Logo image
Logo image

Vinkkejä syntymättömän lapsen sukupuolen selvittämiseksi kotona

3 minuuttia
Vaikka nämä lapsesi sukupuolen veikkaamisen metodit voivat toimia, sinun ei tulisi unohtaa, ettei niillä ole mitään tieteellistä pohjaa. Tästä johtuen ne eivät ole täysin luotettavia. 
Vinkkejä syntymättömän lapsen sukupuolen selvittämiseksi kotona
Viimeisin päivitys: 09 elokuuta, 2022

Lapsen sukupuoli kiinnostaa aina raskauden aikana. Mitä tulee lapsesi sukupuolen selvittämiseen, on olemassa monia metodeja. Jotkut näistä ovat perinteisiä, ja toiset ovat moderneja.

Itse asiassa, on olemassa jopa antiikkisia matemaattisia kaavoja sekä moderneja teknisiä metodeja, kuten ultraääni.

Lääketieteen maailmassa on olemassa useita tapoja saada tietää syntymättömän lapsesi sukupuoli. Suurin osa naisista yrittää selvittää asian ultraäänellä, mutta on olemassa myös metodeja, joita voit kokeilla kotona. 

Ensimmäiseksi meidän täytyy muistuttaa, että nämä metodit tulevat populaarikulttuurista. Tästä tuloksena ne voivat antaa sinulle vinkin. Ne eivät siis ole 100 % luotettavia, mutta erittäin hauskoja kokeilla.

Arvaa lapsen sukupuoli kotikonstein

Some figure

Sormusmetodi

Useat ihmiset sanovat, että tämä on pettämätön keino jonka avulla saadaan lapsen sukupuoli selville, eikä se ole koskaan väärässä. Tähän kuuluu tasaisen sormuksen (kuten vihkisormuksen) riiputtaminen kultaketjusta heilurina.

Laita heiluri naisen käden ylle. Riippuen siitä, kuinka heiluri liikkuu, tiedät onko lapsi poika vai tyttö.

Perinteen mukaan, jos heiluri liikkuu puolelta toiselle, on kyseessä poika. Jos se liikkuu ympyränä, vauva on tyttö.

Matemaattiset kaaviot

Voit laskea kaavioita laskemalla raskaana olevan naisen iän, hänen syntymäkuukautensa ja siittämiskuukausi yhteen (tämä alkaa 14 päivää hänen kuukautisten ensimmäisen päivän jälkeen).

Tämän teorian mukaan mikäli lopputuloksena oleva numero on parillinen, lapsi on tyttö. Jos numero on pariton, lapsi on poika.

Öljytesti

Kaada joitakin öljytippoja äidin vatsan korkeimpaan kohtaan. Jos öljy rullaa pois nopeasti, kyseessä on poika. Mikäli öljy ei lähde nopeasti, vauva on tyttö.

Vatsan muoto

Some figure

On olemassa myös heitä, jotka sanovat että luonto “puhuu” meille muotojen kautta. Ja voit käyttää näitä saadaksesi lapsesi sukupuoli selville. Kun äidin vatsa on pyöreä, lapsi on tyttö. Jos vatsa on suippo, kyseessä on poika.

Kiinalainen raskaustaulukko

Perinteisten metodien joukossa on kiinalainen tai mayojen raskaustaulukko. Nämä toimiva hyvin. Ne käyttävät äidin ikää ja siittämispäivämäärää.

Sydämen rytmi

Yksi äidille kauniimpien äänien joukoussa on lapsen sydämenlyöntien ääni.

Sanotaan myös, että näiden lyöntien tiheys voi antaa sinulle hyvin hyödyllistä tietoa. Voit käyttää sitä arvaamaan lapsesi sukupuolen.

Jos lapsen sydän lyö yli 140 kertaa minuutissa, se on tyttö. Jos sydämenlyönnit ovat tätä hitaammat, vauva on poika.

Punakaalitesti

Tämä kasvis ei ole kaikista vetoavimpien ruokien joukossa raskauden aikana. Kuitenkin se voi olla hyvin hyödyllinen tässä tapauksessa.

Kun keität sitä, säilytä sen keittovesi. Tietääksesi lapsesi sukupuolen, sinun täytyy sekoittaa muutamia virtsatippoja tähän veteen.

Jos vesi muuttuu purppuraiseksi, lapsesi on poika. Jos se muuttuu pinkiksi, vauva on tyttö.

Valkosipulitemppuonnellinen nainen raskaana

Äideille, jotka pitävät tästä raaka-aineesta, valkosipuli on täydellinen testi. Kun syöt valkosipulia, jos huomaat että ihosi haisee pahalta, saat poikalapsen. Jos ihosi ei haise lainkaan, se on tyttö.

Vauvan asento

Jos vauva makaa selällään vatsassasi, se on tyttö. Jos se makaa toisinpäin, vauva on poika.

Makea tai suolainen

Mieliteot voivat myös viitata lapsen sukupuoleen. Kun sinulla on mielitekoja makeisiin, kuten suklaaseen, kekseisin ja karkkeihin, sinulla on tyttölapsi vatsassasi.

Jos valiset ranskanperunoita tai mitä tahansa suolaisia välipaloja, saat poikalapsen.

Ruokasoodatesti

Tehdäksesi tämän testin, sinun täytyy hankkia kupillinen vettä, jossa on ruokasoodaa. Lisää sitten muutama ruokalusikallinen virtsaa.

Lapsen sukupuoli selviää siten, että jos nesteeseen syntyy kuplia, sinulla on poika. Jos mitään ei tapahdu ja neste on tasaista, sinulla on tyttö.

Finnit kasvoillasi

Some figure

Joskus raskauden aikana saatat saada joitakin finnejä kasvoillesi. Menneinä aikoina sanottiin, että naisilla, jotka saavat finnejä kasvoillensa, on tyttövauva kohdussaan. 

Kun äidillä ei ollut yhtään akneongelmia, sanottiin, että hänellä oli poikavauva.

Äidin kasvot raskauden aikana

Raskauden myötä naisen kasvoilla on tapana muuttua pyöreämmiksi. Tämä johtuu periaatteessa painonnoususta.

Perinteisesti ajateltiin, että tämä tapahtuu, koska on todennäköistä että hän odotti tyttölasta. Jos äidin kasvot säilyvät normaaleina, hänellä on poika. Eli tarkkaile kasvojen muotoa, jos haluat että lapsen sukupuoli selviää.

Testosteronin vaikutus

Raskauden aikana ihokarvoja voi kasvaa joillekin “uusille” kehonalueille. Jos nämä karvat kasvavat normaalia nopeammin, testosteroni toimii ja lapsi on poika.

Mikäli asia on päinvastoin, vauva on tyttö.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Cáceres Manrique, F. de M., Molina Marín, G., & Ruíz Rodríguez, M. (2014). Maternidad: un proceso con distintos matices y construcción de vínculos. Aquichan. https://doi.org/10.5294/aqui.2014.14.3.4.

  • Maldonado-Durán, M., Sauceda-García, J. M., & Lartigue, T. (2008). Cambios fisiológicos y emocionales durante el embarazo normal y la conducta del feto. Perinatol Reprod Hum. https://doi.org/http://dx.doi.org/10.1016/B978-0-08-098259-5.00024-X.

  • Bustos, G. (2007). Guía de Cuidados del Recién Nacido en la Maternidad. https://doi.org/10.1007/978-3-319-40397-7_11.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.