Logo image
Logo image

7 tapaa vähentää vatsarasvaa 60 päivässä

4 minuuttia
Jos yhdistät liikuntarutiinin tasapainoiseen ruokavalioon, voit vähentää rasvaa vyötäröltäsi samalla kun hoidat paremmin yleistä terveyttäsi. Lue lisää ja opit, kuinka tämä tehdään!
7 tapaa vähentää vatsarasvaa 60 päivässä
Kirjoittanut Valeria Sabater
Viimeisin päivitys: 12 heinäkuuta, 2023

Vatsaan kertynyt rasva ei lähde pois yhden päivän tai edes kuukauden vaivannäöllä. Sinulla täytyy tätä varten olla selkeä suunnitelma, ja jokainen sen vaihe tulee toteuttaa siten, että huolehdit terveydestäsi sekä pääset samalla tavoitteeseesi, eli rasvan vähentämiseen vatsan alueelta.

Tämä tavoite sisältää kuitenkin paljon enemmän kuin vain fyysisiä asioita. Ensinnäkin olennaisia ovat sydän ja kaikkien siihen liittyvien riskien torjunta, mikä koskee esimerkiksi sydänkohtauksia, diabetesta, korkeita triglyseridien tasoja ja monia muita ongelmia.

7 tapaa vähentää vatsarasvaa jo kahdessa kuukaudessa

Sinun täytyy toimia vatsarasvan vähentämiseksi, ja tämän projektin edistämiseksi haluammekin tällä kertaa antaa seitsemän tapaa vähentää vatsarasvaa, jotta voisit kahden kuukauden kuluessa nähdä merkittäviä tuloksia.

Onko tämä asia, jonka suhteen haluat toimia jo tänään?

1. Harrasta liikuntaa kahdesti päivässä ja kahdella eri tavalla

Jos haluat päästä vatsaan kertyneestä rasvasta tehokkaasti eroon kahdessa kuukaudessa, et voi tyytyä vain aerobiseen liikuntaan, kuten esimerkiksi kävelyyn.

Lisäksi tulee nimittäin harrastaa myös voimaurheilua, jotta voisit kunnolla treenata vatsasi ja selkäsi alueita. Tämän vuoksi on hyvä idea yhdistää kyseiset kaksi liikuntamuotoa.

Seuraavassa on muutamia esimerkkejä tällaisista yhdistelmistä.

Hyppynaru ja punnerrukset

 

Some figure

Yritä harrastaa liikuntaa kahdesti päivässä. Puoli tuntia kerrallaan on tarpeeksi, mutta muista, että tällöin liikunnan tulee olla kovan intensiteetin urheilua.

On hyväksi muokata harjoituksia omalle tasollesi sopivaksi niin, että et ylitä rajojasi tai päädy olemaan aivan uuvuksissa liikunnan vuoksi.

 • Aloita rutiinisi naruhyppelyllä, jota teet viiden minuutin ajan ja hitaalla tahdilla.
 • Tee sitten viisi punnerrusta.
 • Jatka tämän yhdistelmän kanssa siten, että lisäät intensiteettiä hitaasti.
 • Aloita joillakin vatsaa muokkaavilla harjoituksilla, ja keskity kiinteyttämään tätä kehosi aluetta.
 • On hyvä idea käyttää näihin harjoituksiin aikaa puolen tunnin verran.

Lue aiheesta lisää: Liikunnan 7 psyykkistä hyötyä

Pyöräily ja uinti

Kun olet saanut työt päätökseen iltapäivällä, mene pienelle uinnille tai pyöräile hiukan.

Sinun ei tarvitse liikkumista varten mennä kuntosalille, jos et halua. Tärkeintä on tässä se, että sinulla on tahdonvoimaa sekä käytät mielikuvitustasi, kun luot erilaisia yhdistelmiä liikuntarutiineiksesi.

2. Hyvän ryhdin tärkeys

 

Some figure

Sen sijaan että tässä olisi kyseessä varsinainen harjoitus, seuraava ohjeistus on suositus, jotta voisit helpottaa vatsasi pitämistä kiinteämpänä.

 • Kun istut, pidä aina selkäsi suorana.
 • Kun kävelet, pidä hartiasi niin, että ne eivät kallistu eteenpäin, ja varmista, että kaulasi ei taivu.
 • Nosta leukaasi, pidä hartiasi ja selkäsi suorina, ja voit huomata, että tämä asento antaa sinulle paljon positiivisemman ja energisemmän asenteen.

Myös vatsasi tulee hyötymään tästä parannuksesta kehosi pystyssä pitämistä koskien.

