7 yksinkertaista ja luonnollista libidon lisääjää

Tiesitkö, että niinkin yksinkertainen asia kuin auringossa oleminen voi parantaa sekä psyykkistä että fyysistä terveyttäsi? Itse asiassa aurinko on hyväksi myös libidosi kannalta, ja tässä artikkelissa kerromme lisää luonnollisista seksuaalisen halukkuuden lisääjistä.
7 yksinkertaista ja luonnollista libidon lisääjää

Viimeisin päivitys: 21 helmikuuta, 2019

Libidon alhaisuus eli seksuaalisen halukkuuden vähäisyys voi johtua monesta asiasta: tunne-elämän ongelmista, stressistä, ravitsemuksen puutteellisuudesta, psykologisista häiriöistä, lääkkeiden sivuvaikutuksista ja hormonaalisista ongelmista.

Tämä vaiva saattaa käsittää vain yksittäisen hetken, tai sitten se voi olla krooninen ongelma. Usein libidon alhaisuus saa ihmisen tuntemaan olonsa epävarmaksi, ja tämä voi johtaa ongelmiin seksuaalisuhteissa, mikäli asiaa ei hoideta kärsivällisesti ja luottamuksen kera.

Tällä kertaa kerromme seitsemästä helposta ja luonnollisesta tavasta kohentaa libidoa ruoan, lisäravinteiden ja terapeuttisten tekniikoiden avulla ilman, että näillä olisi mitään mahdollisia sivuvaikutuksia. Jatka lukemista, jotta voisit nauttia seksielämästäsi enemmän!

Libidon erot miehillä ja naisilla

libidon alhaisuus

Strereotypia naisesta, joka menettää seksuaalisen halukkuutensa tietyn iän jälkeen, on nykypäivänä jo vanhanaikainen.

Moderni elämä sekä sen stressiä täynnä olevat päivät ja huonot ruokavaliot voivat aiheuttaa seksuaalisen halukkuuden vähenemistä sekä monia muita terveysongelmia, ja tämä pätee sekä miehiin että naisiin.

On siis tärkeää, että arvioit itse itseäsi. Analysoi mahdolliset syyt alentuneeseen seksihalukkuuteesi ja korjaa nämä ongelmat seuraavaksi esittelemillämme luonnollisilla hoidoilla ja tekniikoilla.

Voit parantaa yleistä hyvinvointiasi, ja samalla teet seksielämästäsi nautinnollisempaa, aktiivisempaa ja terveempää – miksipä et ryhtyisi toimeen?

1. Kaneli ja hunaja

Kaneli on herkullinen mauste, ja sillä on ominaisuuksia jotka stimuloivat ja kuumentavat – nämä ovat asioita, jotka ovat erittäin hyödyllisiä seksuaalisen halukkuuden vähäisyyden kanssa kamppailevalle.

Lisäksi kannattaa muistaa, että mikäli yhdistät kanelin hunajaan, jossa on runsaasti vitamiineja ja mineraaleja, saat erittäin ravinteikkaan ja täysipainoisen hoidon, joka antaa sinulle runsaasti energiaa.

Ota ruokalusikallinen hunajaa joka aamu, ja laita mukaan jauhettua Ceylon-kanelia.

Ceylon-kaneli on parasta tähän tarkoitukseen, sillä sillä on enemmän lääkinnällisiä ominaisuuksia kuin muilla laaduilla – valinta kannattaa, vaikka joudutkin maksamaan siitä hiukan enemmän kuin muista vaihtoehdoista.

2. Maca-smoothiet

maca-jauhe libidon lisäämiseksi
Hedelmä- ja kasvissmoothiet ovat tällä hetkellä hyvin suosittuja, sillä ne ovat kätevä ja herkullinen ratkaisu raakojen ja ravinteikkaiden luonnontuotteiden nauttimiseksi.

Nämä smoothiet sisältävät runsaasti vitamiineja, mineraaleja, kuitua, proteiinia ja rasvahappoja, ja siten ne ovat erinomainen valinta, mikäli haluat lievittää minkä tahansa tyyppistä heikkoa toimintaa elimistössäsi.

Jos lisäät vielä maca-jauhetta smoothieisiisi, juomien sukupuoliviettiä lisäävää vaikutusta voidaan voimistaa, ja saat samalla myös lisäenergiaa.

Jos kärsit korkeasta verenpaineesta tai ahdistuksesta, älä ota maca-jauhetta kysymättä ensin asiasta lääkäriltäsi.

3. Ylang ylang -eteerinen öljy

Eteeriset öljyt ovat erittäin tehokkaita ja luonnollisia tuotteita aistillisuuden lisäämiseksi, ja niitä voidaan käyttää joko hajusteina, makuuhuoneen tuoksuina tai hierontaöljyinä.

Ylang ylang -eteerinen öljy on yksi kaikkein tehokkaimmista sukupuoliviettiä lisäävistä tuoksuista. Muita hyvin toimivia eteerisiä öljyjä tässä tarkoituksessa ovat vanilja, jasmiini, kaneli ja inkivääri.

