Logo image
Logo image

Maksan puhdistuskuuri auttaa laihduttamisessa

3 minuuttia
Maksan puhdistuskuuri auttaa laihduttamisessa
Viimeisin päivitys: 21 marraskuuta, 2018

Hyvä maksan puhdistuskuuri pitää sisällään tiettyjä ainesosia, kuten öljyjä, suolaa, mehuja tai luonnollisia ravintolisiä, jotta kyseisen elimen toiminta parantuisi. On olemassa erilaisia ​​”reseptejä” maksan puhdistamiseksi. Kun maksa on puhdas, olet terveempi, sillä maksan tärkein tehtävä on auttaa kehoa pääsemään eroon kaikesta tarpeettomasta. Maksan puhdistuskuuri auttaa myös laihduttamisessa.

Maksan puhdistuskuuri: mitä siitä tulee tietää?

Ensinnäkin sinun on hyvä tietää maksan puhdistamisen vaikutuksista. Vaikutukset ovat yleensä mielenkiintoisia etenkin heillä, jotka joko haluavat pudottaa painoaan tai ovat vahingoittaneet maksaansa jollakin tavalla.

Ensisijaiset syyt liikalihavuuteen tai ylipainoon ovat ylensyönti ja liikunnan puute. Nämä saavat aikaan sen, että keho alkaa varastoida ruokaa muuttamalla sen rasvaksi.

Henkilö, jolla on maksavaurio, voi kärsiä heikentyneestä virtsaamisesta, virtsarakon ahtaumasta, pehmeästä ulosteesta tai ummetuksesta, jotka kaikki johtuvat tarpeettomien, myrkyllisten materiaalien kertymisestä kehoon. Maksan puhdistamisen seurauksena nämä myrkyt poistuvat, maksa kykenee tekemään työnsä paremmin ja aineenvaihdunta paranee. Mitä nopeampi ja toimivampi aineenvaihduntasi on, sitä helpommin laihdut.

Vaikka maksan puhdistuskuuri auttaa laihduttamisessa tehokkaasti, sitä ei pitäisi tehdä väärällä tavalla tai pelkästään tästä syystä. Ennen hoidon aloittamista on paras keskustella asiasta lääkärisi kanssa ja oppia, mitä voit tai et voi syödä. Muista, että tämä ei paranna sairauksia tai maksan komplikaatiota. Älä väärinkäytä puhdistusta, sillä se ei ole terveydelle hyväksi. Jos haluat tehdä hoidon uudelleen, odota kohtuullinen aika puhdistusten välillä.

Some figure

On olemassa erilaisia ​​reseptejä maksan puhdistamiseksi. Ne auttavat lisäämään suoliston liikkeitä niin, että maksa ja virtsarakko poistavat kaiken mitä keho ei tarvitse. Pudistuskuurin aikana suosittelemme välttämään liiallista puuhastelua tai painavien esineiden nostelua ja pysymään sen sijaan rauhallisesti kotona mahdollisimman paljon. Älä käy makuulle heti valitun ”puhdistusreseptin” nauttimisen jälkeen, sillä se voi johtaa huimaukseen, pahoinvointiin tai oksenteluun.

Miksi maksan puhdistuskuuri on tarpeen?

Pääasiassa elämäntavoista johtuen; epätasapainoisesta ruokavaliosta sekä liikunnan puutteesta.

Maksasi tuottaa enemmän rasvaa kuin tarvitset ja varastoi sen kehoon. Olisi tärkeä tehdä maksan puhdistus eli detox-kuuri silloin tällöin, jotta voit parantaa maksasi toimintaa ja nostaa energiatasoasi. Tämä voi auttaa sinua harrastamaan enemmän liikuntaa, nousemaan aamuisin aikaisemmin ja työskentelemään tehokkaammin töissä tai koulussa.

Yleisesti ottaen tunnet olosi huomattavasti paremmaksi monella eri tavalla puhdistuksen jälkeen. Jotkut sanovat, että heidän ihotyyppinsä muuttui maksan puhdistuksen myötä: esimerkiksi akne häipyi sen siliän tien. Lisäksi suurin osa tätä puhdistusta kokeilleista ihmisistä on ilmoittanut, että se auttoi heitä pudottamaan painoa.

Miten puhdistaa maksa

Työ, jota maksa tekee joka päivä, kerryttää siihen myrkkyjä. Maksan puhdistuksen tarkoituksena on poistaa noita ei-haluttuja jäämiä.

Voit toistaa tämän prosessin jopa kolme kertaa vuoden aikana. Pidä seuraavat tehokkaat maksanpuhdistusreseptit mielessä:

 • Greippimehu valkosipulilla ja inkiväärillä: Tee tämä viikonlopun aikana. Tarvitset kaksi greippiä, neljä sitruunaa, kaksi valkosipulinkynttä, palan inkivääriä, 300 ml tislattua vettä ja kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä. Purista greipit ja sitruunat, raasta inkivääri ja murskaa valkosipulinkynnet. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita hyvin. Juo illalla ennen nukkumaanmenoa. Tämä resepti auttaa vahvistamaan myös immuunijärjestelmää.
Some figure
 • Appelsiinimehu valkosipulilla ja oliiviöljyllä: tarvitset puoli desiä oliiviöljyä, puoli desiä tuoretta appelsiinimehua, puoli ruokalusikallista raastettua inkivääriä ja puoli ruokalusikallista kuivattua valkosipulia. Sekoita tehosekoittimessa ja juo ennen nukkumaanmenoa. Makaa oikealla kyljellä. Toista tämä kolme yötä peräjälkeen.

Ruokia, jotka auttavat maksan puhdistuksessa

Edellä mainittujen reseptien lisäksi voit valmistella kehoasi puhdistuskuuriin viikkoa ennen ja/tai pitää sen “myrkyttömällä tiellä” viikon sen jälkeen. Tähän suosittelemme seuraavia ruokia:

 • Täysjyvä: sisältää B-vitamiinia ja parantaa rasva-aineenvaihduntaa sekä maksan toimintoja.
 • Vihreä tee: sisältää paljon hyödyllisiä antioksidantteja (katekiineja), jotka auttavat maksaa.
Some figure
 • Viinirypäleet: niistä saa luonnollisia sokereita ja paljon antioksidantteja, jotka myös aktivoivat maksan puhdistustoimintaa ja sapen tuotantoa.
 • Omenat: sisältävät suuren määrän pektiiniä ja kemiallisia komponentteja, jotka auttavat elimistöä poistamaan myrkkyjä ruuansulatuskanavasta.
 • Lehtivihreät vihannekset: ovat loistava apu maksan puhdistamisessa johtuen niiden sisältämästä klorofyllistä, joka imee myrkkyjä verenkierrosta ja näin suojaa tätä hyvin tärkeää elintä.
 • Oliiviöljy: hyvin hyödyllinen kun sitä käytetään kohtuudella.
 • Munakoiso: käytetään aktivoimaan virtsarakon toimintoja.
 • Leveälehtiset endiivit ja endiivit: molemmat ovat karvaan makuisia, ja niitä käytetään tyhjentämään rakko luonnollisesti.
 • Avokado: suojaa maksaa myrkyiltä ja lisää hoidon puhdistavaa voimaa.

Viimeiset vinkit: pyri pienentämään aterioidesi annoskokoja, vältä alkoholia, punaista lihaa, maitotuotteita ja pitkälle jalostettuja tuotteita, juo runsaasti vettä sekä harrasta liikuntaa.

Kuvat – Maxpax, Dan McKay ja Jaanus Silla.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.