimehu valkosipulilla ja oliiviöljyllä: tarvitset yhden neljäsosakuppia oliiviöljyä, yhden neljäsosakuppia tuoretta appelsiinimehua, puoli ruokalusikallista raastettua inkivääriä ja puoli ruokalusikallista kuivattua valkosipulia. Sekoita tehosekoittimessa ja juo ennen nukkumaanmenoa. Makaa oikealla kyljellä. Toista tämä kolme yötä perä jälkeen.

Ruokia, jotka auttavat maksan puhdistuksessa

Edellä mainittujen reseptien lisäksi voit auttaa kehoasi valmistautumaan ja/tai pitämään sen luonnollisena ja ”myrkyttömällä polulla” viikko ennen tai jälkeen valitsemasi maksan puhdistuskuurin. Tämän tehdäksesi suosittelemme seuraavia ruokia:

 • Kokojyvät: sisältävät B-vitamiinia ja parantavat rasvojen aineenvaihduntaa ja maksan toimintoja.
 • Vihreä tee: sisältää paljon antioksidantteja (katekiineja), jotka ovat hyödyllisiä ja auttavat maksaa.

vihreä-tee-3

 • Viinirypäleet: antavat sinulle luonnollisia sokereita ja paljon antioksidantteja, jotka myös aktivoivat maksan puhdistustoimintaa ja sapen tuotantoa.
 • Omenat: sisältävät suuren määrän pektiiniä ja kemiallisia komponentteja jotka auttavat elimistöä poistamaan myrkkyjä ruuansulatuskanavasta.
 • Lehtivihreät vihannekset: ovat loistava liittolainen puhdistamaan maksaasi johtuen niiden sisältämästä klorofyllistä, joka imee myrkkyjä verenkierrosta, ja näin suojaa tätä hyvin tärkeää elintä.
 • Oliiviöljy: hyvin hyödyllinen kun sitä käytetään kohtuudella.
 • Munakoiso: käytetään aktivoimaan virtsarakon toimintoja.
 • Leveälehtiset endiivit ja endiivit: molemmat ovat karvaan makuisia, ja niitä käytetään luonnollisesti tyhjentämään rakko.
 • Avokado: suojaa maksaa myrkkyjä vastaan ja lisää hoidon puhdistavaa voimaa.

Viimeiset vinkit: pyri pienentämään aterioidesi annoskokoja, vältä alkoholia, punaista lihaa, maitotuotteita ja pitkälle jalostettuja tuotteita, juo runsaasti vettä sekä harrasta liikuntaa.

Kuvat – Maxpax, Dan McKay ja Jaanus Silla.