Logo image
Logo image

Munuaisten puhdistus luonnollisesti yrteillä

3 minuuttia
Basilikan ja salvian diureettisten ominaisuuksien ansiosta voit puhdistaa munuaiset myrkyistä ja parantaa terveyttäsi edistämällä kuona-aineiden poistumista.
Munuaisten puhdistus luonnollisesti yrteillä
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez

Viimeisin päivitys: 04 marraskuuta, 2022

Terveyden ylläpitämiseksi sekä kroonisten tai rappeumasairauksien ehkäisemiseksi on tärkeää edistää elimistön luonnollista puhdistusta. Onneksi joidenkin lääkekasvien avulla voit puhdistaa munuaiset, maksan ja suoliston, ja näin ehkäistä tai hoitaa monia sairauksia. Tässä artikkelissa opit, kuinka munuaisten puhdistus onnistuu luonnollisesti käyttämällä kahta lääkinnällistä maustekasvia, basilikaa ja salviaa. Nämä mausteyrtit edistävät munuaisten luontaista toimintaa ja tarjoavat samalla monia muita terveyshyötyjä.

Miksi munuaisten puhdistaminen on tärkeää?

Sisäelimemme kuormittuvat myrkyistä, joita saamme muun muassa ruoan, ilman, hygienia- ja puhdistustuotteiden sekä veden sisältämistä kemikaaleista. Ajan myötä nämä myrkyt kerääntyvät elimistöön ja voivat aiheuttaa vaivoja sekä sairauksia.

Munuaisten tehtävänä on puhdistaa myrkyt elimistöstä virtsan mukana. Mutta jos munuaiset joutuvat työskentelemään liian kovasti, ne ylikuormittuvat ja heikkenevät.

On tärkeää auttaa elimistöä puhdistamaan munuaiset, jotta pysyt terveenä ja elämänlaatusi pysyy korkeana. Tämän voi saavuttaa tasapainoisella ruokavaliolla ja käyttämällä luontaishoitoja, joilla on diureettisia ja myrkkyjä puhdistavia ominaisuuksia.

Käy katsomassa tämäkin artikkeli: Vinkkejä keuhkojen puhdistamiseksi luontaishoidoilla

Munuaisten puhdistus luonnollisesti yrteillä

Basilika

Some figure

Basilika ei ole pelkkä mausteyrtti, jota voi käyttää maukkaiden kastikkeiden, salaattien ja pasta-aterioiden valmistukseen. Tämä yrtti sisältää myös runsaasti B1- ja E-vitamiinia sekä mineraaleista kaliumia ja kalsiumia. Basilikassa on lisäksi antioksidantteja ja kuitua.

Kaiken kaikkiaan basilika on lääkinnällinen yrtti, jolla on ruoansulatusta edistäviä ja rentouttavia ominaisuuksia. Niitä voidaan hyödyntää valmistamalla basilikasta hauduke tai käyttämällä sitä ruoan mausteena ihan sellaisenaan.

Basilika edistää munuaisten terveyttä hyvin tehokkaasti johtuen sen kaliumpitoisuudesta. Se edistää myös nesteiden ja myrkkyjen poistumista lisäämällä virtsantuotantoa. Yleisesti ottaen basilika parantaa siis munuaisten terveyttä ja auttaa myös hajottamaan munuaiskiviä. Tästä syystä munuaiskoliikille alttiit ihmiset voivat yrittää ehkäistä sitä basilikan avulla.

Salvia

Salvia on maustekasvi, jonka nimi on peräisin latinankielisestä sanasta “parantaa”. Sen nimi siis viittaa jo itsessään sen sisältämiin terveysominaisuuksiin!

Ensinnäkin se on loistava hoito hengityselin- ja ruoansulatushäiriöihin. Tämä lääkeyrtti on myös erinomainen munuaisten puhdistamiseen sen diureettisten ja puhdistavien ominaisuuksien ansiosta.

Nauttimalla sitä tietyn aikaa edistät kehon puhdistusta nesteiden poistumisen kautta. Tämä taistelee myös turvotusta, tulehdusta ja nestepöhöä vastaan.

