Logo image
Logo image

6 parasta seksiasentoa

3 minuuttia
Erilaisten asentojen kokeileminen seksin aikana voi tehdä siitä paljon nautittavamman, ja ne voivat auttaa molempia osapuolia saamaan orgasmin.
6 parasta seksiasentoa
Viimeisin päivitys: 09 elokuuta, 2022

Ilman epäilystäkään erilaiset asennot tuovat seksiin oman aistillisuutensa. Muuten kyseessä olisi vain todella uuvuttava ja paljon vähemmän kiinnostava aktiviteetti! Haluatko tietää, mitkä sitten ovat parhaat seksiasennot?

Nautinto ja hauskanpito kulkevat käsi kädessä luovuuden ja sitoutumisen kanssa, kun kyse on seksistä. Siksi erilaiset asennot ovat hyvin tärkeä osa seksielämää.

Asentojen vaihtaminen voi auttaa osapuolia saamaan orgasmin, ja ne antavat lisää intohimoa ja halua.

On tärkeää muistaa, että mieltymykset ovat kuitenkin henkilöstä kiinni, ja jokaisella on omansa. Viestintä osapuolten välillä on avainasia silloin, kun tavoitteena on suurin tyydytys ja sellaisten orgasmien saaminen, jotka eivät ihan heti unohdu.

Tiedät varmaankin asiasta jo jonkin verran, mutta on kuitenkin hyvä muistaa, että ensinnäkin on tabuja, jotka saattavat estää ihmistä kokeilemasta erilaisia seksiasentoja. Toiseksi tässä asiassa tulee muistaa omat rajat.

Aasiassa on loistavia malleja mille tahansa asennolle, joita seksissä on tarjolla. Intiassa, Japanissa, Kiinassa, Thaimaassa ja Filippiineillä on kirjoja ja oppaita, jotka päästävät mielikuvituksen valloilleen.

Jos olet yksi niistä, jotka eivät koskaan lakkaa etsimästä ja tutkimasta sitä, mistä seksiasennosta saisi enemmän nautintoa ja aistillisuutta, jatka lukemista! Tällä kertaa kerromme nimittäin kuudesta asennosta, joiden uskotaan olevan parhaat seksiasennot ja jotka kannattaa ehdottomasti kokeilla kumppanin kanssa.

Pystyt löytämään näistä lisää nautintoa terveellä ja eroottisella tavalla.

Parhaat seksiasennot – tunnetko nämä jo?

1. Lotuskukka

Some figure

Tämä asento on ihanteellinen sellaiselle parille, joka haluaa pitkää katsekontaktia samalla kun koetaan hidas ja lähes yhtäläinen rytmi.

Se on todella hyvä asento sekä naisille että miehille.

Kuinka se tapahtuu?

 • Miehen tulisi istua ja avata jalkansa ikään kuin lotuskukan tavoin.
 • Sitten nainen istuu hänen syliinsä sekä kiertää jalkansa miehen yläruumiin ympärille.
 • Naisella on tässä rytmin hallinta. Yhteys vartaloiden välillä auttaa saamaan osapuolten hengityksen saman tahtiseksi.

2. Jalat harteilla

Tämä on asento, joka mahdollistaa syvän yhdynnän, ja riippuen olosuhteista ja osapuolten rytmistä, sen avulla voit saada orgasmin hyvin helposti.

Tämä on myös hyvin helppo asento:

 • Naisen tulisi olla selällään niin, että lantio on hiukan kallellaan.
 • Sitten mies ottaa hänen reitensä ja vetää ne kohti omaa yläruumistaan.
 • Tällä tavoin yhdyntä tulee olemaan aivan loistava nautinto molemmalle osapuolelle.

3. Sängyn reunalla

Some figure

Tämä nautinnollinen asento tapahtuu niin, että ollaan aivan sängyn reunalla siten, että mies on yhdynnän rytmissä seuraavana osapuolena.

Kuinka se tapahtuu?

 • Ensin mies istuu sängyn reunan lähelle.
 • Sitten hän laittaa jalkansa yhteen.
 • Näin nainen pystyy kiipeämään hänen päälleen, ja voi hallita rytmiä.

4. Lusikka-asento

Some figure

Jotta voisit kokeilla tätä asentoa, sinun tarvitsee olla sängyllä tai muulla tasolla, joka on sopivan tukeva. Asento on täydellinen valinta tuntemusten voimistamiseksi klitoriksessa sekä intohimon ja romantiikan vahvistamiseksi.

Kuinka se tapahtuu?

 • Molempien osapuolten tulisi olla C-kirjaimen mallisesti.
 • Mies ottaa naista vyötäröltä ja työntyy hänen sisäänsä siten, että asento pysyy tällaisena “lusikkamallisena”.
 • Rytmi kiihtyy samalla, kun osapuolten yhtenevyys lisääntyy.
 • Tämä on ihanteellinen asento naisen nautintoon sekä parin osapuolten välisen yhteyden voimistamiseksi (ja se sopii myös silloin, kun nainen on raskaana).

5. Nainen nostettuna ylös seinää vasten

Tätä asentoa varten miehellä tulee olla jonkin verran voimaa, jotta hän voi pitää naista ylhäällä yhdynnän ajan.

Kuinka se tapahtuu?

 • Seiso seinän lähellä, jotta se antaisi tukea.
 • Miehen tulisi nostaa nainen molemmilla käsillä, ottaa häntä kiinni takapuolesta ja nostaa sitten ylös yläruumiin tasolle.
 • Intohimoisessa syleilyssä sen jälkeen, kun nainen on nostettu ja nojaa seinää vasten, mies työntyy hänen sisäänsä.

6. Takaapäin

Some figure

Varmaankin olet jo kuullut tästä asennosta, mutta se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö se olisi todella kiihottava ja nautinnollinen valinta (etenkin naisille).

Sen lisäksi, että tässä tulee mukaan roolileikki dominoivan ja dominoidun puitteissa, se on taattu keino tuoda seksiin intohimoa ja orgasmeja.

Kuinka se tapahtuu?

 • Varmista, että olet tasaisella alustalla, joka voi tukea molempaa osapuolta.
 • Naisen tulisi sitten mennä samanlaiseen asentoon kuin koirilla on paritellessaan – molemmat polvet maassa, kuten myös kädet.
 • Kannattaa kokeilla sellaista, että nainen kohottaa takapuolta hiukan ja laskee yläselkää hiukan – tämä tarjoaa loistavan näkymän miehelle, ja yhdyntä on näin vieläkin parempaa.
 • Miehen kannattaa laittaa kädet naisen takapuolelle tai vyötärölle, ja sitten aloittaa yhdyntä.

Ovatko nämä parhaat seksiasennot jo tuttuja sinulle? Nämä kuusi asentoa ovat taattuja keinoja tehdä seksistä nautinnollisempaa, joten älä epäröi!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Vatsyayana, M. (2011). Kama sutra. Nova Fronteira.
 • Eichel, E. W., De Simone Eichel, J., & Kule, S. (1988). The technique of coital alignment and its relation to female orgasmic response and simultaneous orgasm. Journal of Sex & Marital Therapy14(2), 129-141.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.