7 ainesta, jotka saavat hiuksesi tuoksumaan upealta

tammikuu 1, 2017
Vaikka nämä tuotteet voivat auttaa poistamaan pahaa hajua hiuksista ja antaa miellyttävän tuoksun, on tärkeää välttää ylikuormittamasta hiuksiasi käyttämällä niitä liikaa.

Saadaksesi terveet ja viehättävän näköiset hiukset sinun täytyy pestä ne säännöllisesti ja lisätä ”ekstraa” silloin tällöin hiusnaamioiden ja kosteuttavien hoitojen avulla.

Kuten monet ihmiset jo tietävät, hiukset altistuvat päivittäin ympäristön myrkyille, tupakansavulle, hielle ja useille muille tekijöille jotka voivat huonontaa niiden ulkonäköä. Sen lisäksi, sinulla ei ehkä aina ole aikaa pestä hiuksiasi ja niinpä hitaasti nuo öljyn jäämät, pöly ja muut aineet joita et välttämättä pysty ensin näkemään, alkavat kerääntyä. 

Nämä voivat johtaa epämiellyttävien hajujen syntymiseen, jotka on vaikea neutralisoida kokonaan, vaikka voitkin peittää niitä shampoolla.

Onneksi useita kosmeettisia tuotteita ja hajusteita on kehitetty niin, että ne jättävät hiuksesi mahtavan tuoksuisiksi koko päiväksi. Kaupallisten vaihtoehtojen lisäksi on tiettyjä luonnontuotteita, joiden ominaisuudet antavat sinulle samankaltaisen efektin ilman, että ne altistavat hiuksiasi kemikaaleille.

Tänään haluamme jakaa niistä seitsemän kiinnostavinta kanssasi, joten älä epäröi ottaa niitä mukaan hiustenhoitorutiiniisi. 

1. Mandariinin eteerinen öljy

mandariiniöljy

Mandariinin eteerisellä öljyllä on mieto sitruksinen tuoksu, joka kestää hiuksissa läpi päivän.

Tämä ei vain auta sinua välttämään rasvan tai hien hajua, mutta myös tarjoaa E- ja B 12-vitamiineja, joita tarvitaan terveiden hiusten kasvuun. Huomaa, että se sisältää myös antioksidantteja jotka taistelevat vapaiden radikaalien vahingollisia vaikutuksia vastaan estäen kuivumista ja harmaantumista. 

Parasta kaikesta on, että tämä öljy ei muuta päänahkasi luonnollista pH:ta, joten se ei vaikuta talin eritykseen.

Katso myös: Luonnolliset hoidot edistämään hiusten kasvua

2. Jasmiinin eteerinen öljy

Tällä eteerisellä öljyllä on mahtava aromi, joka yhdistettynä muiden ravinteiden kanssa tulee yhdeksi parhaaksi hiustenhoidon vaihtoehdoksi.

Sen ominaisuudet pistävät lopun talin ylimääräiselle eritykselle, vähentäen hilseen kerääntymistä ja korjaten vahingoittuneita hiuksia ja välttäen niiden menetystä.

3. Ruusuvesi

ruusuvesi

Ruusuvesi on kukkaisneste, jonka supistavat ja kosteuttavat ainesosat säätelevät päänahan pH:ta ja pysäyttävät talin liiallisen erityksen.

Sillä on vieno ja feminiininen aromi joka antaa miellyttävän tunteen koko päiväksi.

Sen korkeiden E- ja B-vitamiinipitoisuuksien ansiosta ruusuvettä pidetään yhtenä kaikista sopivimpina tuotteena hiusten pehmeyden ja nuorekkaan ulkonäön säilyttämiseen.

4. Laventelitee

Laventeli on yrtti, jolla on voimakkaita puhdistavia ja rentouttavia ominaisuuksia, ja sen tiivistetyn aromin lisäksi se estää hiustenlähtöä ja luonnollisten öljyjen menetystä.

Voit käyttää laventeliteetä säväyttäjänä eliminoimaan mitä tahansa hajuja saatkin mukaasi ympäristöstäsi, ja se myös antaa hiuksillesi enemmän kiiltoa. Voit käyttää sitä luonnollisena hoitoaineena välttääksesi ärsyttävät takut, jotka tekevät hiukset vaikeiksi kammata. 

5. Kookosöljy

Kookosöljy

Kookosöljyä pidetään yhtenä parhaista tuotteista hiustenhoitoon, ja sillä on makea ja kiehtova tuoksu.

Sen päähyödyt voidaan liittää sen korkeisiin keskipitkien rasvahappojen pitoisuuksiin, jotka hiuksiin laitettuna voivat korjata kaikki vauriot ja estää kuivuutta.

Kookosöljyllä on antibakteerisia, sientä tappavia ja elvyttäviä ominaisuuksia jotka eliminoivat hilsettä aiheuttavaa sientä samalla kun ne elävöittävät kuivia tai latteita hiuksia. 

Siinä on myös huomattavia määriä proteiinia, joka toimii vahvistaen juuria ja estäen liiallista hiusten menetystä. 

6. Manteliöljy

Manteliöljyn pehmeä tuoksu on hyödyllinen hiuksille jotka kärsivät liiallisesta kuivumisesta, katkeilusta ja hiustenlähdöstä. 

Manteliöljyn rasvahapot paikkaavat päästä kadotetut öljyt ja auttavat säilyttämään kosteutta hiuksissa, palauttaakseen sen luonnollisen voiman ja kiillon.

Sen sisältämät vitamiinit ja mineraalit tekevät siitä hyvän vaihtoehdon siloittamaan hiusten pintaa ja kontrolloimaan pörröisyyttä. 

Suosittelemme lukemaan: Manteliöljyn käyttötavat – näistä et tiennyt!

7. Sitruunan eteerinen öljy

Hiukset tuoksumaan sitruunalta

Sitruunan eteerisellä öljyllä on pitkäkestoinen sitruksinen tuoksu joka peittää kosteudesta, öljystä tai ilmassa esiintyvistä aineista syntyviä muita hajuja. Sen käyttö lisää hiussuonten vahvuutta ja vähentää niiden läpäisevyyttä kontrolloidakseen hiustenlähtöä ja heikontumista. 

Minkä tahansa tuotteen valitsetkin, varmista että käytät sitä pienissä määrin välttääksesi hiustesi ylirasittamisen. Tulet tuntemaan varmasti olosi paremmaksi kun hiuksesi tuoksuvat hyvältä!

UUTISIA VERKOSSA