Munuaisten puhdistus luonnollisesti basilikalla ja salvialla

Ainekset

Tarvitset seuraavia aineksia valmistaaksesi tämän puhdistavan juoman basilikasta ja salviasta:

 • 10 tuoretta basilikanlehteä
 • 5 tuoretta salvianlehteä
 • 2 dl vettä
 • 1 rkl hunajaa

Käy katsomassa tämäkin artikkeli: Inkivääri-valkosipuli-hunajahoito korkeaan kolesteroliin

Valmistus

Some figure

Tämän hoidon valmistamiseksi tarvitset tuoreita yrttejä. Näin niissä on varmasti vielä tallella kaikki hyödylliset ominaisuudet.

1. Hoidon valmistamiseksi sinun tarvitsee vain murskata ja sekoittaa salvian- ja basilikanlehtiä veden kanssa tehosekoittimessa.
2. Kun olet sekoittanut yrtit veden kanssa, lisää hunajaa makeuttaaksesi juoman.

Kuinka hoitoa käytetään

 • Hoidon hyötyjen saamiseksi ja myrkkyjen poistamiseksi munuaisista nauti juomaa välittömästi heräämisen jälkeen ennen kuin syöt mitään muuta. Juo se ainakin 30 minuuttia ennen aamiaista.
 • Valmista hoito uudelleen joka aamu, jotta se on tuoretta, ja juo se heti.
 • Voit käyttää tätä puhdistusta säännöllisesti, kunhan teet sitä aina yhden viikon putkeen.

Jos sinulla on jokin sairaus tai olet lääkekuurilla, kysy asiasta ensin lääkäriltäsi ennen hoidon käyttöä.

Lisäohjeita

Jotta saisit hyödynnettyä tämän puhdistuskuurin parhaalla mahdollisella tavalla, ota huomioon seuraavat asiat:

 • Juo vähintään 6-8 lasillista vettä päivittäin aterioiden ulkopuolella ja aivan erityisesti niihin aikoihin, kun juot puhdistusjuoman.
 • Rajoita maitotuotteiden ja suolan käyttöä.
 • Lisää raakojen kasvisten kulutusta ja pyri sisällyttämään niitä jokaiseen ateriaan.
 • Harrasta liikuntaa aineenvaihdunnan nopeuttamiseksi ja lisätäksesi hikoilun määrää. Tämä helpottaa munuaisten toimintaa.
 • Pidä munuaisten seutu lämpimänä (ne sijaitsevat keski- ja alaselän välissä), sillä munuaiset ovat hyvin herkkiä kylmälle. Lämmitä aluetta lämpötyynyllä tai kuumavesipullolla tarvittaessa.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Alomar M, Y. Physiological and histopathological study on the influence of Ocimum basilicum leaves extract on thioacetamide-induced nephrotoxicity in male rats. Saudi Journal of Biological Sciences. Julio 2020. 27 (7). 1843-1849.
 • Hernández-Agero T, Carretero Accame Mª T, et al. Salvia. Fotoquímica, farmacologia y terapéutica. Farmacia Profesional. Julio 2002. 16 (7): 59-64.
 • National Kidney Foundation. 7 reglas de oro para la prevención de la enfermedad renal.
 • Nash, R. J. (2002). Sage: The Genus Salvia. Phytochemistry.
 • Neimat Allah S, Haggag M, et al. Effect of aqueous extract of sage and marjoram on chronic kidney patients. Egyptian Journal of Applied Sciences. Noviembre-Dicimebre 2020. 35 (11): 186-201.
 • Opalchenova, G., & Obreshkova, D. (2003). Comparative studies on the activity of basil – An essential oil from Ocimum basilicum L. – Against multidrug resistant clinical isolates of the genera Staphylococcus, Enterococcus and Pseudomonas by using different test methods. Journal of Microbiological Methods.
 • U.S. Department of Health and Human Services. (2009). The Kidneys and How They Work. National Institutes of Health.
 • Walch S. G, Kubulla Th, et al. Determination of the biologically active flavor substances and camphor in foods and medicines containing sage (Salvia officinalis L.). Chemistry Central Journal. Julio 2011. 5:44.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.