Mitä on eroottinen piiskaaminen?

Eroottinen piiskaaminen on seksuaalinen toiminta, jossa toinen osanottajista harjoittaa fyysistä rankaisemista asettumalla alistavaan rooliin seksuaalisen mielihyvän saavuttamiseksi.
Mitä on eroottinen piiskaaminen?
Isbelia Esther Farías López

Kirjoittanut ja tarkastanut filosofi Isbelia Esther Farías López.

Viimeisin päivitys: 09 elokuuta, 2022

Kun ajattelemme seksiä, mielikuvituksemme pääsee vauhtiin. Eroottinen piiskaaminen on kipinä, joka aloittaa sellaisen tapahtumasarjan ketjun, joka on hyvin laaja ja keskustelua herättävä ihmisen seksuaalisuuden maailmassa.

Mitä eroottinen piiskaaminen antaa

Hyväily, kipinä, kosketus… nämä kaikki ovat fyysisen vuorovaikutuksen erityispiirteitä, sekä flirttiä ihmisten välillä.

Mitä tapahtuu silloin, kun joku yrittää petipuuhissa lyödä kevyesti toista?

Huolimatta kaikista rooleista, sopimuksista tai säännöistä, jotka pari, ryhmä tai henkilöt ovat yhdessä luoneet, on kommunikointi avainsana. Seksuaalisuhteet pysyvät suotuisina ja positiivisina vain kommunikoinnin avulla – oltiin miten oikeaoppisia tai vapaamielisiä tahansa.

Kuvittele olevasi partnerisi kanssa ja olette juuri keskellä intiimiä hetkeä. Sitten hän ottaa sinusta kiinni ja kuiskaa, “piiskaa minua”. Sinä hermostut ja tulet levottomaksi, etkä anna rehellistä vastausta. Pitäisikö sinun antaa hänelle pyynnön mukaisesti piiskaa?

Jätämme tämän sinun ratkaistavaksesi ja sinun valinnaksesi. Se millä todella on väliä, on piiskaamisen alkuperä ja tarkoitus.

Eroottinen piiskaaminen on seksuaalinen toiminta. Siihen kuuluu molempien yhteisymmärrys tilanteesta, sekä harkittu dominaatio ja henkinen reaktio.

Tuoko toisen lyöminen oikeasti tyydytystä?

eroottinen piiskaaminen

Jokainen tapaus on erilainen, sillä jokainen piiskaaminen vaihtelee voimakkuudeltaan ja intohimoltaan. Tämä ei tarkoita etteikö lyöminen olisi silti pieni, vahingollinen teko ihmistä kohtaan, (puhumattakaan eettisestä, moraalisesta tai sosiaalisesta yhteydestä tähän aiheeseen) joka on yhä erittäin suuri tabu, mutta silti yleisesti harjoitettu tapa.

Mikäli sinua kiinnostaa eroottinen piiskaaminen, ja etsit hieman lisämaustetta seksielämääsi, aiheeseen kannattaa tutustua. Tärkeintä eroottisessa piiskaamisessa, niin kuin kaikissa muissakin dominointiin perustuvissa sänkypuuhissa, on parin yhteinen ymmärrys ja halu toteuttaa seksifantasia yhdessä.

Eroottinen piiskaaminen – onko lyöminen oikeutettua?

eroottinen piiskaaminen televisiossa

Perusteeton lyöminen vai spontaanisen seksuaalisuuden ilmaisu?

Psykiatrian mukaan

Pitkän aikaa, aina melkein nykyhetkeen asti, psykiatrian ja lääketieteen mukaan nämä harjoituksen olivat kauheita ja psykiatrin piti tarkkailla sitä.

Kun uudet psykiatrian määritelmät oli luotu, nämä yhteisöt lakkasivat näkemästä piiskaamiseen yhdistetyt seksileikit kauheina.

Mainitsemme vielä, että American Psychiatric Association säilytti piiskaamisen määritelmän alkuperäisenä vielä pitkään. Emme kuitenkaan voi unohtaa, että samainen yhdistys poisti homoseksuaalisuuden mielisairauksien listalta vasta vuonna 1973.

Historia

Kaikki alkaa aina jostain, eikä tämäkään keskustelua herättävä aihe seksuaalisesta aktista ole poikkeus. Cambridgen sanakirjan mukaan piiskaaminen ei tarkoita sellaista, minkä yleensä uskomme olevan haitallista.

Tämän tiedon valossa voimme ymmärtää tämän harjoituksen olevan vielä suhteellisen uusi ja harvakseltaan harjoitettu.

Seksuaalinen toiminta: mitä se oikeasti on?

eroottinen piiskaaminen kohtaus televisiosta

Dominoiva osapuoli antaa rangaistuksia takapuolelle käyttäen klassisia välineitä kuten viivoitinta, piiskaa, bambukeppiä, vyötä, kättä, jne.

 • Kumppanien välillä on olemassa alistava/alistuva -suhde.
 • Tähän kuuluu aiemmin asetetut roolit, jotka antavat subjektiivista tyydytystä osapuolille. On selvää kumpi osapuoli voittaa.

Löydämme piiskaamisen BDSM (sadomasokistiset seksuaalifetissit) -maailmasta, ja meidän tulisi ottaa huomioon useita eri näkökulmia.

Alistamiseen ja voiman lisäämiseen käytetyt välineet

Tässä on lueteltuna suosituimmat alistamisen välineet ja tavat:

 • Keppi: Ihmiset antavat usein piiskaa kurin pitämiseen. Piiskaajat tässä tarkoituksessa käyttävät usein koristeellista keppiä.
 • Vyö: Hihna, remmi tai muu joustava nahasta tai muusta vahvasta materiaalista tehty asuste.
 • Piiska: Alkuperäinen argentiinalainen tai uruguaylainen lyhyt, nahkainen piiska, joka suunniteltiin karjan paimentamiseen.
 • Sylissä: Tässä asennossa piiskattava makaa piiskaajan sylissä katse lattiaan suunnattuna. Tämä on klassisin piiskaamisasento, jossa on suoraa ja varmaa kehokontaktia osapuolien välillä.
Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Mitkä ovat eroottisesti nautinnollisimmat kehonkohdat?
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Mitkä ovat eroottisesti nautinnollisimmat kehonkohdat?

Tässä artikkelissa kerromme, mitkä ovat ihmiskehon eroottisesti nautinnollisimmat kehonkohdat. Jatka siis lukemista, niin saat tietää lisää!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Ernulf K, Innala S. Sexual bondage: A review and unobtrusive investigation. Arch Sex Behav. 1995; 24, 631–654.
 • Faccio E, Casini C, Cipolletta S. Forbidden games: the construction of sexuality and sexual pleasure by BDSM ‘players’, Culture, Health & Sexuality. 2014; 16:7: 752-764.
 • Herbenick D, Patterson C, Beckmeyer J, et al. Diverse Sexual Behaviors in Undergraduate Students: Findings From a Campus Probability Survey.
  The Journal of Sexual Medicine. 2021; 18(6): 1024-1041.
 • Villanueva Orozco G, Rivera Aragón S, Díaz Loving R, Reyes-Lagunes I. La comunicación en pareja: desarrollo y validación de escalas. Acta de investigación psicol. 2012; 2(2): 728-748.
 • Delsol C, Margolin G. The role of family-of-origin violence in men’s marital violence perpetration. Clinical Psychology Review. 2004; 24(1): 99-122.
 • Mallanāga Vātsyāyana. Kamasutra. Brasil: Clube de Autores, 2020.

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.