4. Laita inkivääriä kaikkeen mahdolliseen ruokaan

Inkivääri, kuten myös kaneli, on hyvin stimuloiva mauste, ja se onkin ihanteellinen tuote libidon parantamiseksi ilman, että joutuisit kääntymään lääkkeiden puoleen.

Lisäksi inkivääri on myös hyväksi ruoansulatukselle, ja se onkin painonpudotusta edistävä tuote. Tämä johtuu siitä, että se auttaa torjumaan nesteen kertymistä sekä aktivoi aineenvaihduntaa.

Voit lisätä inkivääriä kaiken tyyppisiin resepteihin:

 • mehuihin ja smoothieisiin
 • makeisiin ja kakkuihin
 • sitruunalimonaadiin
 • lihaan ja kalaan
 • leipään

5. Rakkolevä

Rakkolevä, tai laminaria, on tietyn tyyppinen ruskea levä, jossa on runsaasti B-vitamiineja, mineraaleja, kuitua ja proteiinia.

On olemassa erilaisia tämän levän tyyppejä, joita ovat muun muassa kombu ja focus, ja kaikki niistä ovat loistavia apuja elimistön mineraalivarastojen täydentämiseen. Ne ovat avuksi myös painon vähentämisessä.

Yksi tämän lajin levän vähemmän tunnetuista vaikutuksista on sen kyky lisätä ihmisen seksuaalista halukkuutta.

6. Bach-kukkaa sisältävät hoidot

Myös Bach-kukasta saatavat hoidot ovat aina erinomainen ratkaisu minkä tahansa fyysisen tai tunnetason ongelman hoitamiseksi, sillä näillä luonnontuotteilla ei ole mitään haittavaikutuksia.

Jos siis huomaat, että seksihalukkuutesi on kuihtunut, ota avuksesi Bach-kukkia sisältävät luontaishoidot, kuten esimerkiksi villiruusua, oliivia, saksanpähkinää tai valkoista kastanjaa käsittävät.

Me suosittelemme, että ottaisit ensin kuitenkin yhteyttä ammattilaiseen,  jotta hän voisi katsoa tilanteen erityispiirteitä sekä siten antaa sellaisia kukkia, jotka ovat parhaat juuri omalla kohdallasi.

7. Ole enemmän auringossa

aurinkolasit
Lopuksi vielä viimeinen vinkki, joka liittyy ulkona olemiseen sään ollessa aurinkoinen. Käytä tässä kuitenkin aina maalaisjärkeä, äläkä ole auringon säteilyssä vaikutuksen ollessa liian voimakas, äläkä myöskään oleile auringossa kovin pitkään.

Ihanteellista on mennä ulos aamulla tai myöhään iltapäivällä, jotta saisit kerättyä kaikki auringon terveyttä edistävät vaikutukset, mutta välttyisit sen aiheuttamilta riskeiltä, joihin kuuluu muun muassa ihon palamisen mahdollisuus.

Kun seksuaalisen halukkuuden vähäisyys on ongelmana, me suosittelemme auringossa oleilua ilman vaatteita, jotta voisit saada tehokkaimman vaikutuksen pulmaasi! Jos kokeilet tätä vinkkiä päivittäin, tulet huomaamaan parannuksen olossasi jo lyhyessä ajassa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Montgomery KA. Sexual desire disorders. Psychiatry (Edgmont). 2008;5(6):50–55.
 • Kotta S, Ansari SH, Ali J. Exploring scientifically proven herbal aphrodisiacs. Pharmacogn Rev. 2013;7(13):1–10. doi:10.4103/0973-7847.112832
 • Shin BC, Lee MS, Yang EJ, Lim HS, Ernst E. Maca (L. meyenii) for improving sexual function: a systematic review. BMC Complement Altern Med. 2010;10:44. Published 2010 Aug 6. doi:10.1186/1472-6882-10-44
 • LiverTox: Clinical and Research Information on Drug-Induced Liver Injury [Internet]. Bethesda (MD): National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases; 2012-. Maca. [Updated 2019 Apr 10]. Available from: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK548552/
 • Tan LT, Lee LH, Yin WF, et al. Traditional Uses, Phytochemistry, and Bioactivities of Cananga odorata (Ylang-Ylang). Evid Based Complement Alternat Med. 2015;2015:896314. doi:10.1155/2015/896314
 • Banihani SA. Ginger and Testosterone. Biomolecules. 2018;8(4):119. Published 2018 Oct 22. doi:10.3390/biom8040119
 • Kim, S. K., & Bhatnagar, I. (2011). Physical, chemical, and biological properties of wonder kelp-laminaria. In Advances in Food and Nutrition Research (Vol. 64, pp. 85–96). Academic Press Inc. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-387669-0.00007-7
 • Eo, A. (2008). Cocoa and chocolate consumption – Are there aphrodisiac and other benefits for human health? South African Journal of Clinical Nutrition. Medpharm Publications.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.