3. Alaspäin katsova koira: jooga-asento

 

Some figure

Tämä on yksinkertainen ja tehokas joogaan perustuva harjoitus. Et tule olemaan uupunut sen tehtyäsi, eikä liike myöskään ole vaikea toteuttaa. Kyseessä on päivittäinen rutiini, jolla on lukemattomia positiivisia vaikutuksia, kun aloitat sen hyödyntämisen arjessasi.

 • Alaspäin katsovan koiran asento on sellainen, jossa tuet painosi käsillesi ja jaloillesi, jotka ovat lattiassa.
 • Tämä pakottaa vatsasi pitämään sinut tasapainossa, ja se aiheuttaa jännitettä ja vastustusta, ja pidät tätä tilaa yllä kahden minuutin ajan.
 • Yritä toistaa tätä harjoitusta kolme kertaa päivässä.

Lue aiheesta lisää: Jooga auttaa masennuksen parantamisessa

4. Ananas ja papaija: vatsarasvaa vähentävät hedelmät

 

Some figure

Nyt tiedät, minkä tyyppinen fyysinen rutiini tarvitaan siihen, että vatsarasvan vähentäminen olisi helpompaa. On kuitenkin myös hyödyllistä tietää, mitä ruokia kannattaa syödä enemmän tämän tavoitteen täyttymiseksi.

Aloita päiväsi siten, että nautit hedelmäsalaatin, joka koostuu ananaksesta, papaijasta ja chia-siemenistä. Näinkin herkullinen ja terveellinen hedelmäsalaatti tulee parantamaan ruoansulatustasi, torjumaan tulehtuneisuutta sekä edistämään vatsaan kertyneen rasvan vähentymistä.

5. Ota ruokavalioosi violetit hedelmät ja punaiset kasvikset

Kaikki ruoat, jotka ovat väriltään liiloja tai punaisia, sisältävät runsaasti antosyaaneja, jotka ovat mahtavia antioksidantteja. Ne stimuloivat aineenvaihduntaasi sekä auttavat pitämään rasvan määrän paremmassa hallinnassa.

Näihin tuotteisiin kuuluvat muun muassa seuraavat:

 • viinirypäleet
 • munakoiso
 • karpalo
 • punajuuri
 • punakaali

6. Hyödynnä kertatyydyttymättömiä rasvahappoja

Ruoat, joissa on runsaasti kertatyydyttymättömiä rasvahappoja, ovat loistava apu vatsan alueen rasvan vähentämiseksi.

Sen lisäksi että ne edistävät sydämesi ja verisuontesi terveyttä, ne antavat sinulle kylläisyyden tunteen sekä tarjoavat runsaasti energiaa. Seuraavat tuotteet ovat kaikki tällaisia terveyttä edistäviä ruokia:

 • avokado
 • oliivi-, kookos- ja turskanmaksaöljy
 • lohi
 • pähkinät, kuten esimerkiksi pistaasipähkinät
 • sardiinit
 • tofu

7. Syö ruokia, joissa on runsaasti liukenematonta kuitua

 

Some figure

Kasvikuitu auttaa sinua saamaan kylläisen olon, ja se estää sinua napostelemasta aterioiden välillä. Lisäksi se myös auttaa alentamaan huonon kolesterolin tasoa sekä torjuu ummetusta.

On aina hyvä idea lisätä ruokavalioon hiukan enemmän liukenematonta kuitua.

Älä siis epäröi kokeilla seuraavia tuotteita:

 • kasvikset (parsakaali, vesikrassi, raaka porkkana tai pinaatti, parsa, punajuuri, artisokka ja kurpitsa)
 • palkokasvit (linssit ja kikherneet)
 • viljat (kaura ja ruis)
 • hedelmät (omenat ja banaanit)

Ota jo tänään avuksesi nämä vinkit, mikäli haluat päästä eroon vatsaasi itsepintaisesti kertyneestä rasvasta terveellisellä tavalla – mikäli teet elintapoihisi nämä pienet muutokset, voit nähdä toivomasi tulokset kahdessa kuukaudessa. Kokeile!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Wewege M., Berg R., Ward RE., Keech A., The effects of high intensity interval training vs moderate intensity continuous training on body composition in overweight and obese adults: a systematic review and meta analysis. Obes Rev, 2017. 18 (6): 635-646.
 • Jeong JN., Effect of pre meal water consumption on energy intake and satiety in non obese young adults. Clin Nutr Res, 2018. 7 (4): 291-296.
 • McGlory C., Calder PC., Nunes EA., The influence of omega 3 fatty acids on skeletal muscle protein turnover in health, disuse, and disease. Front Nutr, 2019.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.